واکنش‌های گسترده به سفر بازیگر پورن مخالف اسرائیل به ایران

در پی سفر ویتنی رایت، بازیگر آمریکایی فیلم‌های پورنوگرافی، به ایران بسیاری از کاربران رسانه‌های اجتماعی و فعالان مدنی و هنری با واکنش به این موضوع و اشاره به محدودیت‌های شدید حکومت ایران علیه زنان، این سفر را نمونه‌ای از تناقض در جمهوری اسلامی دانسته‌اند.

رایت در روزهای اخیر در جریان سفر خود به ایران عکس‌هایی از این سفر در حساب اینستاگرامش منتشر کرد.

او با انتشار تصاویر حضورش در سفارت سابق آمریکا در تهران و انتشار عکس‌ چهره‌هایی حکومت ایران، از جمله قاسم سلیمانی، در پاسخ به انتقاد برخی ایرانیان نوشت اگر قوانین را رعایت کنید «ایران امن است».

این بازیگر آمریکایی که از حامیان فلسطین و مخالف اسرائیل است و پست‌های متعددی در حمایت از آن منتشر می‌کند، درباره حضورش در محل سفارت پیشین آمریکا در تهران نوشت باید این مکان را می‌دیدم.

این تصاویر و سفر با موج گسترده واکنش کاربران مواجه شده است. گروهی از آنها در رسانه‌های اجتماعی نوشتند رایت بلندگوی پروپاگاندای جمهوری اسلامی شده و به شرایط زنان ایران و مخالفت آنها با حجاب اجباری و قوانین‌ستیزانه حکومت اشاره‌ای نکرده است. به باور آنها، این شهروند آمریکایی چون صرفا حامی فلسطینیان است، برخلاف قوانین اسلامی و سختگیرانه حکومت ایران، اجازه سفر آزاد به این کشور را پیدا کرده است.

گروهی دیگر با اشاره به انتخابات مجلس، سفر رایت را تلاش جمهوری اسلامی برای تظاهر به رواداری و داشتن فضای باز می‌دانند.

این اولین بار نیست که حضور یک پورن استار در ایران جنجالی می‌شود.

پیشتر سفر کندی چارمز، پورن ستار مشهور بریتانیایی، به ایران خبرساز شده بود.

او در مرداد ۱۳۹۵ خبر سفر خود به ایران را به همراه یک عکس با روسری، در اینستاگرام منتشر کرد.

چارمز نوشت: «در روزهایی که برای گذراندن تعطیلات و عمل جراحی زیبایی بینی به ایران سفر کرده بودم، نتوانستم به دلیل نبود دسترسی مناسب به شبکه‌های اجتماعی به سوالات و تماس‌های دوستانم پاسخ دهم.»

یک مقام کنسولی جمهوری اسلامی در واکنش به این سفر گفت که این پورن استار با نام و شهرت دیگری از طریق یکی از آژانس‌های مسافرتی، به عنوان آرایشگر، درخواست سفر به ایران را داده بود.

مسوولان جمهوری اسلامی تاکنون بارها بر پذیرش چهره‌های منتقد غرب و استقبال از سفر آنان به ایران تاکید کرده‌اند.

چندی پیش، عبدالرضا داوری، مشاور پیشین محمود احمدی‌نژاد، در حساب ایکس خود نوشت: «هر کس با اسرائیل مبارزه کند کنارش می‌ایستیم حتی اگر آن فرد خانم میا خلیفه، پورن استار سابق باشد.»

خلیفه پستی در حمایت از حماس منتشر کرده بود که در پی آن نشریه پلی‌بوی همکاری خود را با او قطع کرد.

این مدل و پورن استار سابق لبنانی-آمریکایی، در حساب ایکس خود با انتشار تصاویری از زیورآلاتش برند خود نوشت که هزینه حمل و نقل این محصولات به اراضی فلسطینی رایگان است و به «اسرائیل نیز تا زمانی که موضع آنها در مورد آپارتاید تغییر کند، ارسال نمی‌شود».

استقبال از پورن استارها در ایران در شرایطی است که جمهوری اسلامی سخت‌ترین قوانین را علیه ساخت فیلم‌های مربوط به روابط جنسی وضع کرده و آنها را «فیلم‌های مستهجن» می‌داند.

در خرداد ۱۳۸۶ رسانه‌های ایران گزارش دادند که بر اساس مصوبه دیروز مجلس تولید کنندگان «آثار مستهجن» به مجازات مفسد فی‌الارض محکوم می‌شوند.

بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، مجازات اتهام مفسد فی الارض اعدام است.

سعید ملک‌پور مهر سال ۱۳۸۷ در سفر به ایران برای دیدار با پدر بیمارش، از سوی سپاه پاسداران در پروژه «گرداب» بازداشت شد و دادگاه انقلاب ابتدا او را به اعدام و بعد به حبس ابد محکوم کرد. او تا ۲۹ تیر ۱۳۹۸ نزدیک به ۱۱ سال بدون مرخصی زندانی بود.

اتهام ملک‌پور «توهین به مقدسات از طریق مشارکت در اداره یک سایت پورنوگرافی» عنوان شد و در اتهامات مطرح شده علیه او عنوان شده بود که «چند سایت‌ پورنوگرافی از برنامه ابداعی ملک‌پور برای انتشار عکس در اینترنت» استفاده کرده‌اند.

وکلا و خود سعید ملک‌پور بارها این اتهام را رد و تاکید کردند که او تنها مبدع یک نرم‌افزار بوده و اطلاعی از محل استفاده آن نداشته است.