وکیل متهمان شهرک اکباتان: ۴ نفر اتهام محاربه دارند

نوید نجاران، میلاد آرمون، سید محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی، علیرضا برمرز پورناک، حسین نعمتی، امیرمحمد خوش‌اقبال، علیرضا کفایی
نوید نجاران، میلاد آرمون، سید محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی، علیرضا برمرز پورناک، حسین نعمتی، امیرمحمد خوش‌اقبال، علیرضا کفایی

پیام درفشان، از وکلای پرونده بازداشت‌شدگان پرونده شهرک اکباتان به سایت دیده‌بان ایران گفت چهار نفر از بازداشت‌شدگان اتهام محاربه دارند و قرار است در دادگاه انقلاب محاکمه شوند. اتهام محاربه از جمله مواردی‌ست که قانون‌گذاران جمهوری اسلامی برای مجازات آن اعدام را پیش‌بینی کرده‌اند.

درفشان درباره جزییات این پرونده که متهمان آن قرار است از سوی قاضی ابوالقاسم صلواتی در دادگاه انقلاب محاکمه شوند، به سایت دیده‌بان ایران گفت چهار نفری که آزاد نشدند را طی برگزاری دادگاه دیدیم و می‌دانیم چه حال بدی دارند که دوستانشان آزاد شدند و آنها هنوز در زندانند.

این وکیل دادگستری اضافه کرد این افراد در زندان قزلحصارند و هر هفته یک نفر را در مقابل چشمانشان برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل می‌کنند.

همزمان، رضا شفاخواه، یکی از وکلای پرونده اکباتان در گفت‌وگو با سایت مدارا گفته که جلسه رسیدگی به اتهام همه این افراد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اول و دوم اسفند برگزار خواهد شد.

میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوش‌اقبال، علیرضا برمرز پورناک، محمدمهدی حسینی، حسین نعمتی، مهدی ایمانی و نوید نجاران، از بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ در پرونده «شهرک اکباتان» هستند.

از میان این افراد چهار نفر با تودیع قرارهای وثیقه آزاد شده‌اند و نجاران، آرمون، حسینی و ایمانی که با اتهام محاربه مواجه‌اند، همچنان در زندان قزلحصار کرج به‌سر می‌برند.

آخرین جلسه دادگاه این افراد در دادگاه کیفری روز دوشنبه ۱۸ دی‌ماه برگزار شده بود.

درفشان که وکیل مدافع نعمتی است، تاکید کرده که مشکلات و ایرادات اساسی موجود در این پرونده، نشان‌دهنده حساسیت زیاد است.

رضا شفاخواه، دیگر وکیل این پرونده نیز گفته است: «باتوجه به نقش فرمانده بسیج منطقه، از دید من و با توجه به قواعد حقوقی، باید به دادگاه احضار می‌شد و جالب آنکه بازپرس شعبه ۶ دادسرای جنایی هم برای بررسی دقیق‌تر اتفاقات، همین اقدام را کرد اما موفق به این کار نشد.»

این وکیل دادگستری تاکید کرد: «او صراحتا به وکلای پرونده اعلام کرد که ما آنان را احضار می‌کنیم اما نمی‌آیند، شما بروید از دست آنان به دادسرای نظامی شکایت کنید.»

ششم آبان‌ماه ۱۴۰۱، همزمان با خیزش سراسری، یک طلبه بسیجی به نام آرمان علی‌وردی در شهرک اکباتان کشته شد.

رسانه‌های حکومتی علی‌وردی را طلبه «حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی»، «بسیجی یگان امنیتی امام رضا» و عضو «سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ» معرفی کردند که ساکن منطقه شهران تهران بوده است.

این رسانه‌ها از جمله شبکه العالم به وضوح به نقش علی‌وردی در سرکوب اعتراضات اشاره کردند. العالم نوشت علی‌وردی در «ماموریت‌های بسیج» برای مقابله با آنچه «ناآرامی و اغتشاشات» توصیف کرده، حضور داشت.

پس از کشته شدن این نیروی نظامی، بیش از ۵۰ نفر از جوانان ساکن شهرک اکباتان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت و برای ۱۴ نفر از آنها کیفرخواست صادر شد.

از میان این افرد، میلاد آرمون در ۱۱ آبان ۱۴۰۱، علیرضا کفایی و علیرضا برمرز پورناک در ۱۳ آبان ۱۴۰۱، محمدمهدی حسینی در ۱۵ آذر ۱۴۰۱، امیرمحمد خوش‌اقبال در ۱۶ آذر ۱۴۰۱، حسین نعمتی در ۲۳ آذر ۱۴۰۱، مهدی ایمانی در ۲۴ آبان ۱۴۰۱ و پس از آنها نوید نجاران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

درفشان با تاکید بر ایرادات اساسی پرونده گفت: «در آن زمان فردی را دستگیر کردند که اعلام شد این همان فرد کاپشن سورمه‌ای است که در صحنه حضور داشته و سمت آن مرحوم رفته است.»

این وکیل دادگستری با بیان اینکه ضابطان فرد بازداشت‌شده را به بازپرس معرفی کردند و او هم قبول کرده که همان فرد کاپشن سورمه‌ای است، گفت بعد از گذشت زمان فردی در اهواز دستگیر شد که کاپشن سورمه‌ای هم در کمدش بوده و بازپرس از این موضوع عصبانی شده و از فرد اولی که دستگیر شده، پرسیده چرا قبول کردی که آن فرد شما بودی؟ و فرد اعلام کرده که مگر برای نپذیرفتن چاره‌ای داشتم.

درفشان اضافه کرد که ضابطان مختلف از نهادهای امنیتی در دادگاه انقلاب به دنبال آن هستند که اثبات کنند گزارش‌هایشان درست و شایسته‌ترین گزارش‌هاست و نپذیرفتن درست بودن گزارش را اهانت به حیثیت خود تلقی می‌کند.

او تاکید کرد یک زمان اگر با متهمی بدرفتاری می‌شد، آن را اعلام می‌کردیم و جامعه هم به آن واکنش نشان می‌داد اما در حال حاضر این واکنش از بین رفته است.

این وکیل دادگستری در پایان با اظهار امیدواری از اینکه «مسوولان کشور همواره طوری رفتار کنند که خبر فردا صبح موجب بد شدن حال مردم نشود»، گفت: «جان گرفتن و خبر مرگ دادن، افتخاری ندارد و حال مردم نباید بد شود.»

شفاخواه نیز در پایان گفت‌وگوی خود با امتداد گفته است: «در یکی از اوراق پرونده قید شده که بازپرس آنان را برای عفو معرفی کرده و با موافقت دادستانی هم مواجه شده ولی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برخلاف بخشنامه عفو، آنان را مشمول عفو ندانسته است.»

او اضافه کرد: «این در حالیست که بخشنامه عفو صراحت دارد و این افراد را شامل می‌شود اما این اتفاق فعلا رخ نداده تا این بچه‌ها استرس دادگاه انقلاب را داشته باشند.»

پیشتر در ویدیویی که رسانه‌های جمهوری اسلامی از مواجهه میلاد آرمون با حسین رحیمی، فرمانده انتظامی استان تهران منتشر کرده‌اند او به‌وضوح اعلام می‌کند هرگز چاقو در دست نداشته و اصرار رحیمی به داشتن چاقو و ضربه‌ زدن با آن به بسیجی کشته‌شده را صراحتا «رد» می‌کند.

شهرک اکباتان در غرب تهران که ساکنان آن عموما از طبقه متوسط هستند، یکی از کانون‌های اعتراضات در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ مردم علیه جمهوری اسلامی بود و از ابتدای خیزش ویدیوهای فراوانی از اعتراض هماهنگ و یکپارچه آنها در رسانه‌های اجتماعی همرسانی شد.

خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی که از شهریورماه ۱۴۰۱ در واکنش به کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد آغاز شد، با سرکوب شدید معترضان از سوی حکومت مواجه شد.

جمهوری اسلامی تاکنون دست‌کم ۹ معترض از جمله محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی، محمدمهدی کرمی، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی، میلاد زهره‌وند و محمد قبادلو را در ارتباط با خیزش اعدام کرده و ده‌ها تن دیگر با اتهاماتی ازجمله محاربه و افساد فی‌الارض در خطر جدی اعدام هستند.