کشاورزان معترض در فرانسه خواستار استعفای امانوئل مکرون شدند
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، روز شنبه در افتتاحیه نمایشگاه کشاورزی پاریس که همزمان دارای ابعاد سیاسی بزرگ در این کشور است، از سوی کشاورزان معترض هو شد.
مکرون با دهها نیروی امنیتی محافظت میشد، اما این محافظت مانع نشد که هو کردنها و سوت و توهینهای صدها کشاورز در جریان بازدید او از غرفهها شنیده نشود.
افتتاحیه نمایشگاه کشاورزی پاریس که بزرگترین رویداد نمایشگاهی در فرانسه به شمار میرود، روز شنبه به دلیل درگیری بیسابقه بین کشاورزان و پلیس با تاخیر برگزار شد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد رییس جمهوری این کشور با چهار ساعت و نیم تاخیر وارد نمایشگاه شد و همزمان با ورود او شعارهایی مبنی بر «استعفای مکرون» سر داده شد.
این نمایشگاه تا روز ۱۳ اسفند ادامه دارد و انتظار میرود حدود ۶۰۰ هزار نفر از آن بازدید کنند.
مکرون چندین وعده به اتحادیههای کشاورزی داده که هنوز ابعاد آن مشخص نیست؛ از جمله ایجاد «قیمت کف» برای افزایش دستمزد کشاورزان و سرشماری مزارعی که نیاز به کمک اضطراری نقدی دارند.
این اولین بار نیست که روسای جمهور فرانسه در جریان بازدید از نمایشگاه کشاورزی پاریس مورد اعتراض کشاورزان قرار میگیرند.
در دوران ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی، زمانی که یک کشاورز حاضر نشده بود با او دست دهد، سارکوزی به او توهین کرد.
در زمان ریاست جمهوری فرانسوا اولاند نیز او از سوی کشاورزان هو شد.
بحران اعتراضات کشاورزان فرانسوی که به کل اروپا سرایت کرده از پاییز شروع شده و در ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافت.
در روزهای اخیر، کشاورزان لهستانی پس از محاصره طولانی مرز مشترک با اوکراین، همسایه شرقی، با مسدود کردن صدها جاده در کشور و گذرگاههای مرزی با اوکراین حرکت اعتراضی جدیدی را آغاز کردند.
پس از درخواست رییسجمهوری اوکراین برای دیدار با رهبران لهستان برای حل و فصل مشکلات پیشآمده در مرزهای دو کشور به دلیل اعتراضات کشاورزان، دونالد تاسک، نخستوزیر لهستان گفت روز نهم فروردین نشستی بین دولتهای لهستان و اوکراین در ورشو برگزار خواهد شد.
در بسیاری از کشورها تجمعات اعتراضی کشاورزان با حضور آنان با تراکتورهای خود برگزار شده است.
کشاورزان اروپایی به قیمت پایین محصولات وارداتی و قوانین «دست و پا گیر» اتحادیه اروپا برای حفاظت از محیط زیست معترض هستند.
آنها معتقدند فشار دولتها و خردهفروشان برای کاهش تورم مواد غذایی باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان قادر به تامین هزینههای سنگین انرژی، کود و حمل و نقل نباشند.
به گفته آنها، تاکید بر اجرای کامل «سیاستهای سبز» (قوانین حفاظت از محیط زیست) با هدف تعیینشده از سوی اتحادیه اروپا در زمینه دستیابی به خودکفایی در تولید محصولات غذایی و سایر کالاهای ضروری همخوانی ندارد.
این اعتراضات بیش از همه فرانسه، بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اروپا را تحت تاثیر قرار داده است.