بازداشت ۴ نفر به اتهام ارسال ویدیوی مزاحمت آخوند در درمانگاه قم برای ایران‌اینترنشنال

حسن غریب، دادستان عمومی و انقلاب قم روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند اعلام کرد چهار نفر به اتهام انتشار ویدیوی مزاحمت یک آخوند برای زنی در درمانگاهی در شهر قم و ارسال آن برای ایران‌اینترنشنال دستگیر شده‌اند.

غریب خبر داد این افراد از سوی قاضی پرونده تفهیم اتهام و سه نفر از آنان پس از صدور قرار تامین، روانه زندان شدند.

او افزود: «تنش و درگیری ایجاد شده در درمانگاه بدون انعکاس به دستگا‌های قضایی و انتظامی با مصالحه و رضایت طرفین در همان زمان خاتمه یافته بود اما با فاصله چند روز از وقوع این اتفاق، فیلم تقطیع شده توسط این افراد استخراج و به شبکه معاند اینترنشنال ارسال می‌شود.»

مسلم خانی، معاون دادستان قم نیز گفت این پرونده در اختیار وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی قرار گرفته است و این چهار نفر به عنوان عوامل اصلی انتشار فیلم پس از «تحقیقات شبانه‌روزی» شناسایی شدند.

او افزود: «آن‌چه برای ما مشخص ‌شد و مطمئن شدیم از این موضوع، اینکه یک طراحی و برنامه‌ریزی صورت گرفته بود برای اینکه در جامعه تفرقه‌افکنی و فتنه‌انگیزی کنند.»

به گفته این مقام قضایی، بازداشت‌شدگان اعتراف کرده‌اند «با هماهنگی» این فیلم را در اختیار ایران‌اینترنشنال گذاشتند و «قصد تفرقه‌افکنی در جامعه» داشتند.

دستگیری قابل پیش‌بینی افراد به اتهام انتشار ویدیوی ایجاد مزاحمت این آخوند نشان می‌دهد جمهوری اسلامی همانند موارد پیشین به جای رسیدگی به نارضایتی‌های عمومی و مقابله با رفتارهای فراقانونی، همچنان برخورد با شهروندان را در دستور کار دارد.

ایران‌اینترنشنال روز ۱۹ اسفند به ویدیویی دست پیدا کرد که نشان می‌داد تصویربرداری یک آخوند از زنی جوان و فرزندش به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری در یک مرکز بهداشت و درمان در شهر قم، به درگیری میان مردم و زن معترض با این آخوند منجر شد.

محمدعلی ایازی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم روز ۲۱ اسفند از شیوه برخورد این آخوند انتقاد کرد و گفت: «عکس گرفتن، دخالت کردن در حوزه خصوصی افراد است؛ لذا چنین کاری توسط یک فرد ناآگاه به مسایل دین، ولو اینکه لباس روحانی بر تن داشته باشد، یک امر ناپسند و محکوم است. امروز هیچ عالمی تایید نمی‌کند که ما برای مقابله با بی‌حجابی، از حوزه خصوصی افراد عکس بگیریم و این کار درستی نیست.»

او هشدار داد رفتارهای این‌چنینی در حوزه حجاب موجب «خراب کردن دین» و «تنفر مردم در جامعه از اسلام» می‌شود و نتیجه معکوس خواهد داشت.

ایازی افزود: «حتی برای کسانی که به حجاب رغبت داشته باشند این کار‌ها ایجاد تنفر می‌کند؛ چه برسد به کسانی که اساسا با فلسفه حجاب آشنایی ندارند.»

محمد قائنی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم نیز از مزاحمت آخوند برای یک زن به بهانه حجاب اجباری ابراز تاسف کرد و این‌گونه رفتارها را نه نهی از منکر، بلکه «تسبیب به منکر و موجب نفرت» دانست.

او تاکید کرد: «وظیفه لسانی در نهی از منکر، جایی است که احتمال تاثیر داده شود و اگر احتمال تاثیر آن منتفی باشد، نهی از منکر دیگر موضوعیتی ندارد.»

قائنی عکس و فیلم گرفتن از زنان به بهانه مقابله با حجاب اختیاری را مردود دانست و افزود: «قطعا عکس و فیلم گرفتن مجوز نگاه و نظر کردن به نامحرم نیست ... لذا نباید به بهانه نهی از منکر، مرتکب حرامی شد یا به نامحرمی نگاه کرد.»

مسیح مهاجری، مدیر مسوول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله روز ۲۲ اسفند این روزنامه، اقدام آخوند در درمانگاه قم را «کج‌روی» خواند و از «قصور حوزه عملیه قم در برخورد با رفتارهای اشتباهی که به نام روحانیت صورت می‌گیرد»، انتقاد کرد.

مهاجری در ادامه نوشت که این آخوند اولا از اولیات آداب و احکام امر به معروف و نهی از منکر «بی‌اطلاع بود» و ثانیا «در جمعی تربیت شده که آکنده از تفکر افراطی و دور از منطق و اخلاق دینی» است.

روزنامه کیهان، رسانه زیر نظر نماینده علی خامنه‌ای، به نقل از یکی از دوستانِ این آخوند درباره این ماجرا نوشت او دو یا سه بار برای رعایت حجاب اجباری «تذکر لسانی» داده و سپس آن زن «شروع به سلیطه‌بازی» کرده است.

ایران‌اینترنشنال روزانه هزاران پیام متنی، صوتی و تصویری از مخاطبان خود در ایران دریافت می‌کند و خود را متعهد به رعایت امنیت آنان می‌داند. پیام‌گیر‌های ایران‌اینترنشنال در تلگرام و واتس‌اپ به شماره ۰۰۴۴۷۸۳۰۰۰۷۰۰۰ محلی برای دریافت‌ پیام‌های مخاطبان ما است.