سفارت هلند در لندن نشستی برای بررسی تهدیدها علیه روزنامهنگاران برگزار کرد
سفارت هلند در لندن جلسهای با عنوان «روزنامهنگاری شجاعانه» برگزار کرد. به گزارش ایراناینترنشنال، این جلسه با تاکید بر تاثیر روزنامهنگاری بر دموکراسی و آزادی در جامعه، به موضوع تهدید خبرنگاران ملیتهای مختلف از جمله ایرانیان و چارهاندیشی برای تامین امنیت آنها پرداخت.
در این جلسه که روز سهشنبه هشتم اسفند برگزار شد، تهدیدهایی که علیه روزنامهنگاران در خاک بریتانیا و سطح جهان رخ میدهد بررسی و به انواع تهدیدهای آنلاین، فیزیکی و حملات تروریستی علیه آنان اشاره شد.
در این جلسه بر این نکته تاکید شد که هلند در خاک خود تهدیدهای انجام گرفته نسبت به روزنامهنگاران را در اولویت قرار میدهد و خیلی سریع به آنها رسیدگی میکند.
تهدیدها در خاک بریتانیا علیه رسانههای فارسیزبان، روزنامهنگاران ایرانی و خانوادههایشان از موضوعاتی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.
بر اساس گزارشها، ایران یکی از بزرگترین زندانها برای روزنامهنگاران است و دهها خبرنگار پس از خیزش انقلابی ایرانیان بازداشت، احضار یا تهدید شدند.
برخی اعضای اتحادیه ملی روزنامهنگاران بریتانیا و خبرنگاران بدون مرز در این جلسه در همین زمینه سخنرانی کردند و تهدیدهای فرامرزی علیه رسانههای فارسیزبان در بریتانیا را «شوکهکننده» خواندند.
فیونا اوبرایان، مدیر دفتر گزارشگران بدون مرز در بریتانیا در گفتوگو با ایراناینترنشنال، شرایط روزنامهنگاران ایرانی را به ویژه پس از شهریور سال ۱۴۰۱ بسیار نگرانگننده توصیف کرد.
او اشاره کرد که در یک سالونیم گذشته شاهد زندانی شدن دستکم ۸۷ روزنامهنگار در ایران بوده است که از میان آنها همچنان ۱۵ نفر در زندان هستند.
اواخر شهریور امسال فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران اعلام کرد پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی، دستکم ۱۰۰ روزنامهنگار در ایران بازداشت و بیش از ۲۱ نفر آنان در مجموع به ۷۷ سال زندان محکوم شدند.
اکبر منتجبی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، هفدهم مرداد امسال با اشاره به بازداشت بیش از ۱۰۰ خبرنگار در یک سال گذشته، به روزنامه هممیهن گفت: «دوران سیاه روزنامهنگاری تمام نشده و در یکدستسازی سیستم، بیشترین فشار و تمرکز بر بازداشت، حذف و طرد روزنامهنگاران است.»
در یک سال گذشته شماری از سیاستمداران، نهادهای حقوق بشری و سازمانهای مرتبط با آزادی مطبوعات درباره موج بازداشت و سرکوب خبرنگاران در ایران همزمان با خیزش انقلابی هشدار دادند.
اوبرایان با اشاره به همین موضوع گفت در این مدت فشار زیادی از سوی جمهوری اسلامی بر روزنامهنگارانی اعمال شد که درباره قتل حکومتی مهسا ژینا امینی گزارش تهیه کردند.
او ادامه داد: «این تهدیدها صرفا به داخل مرزهای ایران محدود نشد و شاهد اعمال فشار بر روزنامهنگاران در تبعیدی بودیم که در کشورهای دیگر این موضوع را پوشش میدادند. به طور مثال در لندن، رسانههای فارسیزبان مورد تهدید و آزار زیادی قرار گرفتند.»
مدیر دفتر گزارشگران بدون مرز در بریتانیا از جمهوری اسلامی خواست سریعا همه روزنامهنگاران زندانی را آزاد کرده و به آزار و اذیت خبرنگاران ایرانی در نقاط دیگر جهان پایان دهد.
اوبرایان با اشاره به شرایطی که حکومت ایران و سایر رژیمهای اقتدارگرا در سراسر جهان در زمینه افزایش فشار بر روزنامهنگاران ایجاد کردهاند، یادآور شد: «حتی در کشورهای دموکراتیک هم شاهد افزایش تهدیدهای فیزیکی، روانی و استفاده از مواد قانونی علیه روزنامهنگاران برای سلب آزادی بیان آنها بوده و هستیم.»
در این جلسه حدود دو ساعته، سخنرانان تاکید کردند که باید در کشورهایی مانند بریتانیا منابع بیشتری برای حفاظت از روزنامهنگاران در نظر گرفته شود.
به گفته آنان، تهدید علیه روزنامهنگاران نباید به عنوان بخشی از کار روزنامهنگاری عادیسازی شود و پلیس باید تهدیدها را در این زمینه بیشتر جدی بگیرد.
اعمال مجازات واقعی و جدی برای کسانی که روزنامهنگاران را تهدید میکنند و در نظر گرفتن چارچوب قانونی سختگیرانهتری از سوی دولتها برای این موضوع از دیگر مواردی بود که در این نشست بر آن تاکید شد.