ربات‌های همیار درمانی مرحله آزمایشی کمک به سالخوردگان را با موفقیت گذراندند

ربات‌هایی که برای کمک‌رسانی در محیط‌های خدمات درمانی و پزشکی طراحی شده‌اند به تازگی در مراحل آزمایشی مورد استفاده قرار گرفتند و توانستند با موفقیت از این مراحل عبور کنند.

رابط رباتیک همیار (ARI)، یک پلتفرم رباتیک با کارایی بالاست که برای طیف گسترده‌ای از حرکات و رفتارهای بیانی چند وجهی طراحی شده است که آن را به ربات اجتماعی ایده‌آل و مناسبی برای تعامل با انسان بر مبنای ادراک، شناخت، جهت‌یابی و تعامل تبدیل می‌کند.

ای‌آر‌آی‌ جدیدترین نسل از ربات‌های انسان‌نما با قابلیت اجرای توانایی‌های اجتماعی است که می‌تواند به راحتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی را ادغام کند. این ربات‌ها می‌توانند با قدرت پردازش بالا، برنامه‌های بی حد و مرز هوش مصنوعی را برای پیشرفت‌های خود پردازش کنند.

به گزارش اسکای نیوز، یکی از این ربات‌های همیار، ربات اسپرینگ است که به بیماران خوشامد می‌گوید، در انجام کارهای معمولی کمک می‌کند و می‌تواند هم‌زمان با چندین نفر به گفت‌وگو بپردازد.

ربات‌های همیار، مدل‌هایی با توانایی پردازش مکالمات طبیعی و درک نیازهای بیماران هستند که به تازگی توانستند مراحل آزمایش در محیط‌های مراقبت‌های بهداشتی را با موفقیت پشت سر بگذارند.

اسکای نیوز نوشت واحدهای اسپرینگ که ربات‌های همیار در بخش مراقبت‌های بهداشتی-درمانی سالخوردگان هستند، در طول آزمایش‌های اولیه در بیمارستان آی‌پی‌اچ‌پی (APHP) پاریس در فرانسه، به بیماران خوشامد گفتند، به سوالات آن‌ها پاسخ دادند و آن‌ها را راهنمایی کردند.

این ربات‌ها که به هوش مصنوعی مجهزند، می‌توانند مکالمات چند نفر را به طور هم‌زمان درک کنند.

محققان امیدوارند ربات‌هایی که می‌توانند در انجام کارهای معمولی به انسان کمک کنند در آینده فشار کاری کارکنان محیط‌های درمانی و نیز اضطراب بیماران را کاهش دهند.

پروفسور آن سوفی ریگو، رییس بخش بیمارستان آی‌پی‌اچ‌پی گفت: «مراجعه‌کنندگان برای اطلاعات و همراهی این ربات در کمک‌رسانی به بیماران مبتلا به اختلالات شناختی ارزش قائل‌اند.»

او گفت: «بیماران ما از خدمات رباتیک و تکامل خدمات درمانی از این راه استقبال می‌کنند و وجود این ربات‌ها را مسیری منطقی برای تکامل جامعه می‌دانند.»

پروفسور ریگو افزود: «ما بر این باوریم که ربات همیار به لطف توانایی‌اش در تعامل اجتماعی و راهنمایی، در آینده می‌تواند به عنصری ضروری در مراقبت از بیماران در محیط‌های بیمارستانی تبدیل شود.»

در آزمایش‌های اولیه نشان داده شد که این ربات‌ها با انجام وظایف ساده اما تکراری، میزان تماس فیزیکی بالقوه بین پزشکان و بیماران را کاهش می‌دهند.

بازخورد‌های اولیه نشان می‌دهند استفاده از ربات‌های همیار اجتماعی ممکن است خطر ابتلا به عفونت را کاهش و بهره‌وری پرستاران و پزشکان را افزایش دهد.

این مرحله آزمایشی از سوی کارکنان نشنال رباتاریوم مستقر در ادینبورگ انجام شد.

اولیور لمون، پروفسور هوش مصنوعی این مرکز گفت: «چنین پیشرفت‌های سریعی در فن‌آوری، دنیایی از احتمالات مثبت را پیش روی بشر قرار می‌دهد.»

لمون افزود: «یکی از مهم‌ترین کمک‌های روباتیک و هوش مصنوعی، توانایی آن در حفظ منابع و کاهش حجم کار انسان است.»

اسکای نیوز یادآور شد چشم‌انداز همکاری روبات‌ها با کارکنان بیمارستان برای بهبود تجربه بیماران اکنون به واقعیت نزدیک‌تر شده است.