اعتراض به حضور انسیه خزعلی در جلسه کمیسیون مقام زن سازمان ملل: ویزایش لغو شود

در حالی که جمهوری اسلامی سال گذشته از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج شد، اکنون حضور و سخنرانی انسیه خزعلی، معاون ابراهیم رئیسی، در امور زنان و خانواده در نشست همین کمیسیون واکنش‌های منفی شهروندان ایرانی در شبکه‌های اجتماعی و اعتراض مخالفان جمهوری اسلامی را برانگیخته است.

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، روز دوشنبه ۲۱ اسفند، با انتشار نامه سرگشاده‌ای به وزارت امور خارجه آمریکا، ضمن اعتراض شدید به حضور انسیه خزعلی در نشست مقام زن سازمان ملل متحد، از دولت بایدن خواست که ویزای او را هر چه سریع‌تر لغو کند.

انسیه خزعلی روز یکشنبه، ۲۰ اسفند، وارد نیویورک شد و روز دوشنبه در شصت و هشتمین نشست سالانه کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، «به نمایندگی از زنان قدرتمند ایران و جهان»، خواستار لغو عضویت اسرائیل در این کمیسیون شد.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه سال ۱۴۰۱، به‌دلیل سرکوب سیستماتیک زنان در ایران، از جمله در جریان خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اخراج شد و برای چهار سال حق عضویت در این کمیسیون را نخواهد داشت.

به این ترتیب، انسیه خزعلی در حالی روادید ورود به آمریکا را دریافت و در نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل سخنرانی کرده است که تغییری در عضویت جمهوری اسلامی در این کمیسیون داده نشده است و جمهوری اسلامی عضو این کمیسیون محسوب نمی‌شود.

مارک والاس، مدیرعامل سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، روز دوشنبه در بیانیه این سازمان گفت:«ما همچنان نگران سیاست بیش از حد سخاوتمندانه وزارت امور خارجه در اعطای ویزا به مقام‌های ایرانی هستیم که در آپارتاید جنسیتی سیستماتیک رژیم مشارکت دارند. با توجه به نقش مستقیم خزعلی در نقض حقوق زنان در ایران، از وزارت امور خارجه می‌خواهیم تا روادید وی را لغو کند.»

او افزود:« با وجود ادامه سرکوب سیستماتیک زنان و دختران توسط رژیم ایران، ویزا به خزعلی اعطا شد. اعطای دسترسی خزعلی به ایالات متحده آشکارا با تعهد اعلام شده دولت بایدن برای پاسخگو کردن ایران در مورد سوء‌استفاده‌هایی که علیه مردمش، به‌ویژه زنان و دختران مرتکب می‌شود، مغایرت دارد و ایالات متحده و متحدانش را در خاک آمریکا تهدید می‌کند.»

مارک والاس در این نامه سرگشاده نوشت:«ایالات متحده هیچ تعهد قانونی برای اعطای ویزا برای سفرهای مرتبط با سازمان ملل ندارد. در سال ۱۹۸۸، دولت ریگان ویزای یاسر عرفات، رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) را به دلیل سابقه تروریسم رد کرد. دولت اوباما نیز تلاش ایران برای اعزام حمید ابوطالبی به سازمان ملل را در سال ۲۰۱۴ به دلیل دست داشتن او در اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۱ را ناکام گذاشت.»

او در پایان نامه خود، با اشاره به اینکه قرار است خزعلی شش روز در آمریکا باشد، از وزارت امور خارجه آمریکا خواسته که تا روز چهارشنبه، ۲۳ اسفند به این نامه پاسخ دهد و ویزای معاون رییس‌جمهوری اسلامی را لغو کند.

انسیه خزعلی، روز دوشنبه در شصت و هشتمین گردهمایی سالانه کمیسیون مقام زن سازمان ملل، گفت:«امروز انتظار آزادگان جهان این است که رژیمی که مسئول چندین دهه آوارگی، تجاوز وقتل میلیون‌ها زن و کودک است، در کمیسیون مقام زن سازمان ملل جایگاهی نداشته باشد. از این رو، به نمایندگی از زنان قدرتمند ایران و یک‌صدا با زنان مقاوم و صلح‌دوست جهان، خواستار لغو عضویت رژیم تروریستی اسرائیل ازاین کمیسیون هستم.»

معاون ابراهیم رئیسی در امور زنان و خانواده در سخنرانی خود همچنین از دستاوردهایی سخن گفت که به گفته او در دوران حکومت جمهوری اسلامی به زنان ایران اعطا شده است.

انسیه خزعلی گفت: «زنان قدرتمند ایران، با وجود تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه توانسته‌اند قدم‌هایی بزرگ برای رفع محرومیت بردارند وشاهد پیشرفت سریع ایشان در سال‌های پس از انقلاب اسلامی هستیم.»

او گفت:« به یمن این استقلال وخودکفایی است که امروز میزان مرگ ومیر مادران ناشی از عوارض بارداری به ۲۳مورد در هر صد هزارنفر کاهش یافته است، همه زنان باردار و شیرده ایرانی و فرزندان زیر هفت سال از بیمه رایگان برخوردار شده‌اند و مسائل بهداشتی و درمانی در سطح عالی نه فقط برای زنان ایران که برای زنان مهاجر به وفور عرضه می‌شود.»

به گفته خزعلی، «در جمهوری اسلامی عدالت جنسیتی در آموزش تا ۹۷درصد رشد یافته است. ۶۰درصد معلمان و ۴۰درصد پزشکان متخصص را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین مجوزهای کسب وکار خانگی و وام‌های اشتغال برای زنان تنها در دو سال گذشته ۲۵برابر شده است و در سال گذشته دو درصد به فرصت های شغلی زنان اضافه شده است.»

انسیه خزعلی، همچون دیگر مقام‌های دولت ابراهیم رئیسی، از مخالفان سرسخت سند ۲۰۳۰ یونسکو هستند که در آن از کشورهای عضو خواسته شده است که «تفاوت‌های جنسیتی در آموزش را از بین ببرند و دسترسی برابر به تمام سطوح آموزش و آموزش حرفه‌ای را تضمین کنند.»

در پی مخالفت آشکار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ایران از اجرا کردن سند ۲۰۳۰ خودداری کرده است.

دفاع معاون ابراهیم رئیسی از دستاوردهای جمهوری اسلامی برای زنان ایران، در کمیسیونی که جمهوری اسلامی از آن اخراج شده، در حالی صورت گرفته که در روزهای اخیر انتشار ویدیو فیلمبرداری مخفیانه یک آخوند از یک زن در درمانگاهی در قم و خودداری از پاک کردن تصاویر او، بار دیگر شدت سرکوب زنان در جمهوری اسلامی را به بحث اصلی در افکار عمومی، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبدیل کرده است.