قوه‌قضاییه برای یک زندانی سیاسی به دلیل نامه‌های اعتراضی‌اش پرونده تشکیل داد

احمدرضا حائری، زندانی سیاسی در زندان قزلحصار کرج، به دلیل نوشتن نامه‌هایی علیه مجازات اعدام، انتخابات فرمایشی و نقض حق دادرسی منصفانه زندانیان، با پرونده‌سازی تازه مواجه و به دادسرای انقلاب کرج احضار شد. حائری در واکنش به احضار خود گفته به هیچ عنوان در دادگاه شرکت نخواهد کرد.

بنا بر اطلاع منابع نزدیک به خانواده حائری، نهادهای امنیتی و سازمان زندان‌ها در پی افشاگری‌های این زندانی سیاسی درباره اعدام زندانیان سیاسی و نقض حق دادرسی منصفانه زندانیان و اظهارات او درباره انتخابات اخیر، این پرونده را علیه‌اش گشوده‌اند.

بر اساس احضاریه‌ای که در زندان به حائری ابلاغ شده، به او گفته شد که باید روز دوشنبه ۲۱ اسفند در شعبه اول بازپرسی دادگاه انقلاب کرج حاضر شود.

این فعال حقوق بشر در واکنش به احضار خود گفته است: «به دلیل روند غیرقانونی این نوع ابلاغ که عملا حق همراهی وکیل را از من سلب کرده، تحت هیچ شرایطی به این جلسه بازپرسی نخواهم رفت.»

حائری در ماه‌های گذشته نامه‌هایی درباره شکنجه اعمال شده علیه سامان یاسین (صیدی)، رپر زندانی محکوم به اعدام، شرایط زندان قزلحصار و زندانیان محکوم به اعدام اهل سنت و در مخالفت با انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری از زندان نوشته بود.

حائری در نامه‌اش درباره انتخابات اخیر با اشاره به اسامی شماری از جان‌باختگان و اعدام‌شدگان خیزش انقلابی نوشته بود که آنها صدای ملت هستند و نه نمایندگان مجلس شورای اسلامی.

پیشتر و پس از با انتشار نامه افشاگرانه روز ۲۹ آبان حائری درباره وضعیت سلامتی یاسین، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، در خبری نوشت پس از انتشار این نامه، دادستان تهران «بلافاصله دستور احضار و تحقیق از احمدرضا حائری را صادر کرد» و روز سه‌شنبه او مورد تحقیق قرار گرفت.

این خبرگزاری اعلام کرد بازپرس پرونده از حائری خواسته است اسناد و مدارک ادعا‌های مطرح شده را ارائه کند اما او «هیچ مستندی نداشت» و برای همین به دلیل «ادعا‌های کذب و دروغ»، پرونده قضایی جدیدی برایش تشکیل شد.

به دنبال انتشار این خبر، احمدرضا حائری در نامه‌ای دیگر تاکید کرد اظهاراتش نه توسط بازپرس دادسرا بلکه به وسیله دادیار ناظر بر زندان ثبت شده و نیری به او گفته تحقیقات درباره این‌ موضوع آغاز شده و تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهد یافت.

او با بیان اینکه درباره اعمال شکنجه اعدام مصنوعی بر خلاف خبر کذب خبرگزای میزان و رسانه‌های وابسته به حکومت، ادله محکمی را مطرح کرده است، نوشت: «در صورت وجود دستگاه قضایی مستقل در جمهوری اسلامی و اراده‌ احقاق حق و عدالت، امکان تحقیق و رسیدن به حقیقت این موضوع وجود دارد.»

این روزنامه‌نگار همراه با شمار دیگری از زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، روز نهم بهمن امسال در نامه‌ای اعلام کردند که در حرکتی اعتراضی علیه احکام اعدام با عنوان «سه‌شنبه‌های سیاه» یا «سه‌شنبه‌های علیه اعدام»، روزهای سه‌شنبه هر هفته اعتصاب غذا می‌کنند.

او در دی‌ماه امسال با وجود نیاز به رسیدگی درمانی، به دلیل مخالفتش با انتقال با دستبند، از اعزام به بیمارستان محروم ماند.

حائری که از اردیبهشت امسال دوران محکومیت سه سال و هشتم ماه حبس خود را در زندان قزلحصار کرج سپری می‌کند، در تیرماه امسال به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش در ایام حبس، با پرونده‌سازی دیگری مواجه و به سه ماه و یک روز حبس محکوم شده بود.

نهادهای امنیتی و قضایی و سازمان زندان‌ها در ایران، بارها به دلیل فعالیت‌های زندانیان سیاسی در زندان و نوشتن نامه‌ها و امضای بیانیه‌ها از سوی آنها، برایشان پرونده‌سازی کرده‌اند.

شماری از این زندانیان با این پرونده‌سازی‌ها با احکام حبس، شلاق، تبعید و جزای نقدی محکوم شده و برخی نیز پرونده‌هایشان همچنان در دست بررسی است.