یک کشتی تجاری در غرب بندر حدیده هدف موشک حوثی‌ها قرار گرفت

گروه عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز پنج‌شنبه، ۲۴ اسفند، از دریافت گزارشی از اصابت یک موشک به یک کشتی تجاری در غرب بندر حدیده یمن و آسیب دیدن این کشتی خبر داد.

طبق این گزارش، سرنشینان کشتی آسیب ندیده‌اند و این کشتی در حال حرکت به سوی بندر مقصد خود است.

در همین حال، فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، اعلام کرد که در روز پنج‌شنبه، ۹ موشک ضدکشتی و دو پهپاد را در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن منهدم کرده است.

سنتکام همچنین خبر داد که حوثی‌ها چهار موشک بالستیک ضدکشتی به سمت خلیج عدن و دریای سرخ شلیک کرده‌اند.

پیشتر، عبدالمالک الحوثی رهبر حوثی‌های یمن، روز پنج‌شنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفته بود:«با گسترش عملیات خود، علاوه بر دریای سرخ، خلیج عدن و دریای عرب ، کشتی‌های عبوری از اقیانوس هند و دماغه امید‌نیک را هم هدف قرار خواهیم داد.»

رهبر شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی نگفت که چگونه می‌تواند این تهدید را عملی کند.

برخی از منابع خبری، روز پنج‌شنبه گزارش دادند که حوثی‌ها به موشک هایپرسونیک یا مافوق صوت دست پیدا کرده‌اند.

اما جان کربی، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، این گزارش‌ها را رد کرد و گفت نشانه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

در همین حال، ایالات متحده و بریتانیا به‌طور مشترک خواستار بازرسی دریایی سازمان ملل برای جلوگیری از رسیدن موشک‌های ایران به دست حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در غرب یمن شدند. دو کشور در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد بحران یمن، این خواست را مطرح کردند.

نشست شورای امنیت در شرایطی در حال برگزاری بود که موشکی که گمان می‌رود شبه‌نظامیان حوثی شلیک کرده بودند، به یک کشتی در نزدیکی شهر عدن در جنوب یمن اصابت کرد، هرچند به این کشتی خسارتی وارد نشد.

هم‌زمان، آمریکا نیز فرودگاه بین‌المللی حدیده را هدف حملات موشکی قرار داد.

اخبار مربوط به آخرین درگیری‌ها در بحبوحه تشدید اختلافات دیپلماتیک بر سر نحوه رسیدگی به حملات حوثی‌ها منتشر شد. در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، نمایندگان چین و روسیه اصرار داشتند که ایالات متحده و بریتانیا مجوز سازمان ملل برای انجام حملات مکرر به سایت‌های موشکی حوثی‌ها را ندارند.

حوثی‌ها می‌گویند که برای همبستگی با فلسطینی‌ها در غزه، به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل حمله می‌کنند. آمریکا و بریتانیا این ادعا را رد می‌کنند و می‌گویند حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی کشتی‌رانی در آب‌های آزاد و بین‌المللی را به مخاطره انداخته‌اند.

در همین حال، روزنامه تلگراف چاپ بریتانیا، گزارش داد که بر اساس اطلاعاتی که به‌دست آورده، ایران قبل از حمل تسلیحات برای حزب‌الله لبنان از طریق سوریه، از بندرهای اروپایی برای پوشش و پنهان کردن هدف سفر کشتی‌ها استفاده می‌کند.

آمریکا می‌گوید سازوکار راستی‌آزمایی و بازرسی سازمان ملل (Unvim) قدرت بیشتری برای مقابله با ارسال تسلیحات ایرانی به حوثی‌ها در اختیار می‌گذارد.

این سازو کار راستی‌آزمایی، ابتدا در سال ۲۰۱۶ راه‌اندخته شد تا خواسته عربستان سعودی برای جلوگیری از قاچاق اسلحه در داخل کالاهای بشردوستانه به مقصد یمن را برآورد.