تسهیل شرایط حضور ایرانیان در کانادا برای یک سال تمدید شد
دولت کانادا اعلام کرد به دلیل اقدامهای حکومت ایران در سرکوب معترضان پس از «قتل مهسا امینی»، تسهیل شرایط تمدید حضور شهروندان ایرانی را که با ویزا و اقامت موقت در این کشور هستند، تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ تمدید میکند.
دولت کانادا اسفند ماه سال گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد:«با توجه به خیزش سراسری ایران و ادامه نقض حقوق بشر از سوی رژیم ایران، شرایط تمدید حضور شهروندان ایرانی را که با ویزا و اقامت موقت در این کشور هستند، تسهیل میکند و بررسی تقاضاهای آنها را برای تمدید حضورشان در کانادا در اولویت قرار میدهد.»
دولت کانادا اکنون اعلام کرده است که دارندگان اقامت موقت کانادا، میتوانند در داخل کانادا، بدون آنکه نیازی به پرداخت هزینههای درخواست یا بیومتریک داشته باشند، برای تمدید و تغییر وضعیت اقامت موقت خود (برای مثال از یک بازدیدکننده به یک کارگر)، و یا برای گرفتن مجوز تحصیل یا کار آزاد اضافی اقدام کنند.
براساس اعلام دولت کانادا، آن دسته از شهروندان کانادایی و یا دارندگان اقامت دائم کانادا که در حال حاضر در ایران به سر میبرند نیز میتوانند بهصورت رایگان، برای دریافت پاسپورت کانادایی با اعتبار محدود، گواهی شهروندی کانادا و یا مدارک مربوط به اقامت دائم خود اقدام کنند.
سال گذشته، مقامهای کانادایی در نشستی خبری گفتند آمار مشخصی از تعداد افرادی که تحت پوشش این حمایتها قرار میگیرند در دست نیست، اما دهها هزار ایرانی در کانادا وضعیت اقامتی موقت یا نامشخصی دارند.
این مقامها همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بودجه ۷۶میلیون دلاری دولت کانادا برای شناسایی و اخراج عوامل جمهوری اسلامی در کانادا، گفتند اقدامات در این زمینه در حال انجام است و پلیس سوارهنظام سلطنتی کانادا مسئول انجام این کار شده است.
مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا روز سوم اسفند امسال، با تایید خبر اختصاصی ایراناینترنشنال اعلام کرد درخواست اقامت دائم اسحاق قالیباف، فرزند رییس مجلس شورای اسلامی در کانادا در روز ۱۵بهمن ماه رد شده است.
وزیر مهاجرت کانادا در پستی در رسانه اجتماعی ایکس ضمن تایید این خبر نوشت: «رژیم ایران دست به اقدامات تروریستی و نقض سیستماتیک حقوق بشر زده است. ما در کنار مردم ایران هستیم.»
ایراناینترنشنال نخستین بار در گزارشی اختصاصی در روز ۲۴بهمن ماه از تلاش پرهزینه اسحاق قالیباف برای دریافت ویزای مهاجرتی کانادا خبر داد و روز اول اسفند در گزارشی تکمیلی تمام اسناد مربوط به تلاشهای او برای رسیدن به خاک کانادا و اقامت در این کشور را منتشر کرد.
دولت کانادا در پاسخ به ایراناینترنشنال اعلام کرد با توجه به مساله حریم خصوصی، درباره پرونده افراد اظهار نظر نمیکند اما اطلاعات ارائه شده از سه منبع آگاه از جمله یک منبع ارشد در دولت کانادا به ایراناینترنشنال تایید میکرد که اداره مهاجرت این کشور به دلیل نگرانیهای امنیتی به درخواست ویزای اسحاق قالیباف پاسخ منفی قطعی داده است.
دادگاه مهاجرت و پناهندگی کانادا نیز در ۱۳ بهمن ماه امسال حکم قطعی اخراج مجید ایرانمنش، مدیر کل پیشین پشتیبانی و فنآوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری اسلامی ز این کشور را صادر کرد.
طبق رای دادگاه ایرانمنش شایستگی حضور در خاک کانادا را ندارد.
در بهمن ماه امسال همچنین دومین جلسه دادگاه سلمان سامانی، سخنگوی سابق وزارت کشور جمهوری اسلامی برگزار شد و اگرچه در آن دادگاه، سامانی از خود دفاع کرد و خودش را خادم ملت و نه دولت جمهوری اسلامی دانست، اما انتظار میرود که حکم اخراج او نیز صادر شود.
یشتر ماریا لادوسر، سخنگوی ارشد آژانس امنیت مرزی کانادا نیز در ماه دسامبر سال گذشته در پاسخ به پرسش ایراناینترنشنال درباره اخراج وابستگان جمهوری اسلامی از این کشور گفت ۱۰مقام ارشد حکومت ایران باید خاک کانادا را ترک کنند.
او گفت پرونده این افراد تکمیل و به کمیسیون پناهندگان و مهاجران برای تصمیمگیری ارسال شده است.
به گفته آژانس امنیت مرزی کانادا به ایراناینترنشنال، یکی از این ۱۰نفر قبل از تصمیم این آژانس خاک کانادا را ترک کرده
این آژانس از ایرانیان ساکن کانادا خواسته است هر اطلاعاتی از وابستگان جمهوری اسلامی دارند، به این نهاد ارائه کنند.