نوزادان دوران کرونا با تغییرات بیولوژیک متولد شدند
نتیجه پژوهشهای جدید نشان میدهد نوزادانی که در دوران قرنطینه همهگیری کرونا به دنیا آمدند، دارای ویژگیهای شگفتانگیزی هستند. بر اساس این تحقیقات، تنها ۱۷ درصد از نوزادانی که در این بازه زمانی به دنیا آمدند تا یکسالگی به آنتیبیوتیک نیاز داشتند.
مطالعهای که به تازگی در مجله آلرژی منتشر شده است نشان میدهد قرنطینه در طول همهگیری کووید منجر به دو تغییر «شگفتانگیز» در بدن نوزادان شده که ممکن است از آنها در برابر بیماریها و آلرژیها محافظت کند.
دیلیمیل در گزارشی نوشت محققان کالج دانشگاهی کورک در ایرلند دریافتند کودکانی که در دوران قرنطینه کووید به دنیا آمدند میکروبیوم روده تغییر یافته دارند.
میکروبیوم روده به اکوسیستم باکتریهای خوب و بد در روده گفته میشود که در روند گوارش تاثیرگذارند.
این اکوسیستم، باکتریهای مضر را از بین میبرد و به کنترل سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
از بین رفتن تعادل میکروبیوم روده میتواند منجر به ایجاد آلرژی غذایی شود.
دانشمندان بر این باورند که این امر باعث شده نوزادان دوره کووید در مقایسه با نوزادان قبل از آن، نرخ واکنش آلرژیک کمتر از حد انتظاری (مانند آلرژیهای غذایی) داشته باشند.
آنها دریافتند که این کودکان برای درمان بیماریها به آنتیبیوتیک کمتری نیاز دارند.
محققان نمونه مدفوع ۳۵۱ نوزاد ایرلندی را که در سه ماه اول همهگیری یعنی بین ماههای مارس تا می سال ۲۰۲۰ متولد شدند، تجزیه و تحلیل کردند و نتایج بهدست آمده را با نمونه مدفوع نوزادان متولد شده قبل از همهگیری مقایسه کردند.
نمونه مدفوع در شش، ۱۲ و ۲۴ ماهگی و تست آلرژی در ۱۲ و ۲۴ ماهگی انجام شد.
در این تحقیقات از پرسشنامههای آنلاین برای جمعآوری اطلاعات در مورد رژیم غذایی، محیط خانه و سلامت نوزادان برای محاسبه متغیرها استفاده شد.
نتایج نشان داد نوزادان کووید دارای میکروبهای مفید بیشتری هستند که میتواند به عملکرد موثرتر بدنشان در برابر بیماریهای آلرژیک منجر شود.
نوزادانی که طی دوره همهگیری به دنیا آمدند، میزان آلرژی کمتری داشتند و حدود پنج درصد از آنان تا سن یک سالگی دچار آلرژی غذایی شده بودند، در حالی که این میزان در نوزادان قبل از کووید ۲۲/۸ درصد بود.
محققان میگویند مادران، میکروبهای مفید را در دوران بارداری به جنین خود منتقل کردهاند.
این نوزادان پس از تولد نیز میکروبهای مفید بیشتری را از محیط به دست آوردهاند.
این مطالعه همچنین نشان داد نوزادانی که در دوران قرنطینه به دنیا آمدند، دچار عفونتهای کمتری شدند زیرا به علت شرایط قرنطینه، در معرض میکروبها و باکتریهای کمتری قرار میگرفتند.
این گزارهها به معنای آن است که نوزادان متولد شده در این بازه زمانی به آنتیبیوتیکهای کمتری نیاز پیدا کردند.
آنتیبیوتیک دارویی است که باکتریهای مفید موجود در روده را نیز از بین میبرد؛ در نتیجه حذفش باعث شد این نوزادان نسبت به متولدان سالهای پیش از آن، میکروبیوم سالمتری داشته باشند.
از سوی دیگر، نوزادان قرنطینه برای مدت طولانیتری با شیر مادر تغذیه شدهاند که مزایای بیشتری به همراه داشته است.
تنها ۱۷ درصد از نوزادان کووید تا یکسالگی به آنتیبیوتیک نیاز پیدا کردند.
در همین حال در گروه قبل از همهگیری ۸۰ درصد از نوزادان تا ۱۲ ماهگی آنتیبیوتیک دریافت کرده بودند.
لیام اوماهونی، پروفسور ایمونولوژی در کالج دانشگاه کورک و نویسنده ارشد این تحقیق گفت که این نتیجه شگفتانگیز، با وجود سطوح بالاتر باکتریهای مفید مانند بیفیدو باکتریها مرتبط است.
پروفسور جاناتان هوریهان، متخصص اطفال و دیگر نویسنده این مطالعه نیز گفت: «این مطالعه دیدگاه جدیدی در مورد تاثیر انزوای اجتماعی در اوایل زندگی بر میکروبیوم روده انسان ارائه میدهد.»
هوریهان افزود: «کاهش نرخ آلرژی در میان نوزادان کووید در طول قرنطینه میتواند تاثیر سبک زندگی و عوامل محیطی مانند استفاده مکرر از آنتیبیوتیکها را بر افزایش ابتلا به بیماریهای آلرژیک نشان دهد.»
محققان امیدوارند بتوانند این کودکان را در سن پنج سالگی دوباره مورد بررسی قرار دهند تا ببینند آیا تغییرات اولیه در میکروبیوم روده آنها اثرات طولانی مدتی دارد یا خیر.