رد اظهارات قائم مقام بنیاد نخبگان در مورد کاهش نرخ مهاجرت پزشکان
پایگاه خبری دیدهبان ایران با استناد به آخرین آمار رصدخانه مهاجرت ایران، اظهارات سلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان را در مورد کاهش نرخ مهاجرت پزشکان مردود دانست و خبر داد ۵۰ درصد از پزشکان ایرانی به دنبال مهاجرت هستند.
سیدافقهی روز ۳۰ بهمن گفته بود آمار مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد نسبت پزشکانی که در چندسال گذشته از کشور مهاجرت کردهاند، نسبت به کل پزشکان، «نه تنها رشد پیدا نکرده، بلکه سیر نزولی داشته» است.
به گفته قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، بحرانی در زمینه مهاجرت پزشکان به خارج از کشور وجود ندارد.
دیدهبان ایران با رد سخنان سیدافقهی نوشت بر اساس آخرین پیمایش رصدخانه مهاجرت که در دی ماه ۱۴۰۱ انجام گرفت، ۵۰ درصد از پزشکان ایرانی به دنبال مهاجرت هستند.
بر اساس این گزارش، بیش از یک سوم مشارکتکنندگان در این نظرسنجی حاضر بودند در صورت مهاجرت از ایران، «در مشاغل غیرتخصصی و پایینتر» مشغول به فعالیت شوند.
دیدهبان ایران از افزایش ۲۴ درصدی مهاجرت پزشکان ایرانی به آمریکا خبر داد و نوشت: «در سال ۲۰۲۱، ایران با مجموع ۳۶ هزار کادر بهداشت و درمان و با افزایش هفت هزار نفری نسبت به سال ۲۰۱۸، در رتبه شانزدهم در میان کشورهایی با بیشترین نیروی انسانی شاغل در بخش بهداشت و درمان ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است.»
این پایگاه خبری شمار پزشکان و جراحان ایرانی در آمریکا را هشت هزار نفر اعلام کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: «هر چند آمارهای ارائه شده در خصوص مهاجرت پزشکان متفاوت است اما همگی آنها از صعودی بودن این روند حکایت دارند.»
پیش از این و در خرداد ماه سال جاری روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داد حدود ۱۶ هزار پزشک و متخصص ایرانی در چهار سال گذشته مهاجرت کردهاند.
پدیده مهاجرت پزشکان از ایران در سالهای اخیر خبرساز شده و در شرایطی که دولت جمهوری اسلامی آمار دقیقی از این روند ارائه نمیکند، رسانهها بهویژه در ماههای اخیر کوشیدهاند به آمارهای تازهتری در این زمینه دست یابند.
دنیای اقتصاد روز ۱۶ بهمن نوشت درخواست پزشکان در ایران برای دریافت گواهی صلاحیت پزشکی (CGS) نسبت به سال ۱۳۹۷، حدود ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.
این مدرک صلاحیت علمی و حرفهای پزشکان را تایید میکند و شرط اشتغال پزشکان مهاجر در بسیاری از کشورها به شمار میرود.
رضا لاریپور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی کشور در آذر ماه خبر داد درخواستهای کادر درمان برای مهاجرت طی پنج سال اخیر تا ۱۰ برابر افزایش یافته است.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روز ۱۷ بهمن گزارشها درباره افزایش مهاجرت پزشکان از ایران را بزرگنمایی خواند و گفت خروج از کشور لزوما به معنای مهاجرت نیست.
او افزود: «آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد اما وزارت امور خارجه باید این آمار را اعلام کند که چند نفر از کادر درمان مهاجرت کرده و به ایران بازنگشتهاند.»