متهم ردیف اول پرونده قتل مهرجویی و همسرش به اعدام محکوم شد

حسین فاضلی هریکندی، رییس دادگستری استان البرز، اعلام کرد متهم ردیف اول پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر، با حکم شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز به اعدام و سه متهم دیگر این پرونده به حبس، شلاق و دیه محکوم شده‌اند.

رییس‌کل دادگستری استان البرز افزود متهم ردیف اول پرونده به اتهام «قتل عمدی» به قصاص نفس (اعدام)، به اتهام «سرقت» به ۲۰ سال حبس، شلاق و دیه و به اتهام «ورود به منزل به‌صورت غیرقانونی» و «تهدید با چاقو» به هشت سال حبس و شلاق محکوم شده است.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز دوشنبه ۲۳ بهمن به نقل از فاضلی هریکندی نوشت دادگاه متهمان ردیف دوم و سوم را به‌ اتهام «شروع به قتل» و «سرقت» هر یک به ۳۶ سال حبس، شلاق و دیه و متهم ردیف چهارم را با اتهام «معاونت در شروع به قتل» و «سرقت» به هشت سال حبس محکوم کرده است.

رییس‌ کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه رای صادر شده به متهمان ابلاغ شده، اضافه کرد: «آرای صادر شده قطعی نیست و در صورت فرجام‌خواهی، پرونده به دیوان‌ عالی کشور ارسال خواهد شد و در صورت تایید رای و قطعیت آن، اجرا خواهد شد.»

مهرجویی و همسرش شامگاه ۲۲ مهر در ویلای شخصی‌ خود در زیبادشت فردیس استان البرز با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیدند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان این پرونده در روزهای ۲۷ و ۲۸ دی ماه، در شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز برگزار شد.

پس از برگزاری جلسه نخست این دادگاه، روزنامه شرق در گزارشی نوشت متهم ردیف اول اتهام قتل را رد کرده و گفته: «به زور اعتراف کردم.»

او اضافه کرد که پلیس به او گفته چه بگوید. این فرد همچنین سرقت را رد کرد و گفت: «من اصلا سرقتی انجام ندادم.»

پس از آن در دومین جلسه دادگاه، متهم ردیف دوم گفت: «من همه اتهامات را قبول دارم اما سرقت را قبول ندارم. برای کشتن مهرجویی رفته بودم چون اختلاف داشتم.»

این احکام درحالی برای این افراد صادر شده که بسیاری همچنان بر این باورند متهمان اصلی پرونده از سوی فرد یا افراد دیگری اجیر شده‌اند.

بسیاری هم ماجرا را شبیه پرونده قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۷۰ دانسته‌اند و گفته‌اند حکومت می‌خواسته با این سلاخی به تمامی جامعه حس ناامنی و ترس تزریق کند.

این مقایسه‌، همان زمان قوه قضاییه را برآشفت و سخنگویش آن را «شایعه‌سازی مغرضانه» با اهداف سیاسی و امنیتی دانست.

یکی از نخستین رسانه‌هایی که از این شباهت صحبت کرد، روزنامه کیهان بود که مدیرمسوولش را علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌کند.

در جریان قتل‌های زنجیره‌ای از سال ۱۳۶۹ تا سال ۱۳۷۷، داریوش فروهر و همسرش پروانه اسکندری، محمد مختاری، محمدجعفر پوینده، احمد تفضلی، حمید حاجی‌زاده و فرزند خردسالش کارون، علی‌اکبر سعیدی‌ سیرجانی، احمد میرعلایی و شماری دیگر به شکلی فجیع کشته شدند.

داریوش مهرجویی، متولد آذر ۱۳۱۸ و از برجسته‌ترین فیلم‌سازان و نویسندگان سینمای ایران بود و به عنوان یکی از چهره‌های جریان موسوم به موج نو از او یاد می‌شود.

این کارگردان سینما در سال ۱۳۹۳ جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه را از سفیر این کشور در ایران دریافت کرد.

از مهم‌ترین آثار او فیلم‌های «گاو»، «آقای هالو»، «پستچی»، «دایره مینا»، «سنتوری»،‌ «هامون»، «لیلا» و «پری» هستند.