صدیقه وسمقی: دادگاه انقلاب یک بیدادگاه غیرقانونی است و در آن حضور پیدا نمی‌کنم

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، صدیقه وسمقی، نویسنده و اسلام‌پژوه زندانی در اوین، روز دوشنبه ۲۸ اسفند پس از صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب تهران احضار شد. وسمقی در واکنش به احضار خود، دادگاه انقلاب را «غیرقانونی» و «بیدادگاه» نامیده و گفته در آن حضور پیدا نخواهد کرد.

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی است که کیفرخواست وسمقی با اتهامات «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی» و «حضور در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی» صادر و روز دوشنبه ۲۸ اسفند در بند زنان زندان اوین به او ابلاغ شده است.

در کیفرخواست صادر شده از «انتشار پستی مبنی بر رای من با ارزش است پس آن را در صندوقی که به هیچ‌وجه متعلق به مردم نیست نمی‌اندازم» و «رعایت نکردن حجاب در دادسرا» و «خودداری از امضای اوراق قضایی و امتناع از تامین قرار صادره» به عنوان مصداق اتهامات نام برده شده است.

پرونده وسمقی پس از صدور کیفرخواست به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران که ریاست آن به عهده قاضی ایمان افشاری است، ارجاع داده شد.

این نویسنده مخالف حجاب اجباری روز دوشنبه با دریافت احضاریه‌ای که در زندان به او ابلاغ شده، به دادگاه انقلاب احضار شد.

وسمقی در پاسخ به احضار خود گفته است: «دادگاه انقلاب قانونی نیست و دفاع در این بیدادگاه معنایی ندارد. در آن حضور پیدا نمی‌کنم و نمی‌خواهم با این قضاتِ جور مواجه بشوم.»

محروم از دریافت خدمات درمانی مناسب به دلیل سرپیچی از حجاب اجباری

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال از وضعیت جسمی نگران‌کننده وسمقی و محرومیت او از اعزام به مراکز درمانی حکایت دارد.

یک منبع نزدیک به خانواده وسمقی در این باره به ایران‌اینترنشنال گفت: «حال جسمی صدیقه وسمقی از صبح دوشنبه در زندان بد شد و ضربان قلبش به بیش از ۱۲۰ و فشار خونش به بالای ۱۶ رسید. هم‌بندی‌های او به مسئولان زندان اطلاع دادند و از آنها خواستند او را به بیمارستان منتقل کنند اما گفتند چون از رعایت حجاب سپریچی می‌کند نمی‌توانیم او را به بهداری زندان یا به بیمارستان خارج از زندان منتقل کنیم.»

به گفته این منبع آگاه، مسئولان زندان پس از ساعتی و به دنبال پیگیری‌های هم‌بندی‌های وسمقی، نهایتا او را به اتاقی در کنار افسر نگهبانی بند زنان اوین منتقل کردند و پرستاری برای مراقبت بر سر او حاضر شد.

گزارش‌های رسیده حاکی است که وضعیت فشار خون و ضربان قلب وسمقی پس از ساعتی به حالت نرمال برگشت ولی خانواده‌اش همچنان نگران وضعیت نامناسب جسمی او هستند.

ایران‌اینترنشنال روز یکشنبه خبر داده بود که مسوولان زندان اوین به صدیقه وسمقی به دلیل اینکه حاضر به سر کردن روسری و رعایت حجاب اجباری نشد، اجازه ملاقات با خانواده‌اش را ندادند.

این نویسنده و اسلام‌پژوه روز شنبه ۲۶ اسفند به دست نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفهیم اتهام در دادسرای اوین، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

او در زمان بازداشت و انتقال به شعبه سوم دادسرای اوین و بند زنان، به حجاب اجباری تن نداده است.

وسمقی روز یکشنبه در پاسخ به مسئولان زندان که از انجام ملاقات او با خانواده‌اش جلوگیری کردند، گفت: «من به دلیل مخالفت با حجاب اجباری بازداشت و بدون داشتن حجاب از خانه به زندان منتقل شده‌ام و اینجا هم از رعایت حجاب اجباری سرپیچی می‌کنم.»

وسمقی روز ۱۴ اسفند با انتشار مطلبی در اینستاگرام خبر داد با دریافت ابلاغیه‌ای به دادسرای اوین احضار شده است.

این تحلیل‌گر مسایل سیاسی و اجتماعی پیش‌تر انتقاداتی از حجاب اجباری کرده و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را دیکتاتور و نظام حاکم را سرکوب‌گر خوانده بود.

او هفته گذشته در یک فایل صوتی که در اینستاگرام او منتشر شد، با انتقاد از رویکرد علی خامنه‌ای‌، رهبر جمهوری اسلامی درباره حجاب گفته بود خامنه‌ای حق ندارد خط قرمز خود را به زنان تحمیل کند و برای مردم جرم تعریف کند.

نشریه فیگارو روز شنبه ۱۹ اسفند در مطلبی به دلایل مخالفت وسمقی با حجاب اجبارى پرداخت و نوشت او تحمیل حجاب و مجازات زنان را به دلیل پوشش، مخالف قرآن و سنت پیامبر می‌داند.

این پژوهشگر دینی، مهر ماه امسال در اعتراض به قانون حجاب اجباری و وضعیت آرمیتا گراوند، دختر نوجوانی که بر اساس برخی روایت‌ها به دلیل نپذیرفتن حجاب اجباری به دست ماموران حجاب‌بان کشته شد، حجاب از سر برداشت.

او آبان‌ ماه امسال پس از خروج از مراسم خاک‌سپاری آرمیتا، هدف ضرب و جرح ماموران امنیتی قرار گرفت.

وسمقی به دنبال این ماجرا در پستی در اینستاگرام خود نوشت: «به پاس خون مهسا و آرمیتا، آزادی پوشش زنان را تثبیت می‌کنیم.»

او فروردین امسال در نامه‌ای سرگشاده به خامنه‌ای، او را مسوول مستقیم تمام پیامدهای مالی، جانی،‌ روحی، اجتماعی و سیاسی اجبار زنان به حجاب اجباری خواند.

نویسنده کتاب‌های «زن، فقه، اسلام» و «بازخوانی شریعت» در این نامه با طرح این پرسش از رهبر جمهوری اسلامی که آیا توسل به زور برای تحمیل یک برداشت خاص از حجاب شرعی، توجیه شرعی و سیاسی دارد یا نه، اعمال زور و قوه‌ قهریه را مستوجب تحمیل خسارات فراوان اجتماعی، سیاسی، روانی و هتک حرمت و کرامت انسانی زنان و ایجاد تنش‌های بزرگ اجتماعی با استفاده از اموال عمومی دانست.

صدیقه وسمقی، تحلیل‌گر مسایل سیاسی و اجتماعی و نماینده مردم تهران در نخستین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا است.

او پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های سیاسی با برخوردهای قضایی روبه‌رو شده است.