مراسم چهارشنبهسوری با شعار دادن علیه حکومت همراه شد
مراسم چهارشنبهسوری با سر داده شدن شعارهایی علیه حکومت و در حمایت از خیزش انقلابی در سراسر ایران برگزار شد. یک شهروند از سوزاندن تصویر بنیانگذار جمهوری اسلامی در آتش چهارشنبهسوری خبر داد. حضور گسترده شهروندان در مراسم شب آخرین سهشنبه سال حوادث و سوانحی نیز به دنبال داشت.
بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس کشور اعلام کرد در حوادث مرتبط با چهارشنبهسوری امسال در روزهای اخیر ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند. این آمار در مقایسه با سال گذشته، کاهشی حدودا ۲۰ درصدی نشان میدهد.
به گفته یکتاپرست، تنها در حوادث شب سهشنبه ۲۲ اسفند چهار نفر جان باختند. این در حالی است که رویدادهای شب چهارشنبهسوری در سال ۱۴۰۱، هشت کشته بر جای گذاشته بود.
سخنگوی سازمان اورژانس افزود از ابتدای اسفند سال جاری تا شب گذشته، چهار هزار و ۷۲۰ نفر در حوادث مرتبط با چهارشنبهسوری مصدوم شدند.
به گفته یکتاپرست، ۲۵۷ مورد قطع عضو، هزار و ۵۹۴ مورد آسیب چشمی و هزار و ۲۸۲ مورد سوختگی رخ داده است که ۷۲ درصد موارد سوختگی در رده سنی زیر ۲۲ سال بوده است.
تصاویر و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهند تعداد زیادی از ایرانیان از چهارشنبهسوری به عنوان فرصتی برای سر دادن فریاد آزادیخواهی و اعتراض به حکومت استفاده کردند.
تعدادی از خانوادههای جانباختگان خیزش انقلابی نیز شب گذشته ضمن برگزاری مراسم سنتی چهارشنبهسوری، یاد کشتهشدگان جنبش «زن، زندگی، آزادی» را با انتشار عکسها و فیلمهای آنان گرامی داشتند.
یک شهروند با ارسال ویدیویی از سوزانده شدن تصویر روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی در آتش چهارشنبهسوری خبر داد.
سر دادن شعارهای «آزادی، آزادی، آزادی» در رشت و «زن، زندگی، آزادی» در تهران از دیگر جلوههای اعتراض مردم به سیاستهای جمهوری اسلامی در چهارشنبهسوری بود.
رقص و پایکوبی شهروندان از دیگر موارد برجستهای بود که مکررا در ویدیوهای ارسالی به چشم میخورد.
شهروندان در این مراسم کوشیدند با سرپیچی از هنجارهای ترویج شده از سوی حکومت، آیینهای سنتی ایران را به جا آورند.
حسین قاضیان، جامعهشناس، در گفتوگو با ایراناینترنشنال به حضور همزمان زنان و مردان، رقص و شادی و پوشش متفاوت زنان در مراسم چهارشنبهسوری اشاره کرد و گفت این موارد نشاندهنده تضادی عمیق میان فرهنگ مردم و فرهنگ حاکمان در ایران است.
به گفته او، برگزاری مراسم چهارشنبهسوری به شکل و سیاق کنونی حاکی از آن است که سیاست جمهوری اسلامی برای تزریق فرهنگ رسمی از بالا به پایین شکست خورده است.