وکیل محمد قبادلو به دلیل انتقاد از روند رسیدگی به پرونده موکلش به دادسرا احضار شد
مهدخت دامغانپور از وکیلهای محمد قبادلو، معترض اعدامشده، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد. او پیشتر به ابهامهای متعدد در پرونده موکلش اعتراض و از روند دادرسی او انتقاد کرده بود.
امیر رئیسیان دیگر وکیل پرونده این معترض اعدامشده با انتشار این خبر گفت: «درباره اجرای حکم قصاص محمد قبادلو، ما قوه قضاییه را به مناظره در رسانه دعوت کردیم، اما محاکمه در دادسرای رسانه را ترجیح دادند.»
به گفته او، دامغانپور پس از احضار به دادسرای رسانه، روز دوشنبه ۲۳ بهمن مستندات و مدارک مربوطه را به دادسرا ارائه کرد.
این وکیل دادگستری در مصاحبه با دیدهبان ایران گفته بود حکم اعدام قبادلو با وجود درخواست پزشک پرونده و ۵۰ روانپزشک برای توقف اجرای حکم صورت گرفت.
دامغانپور با بیان اینکه تا دوم بهمن که اجرای حکم قصاص قبادلو ابلاغ شد، رای به وکیلانش ابلاغ نشده بود گفت بدون اینکه به دستور رییس دیوان مجددا به وضعیت سلامت روان محمد رسیدگی شود، بدون اینکه خانواده او در جریان باشند و بدون اینکه ملاقات آخر داشته باشد، او را اعدام کردند.
محمد قبادلو شهریور ماه سال گذشته در جریان خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در رباط کریم بازداشت و به زیر گرفتن یک مامور پلیس با خودرو و قتل او به قصاص و در پروندهای دیگر به افساد فیالارض و محاربه متهم شد.
دامغانپور در مصاحبه اخیرش تاکید کرده بود قبادلو در زمان بازداشت مورد ضرب و شتم و در بازجوییها جهت اخذ اعترافات تحت فشار قرار گرفته است.
او افزوده بود: «طبق نظر پزشکی قانونی، آثار کبودی در بدن محمد قبادلو دیده شده که مربوط به زمان بازداشت او بوده است.»
این وکیل دادگستری یادآور شد قطع و مصرف مجدد دارو بر اعترافاتی که محمد قبادلو داشته، تاثیرگذار بود.
او همچنین به ایرادات و ابهامات متعدد پرونده موکلش در روند دادرسی اشاره کرد.
با وجود این ابهامات، محمد قبادلو روز سوم بهمن در زندان قزلحصار کرج اعدام شد.
پس از اجرای حکم اعدام محمد قبادلو، امیر رئیسیان اعلام کرد ابلاغیه حکم اعدام قبادلو و رد درخواست اعاده دادرسی، چندین ساعت بعد از اعدام موکلش برای او ارسال شده است.
تاکنون دستکم ۹ معترض از جمله محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی، محمدمهدی کرمی، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی، میلاد زهرهوند و محمد قبادلو در ارتباط با اعتراضهای پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی اعدام شدهاند.
علاوه بر آنان، دهها تن دیگر از شهروندان زندانی با اتهاماتی از جمله محاربه و افساد فیالارض در خطر اعدام قرار دارند.