ممانعت نهادهای امنیتی از اعطای مرخصی به نرگس محمدی برای شرکت در خاکسپاری پدرش
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی تا کنون با دادن مرخصی به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه نوبل صلح، برای شرکت در مراسم خاکسپاری پدرش موافقت نکردهاند.
یک منبع نزدیک به خانواده نرگس محمدی به ایراناینترنشنال گفت خانواده او تا این لحظه خاکسپاری کریم محمدی را به تاخیر انداختهاند تا این فعال حقوق بشر بتواند در مراسم وداع با پیکر پدرش حضور داشته باشد.
کریم محمدی، پدر نرگس محمدی، روز سهشنبه هشتم اسفند در حالی که ۲۲ ماه از دیدن دختر زندانی خود محروم ماند، درگذشت.
نرگس محمدی در سه ماه پایانی زندگی پدرش اجازه برقرار کردن تماس تلفنی با او را نیافت.
اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از آن است که جمعی از زنان زندانی در اوین در اعتراض به مخالفت مقامهای امنیتی با مرخصی نرگس محمدی و شرکت او در مراسم تدفین پدرش دست به تحصن زدهاند.
۶۰ نفر از زنان زندانی همبند با نرگس محمدی با انتشار بیانیهای به شرح فشارها بر این فعال حقوق بشر و پدرش بهویژه در چند ماه اخیر پرداختند.
در این بیانیه آمده است: «آقای کریم محمدی سالخوردگی را در حالی سپری کرد که دخترش نرگس، سالیان متمادی عمر و جوانیاش را در هجران فرزندان نازنیناش در زندانهای حکومت میگذراند. پدر، نرگس را نمیدید و در سه ماهه آخر عمر، نگاهش به ساعت خیره ماند و حتی از شنیدن صدای فرزندش نیز محروم شد. با این همه همواره او را به مقابله و عدم سکوت در برابر ظلم تشویق میکرد.»
این بیانیه افزود کریم محمدی روز پنجم بهمن در اعتراض به اعدام زندانیان سیاسی به دست جمهوری اسلامی، همگام با نرگس محمدی و تعداد زیادی از فعالان سیاسی در داخل و خارج از کشور دست به اعتصاب غذا زد.
گروهی از فعالان مدنی و سیاسی زن نیز در بیانیهای با انتقاد از فشارهای جمهوری اسلامی بر نرگس محمدی، حقطلبی و ایستادگی او را ستودند.
آنها در بیانیه خود گفتند: «کمترین حق انسانی و قانونی تو و همه زندانیان است که در شرایطی چنین، امکان تاب آوردن این اندوه را در کنار خانواده و دیگر بستگان داشته باشند. حاکمیت باید بیهیچ چون و چرا تو را آزاد کند تا در مراسم تشییع و بر مزار عزیز از دست رفتهات سوگواری کنی که این از کمترین حقوق حقه هر زندانی است و هر گونه ممانعت از انجام بیقید و شرط آن، نمایانگر تلاش تعمدی حکومت در اعمال انواع و اقسام شکنجهها بر روح و جان زندانیها و دربندان است.»
نام شهناز اکملی، مژگان کشاورز، گلاره عباسی، مهدیه گلرو، آتنا دائمی، نازنین زاغری و گیتی پورفاضل در میان امضاکنندگان این بیانیه دیده میشود.
نرگس محمدی روز ۱۴ مهر برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ شد.
او دومین ایرانی برنده این جایزه پس از شیرین عبادی است که در سال ۲۰۰۳ نوبل صلح را از آن خود کرد.