تظاهرات گسترده کشاورزان در لهستان در اعتراض به سیاست‌های کشاورزی اتحادیه اروپا

هزاران کشاورز لهستانی روز سه‌شنبه هشتم اسفند با تجمع در ورشو، پایتخت این کشور به سیاست‌های اتحادیه اروپا در حوزه کشاورزی و واردات محصولات غذایی ارزان‌قیمت از اوکراین اعتراض کردند.

معترضان از دولت لهستان خواستند از «توافق سبز» اتحادیه اروپا که با هدف کمک به محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی به تصویب رسیده است، خارج شود.

یکی از موضوعات مطرح شده در توافق سبز، کاهش مصرف آفت‌کش‌ها در زمین‌های زراعی است.

کشاورزان معترض می‌گویند اجرای این توافق بیش از اندازه هزینه‌بر است.

آن‌ها خواستار ممنوعیت واردات غلات و سایر محصولات غذایی از اوکراین هستند.

به گفته آنان، واردات از اوکراین منجر به پایین آمدن قیمت تولیدات کشاورزی در داخل لهستان می‌شود و کشاورزان این کشور را از سود مورد انتظار خود محروم می‌کند.

تجمع کشاورزان لهستانی در یکی از تقاطع‌های مهم ورشو آغاز شد. آن‌ها بعد به سمت پارلمان این کشور راه‌پیمایی کردند.

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان در واکنش به این اعتراضات گسترده گفت این کشور با اتحادیه اروپا برای برآورده کردن خواسته‌های کشاورزان رایزنی‌ خواهد کرد.

کشاورزان اسپانیایی نیز با مسدود کردن جاده‌ها در منطقه کاتولونیا در شمال شرقی این کشور بار دیگر اعتراض خود را به سیاست‌های اتحادیه اروپا به نمایش گذاشتند.

آن‌ها گفتند قوانین و شاخص‌ها برای کشاورزان در داخل و خارج از اتحادیه اروپا یکسان نیستند و این موضوع در کنار واردات محصولات از خارج از این اتحادیه، رقابت غیرمنصفانه‌ای را به وجود آورده است.

وزیران کشاورزی کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه هفتم اسفند در بلژیک گرد هم آمدند تا راهی برای آرام کردن کشاورزان خشمگین اروپایی بیابند.

در این جلسه که در بروکسل برگزار شد، وزیران کشاورزی اتحادیه اروپا بر بازبینی هدفمندِ قانون «سیاست کشاورزی مشترک» این اتحادیه، موسوم به CAP، تاکید کردند.

این قانون چارچوب سیاست‌های اتحادیه اروپا را در مورد فعالیت‌های زراعتی تعیین می‌کند.

آن‌ها همچنین از کمیسیون اروپا خواستند در مورد معاهدات تجاری، واردات محصولات از اوکراین و طرح «توافق سبز اروپا» که با هدف به حداقل رساندن انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۰ تصویب شد، تجدید نظر کند.

روزنامه فرانسوی لوموند نوشت کشاورزان اروپایی از کشورهای بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، هلند و فرانسه روز هفتم اسفند سوار بر تراکتورهای خود در بروکسل تجمعی اعتراضی برپا کردند.

بر اساس این گزارش، ۹۰۰ تراکتور با تردد در سطح بروکسل، چندین بزرگراه را مسدود کردند. آن‌ها همچنین جاده کمربندی بروکسل، جاده فرودگاه و همچنین چندین تونل منتهی به این شهر را بند آوردند تا اتحادیه اروپا را برای اصلاح سیاست‌های کشاوری خود تحت فشار قرار دهند.

لوموند از وقوع درگیری‌هایی میان کشاورزان و پلیس بلژیک در بروکسل خبر داد.

این تظاهرات تا عصر دوشنبه ادامه یافت.

کشاورزان فرانسوی نیز روز پنجم اسفند هم‌زمان با حضور امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری این کشور در افتتاحیه نمایشگاه کشاورزی پاریس، در این مکان حضور یافتند و با سر دادن شعارهایی خواهان استعفای او شدند.