از اول تا ۱۱ بهمن دستکم ۲۸ زندانی در ایران اعدام شدند
در ادامه روند اعدامها در ایران از اول تا ۱۱ بهمن دستکم ۲۸ تن در زندانهای ارومیه، سبزوار، کرج، بیرجند، شیراز، زاهدان، شیروان و همدان اعدام شدند. شش تن از این افراد به نامهای محسن مظلوم، پژمان فاتحی، وفا آذربار، هژیر فرامرزی، فرهاد سلیمی و محمد قبادلو، زندانی سیاسی بودند.
اتهام ۲۲ تن دیگر که طی این مدت اعدام شدند بر اساس گزارشهای منتشر شده در سایتهای هرانا، سازمان حقوق بشر ایران و حالوش، جرایم مرتبط با مواد مخدر و قتل بوده است.
وزارت امور خارجه استرالیا روز پنجشنبه ۱۲ بهمن در پاسخ به ایراناینترنشنال درباره اعدامهای گسترده در ایران، موج اخیر اجرای احکام اعدام در ایران را «وحشتناک» دانست و آن را محکوم کرد.
سایت هرانا در گزارشی نوشت روز چهارشنبه ۱۱ بهمن یک زن زندانی به نام زهرا نظریان به اتهام قتل شوهر خواهرش در زندان سبزوار اعدام شد.
در خبری دیگر، سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، حکم اعدام یک مرد به نام مهدی آذریون، با اتهام قتل در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.
به نوشته این سازمان حقوق بشری، روز سهشنبه ۱۰ بهمن حکم اعدام دو مرد در زندان مرکزی کرج به اجرا درآمد. هویت این دو پیام (نام خانوادگی نامشخص) و اسماعیل چیه احراز شده که بهترتیب به اتهام قتل و جرایم مربوط به مواد مخدر اعدام شدند.
روز دوشنبه ۹ بهمن، حکم اعدام محسن مظلوم، پژمان فاتحی، وفا آذربار و هژیر فرامرزی چهار زندانی سیاسی کُرد در زندان قزلحصار کرج اجرا شد.
خانوادههای این چهار زندانی سیاسی کُرد روز یکشنبه هشتم بهمن پس از ۱۹ ماه بیخبری، فرزندانشان را دیدند و حکم اعدامشان در حالی اجرا شد که شمار زیادی از فعالان و نهادهای حقوقبشری خواهان توقف اجرای احکام اعدام آنان شده بودند.
همزمان با اعدام این چهار زندانی سیاسی، چهار زندانی دیگر به نامهای محمدحسین اسماعیلی، علی رجبیان، جواد عجمیان و محمدحسن جعفری، با اتهامات مرتبط با مواد مخدر در زندان مرکزی کرج اعدام شدند.
روز یکشنبه هشتم بهمن، سه زندانی به نامهای روحالله شاکری، عارف اسحاقزهی و عاصف اسحاقزهی، در زندان بیرجند اعدام شدند.
پایگاه خبری حالوش که اخبار مرتبط با بلوچها را منتشر میکند، نوشت که عارف و عاصف اسحاقزهی، دو برادر زندانی بلوچ، فاقد شناسنامه بودند که پیشتر بابت اتهامات مرتبط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده و حکم اعدامشان بدون اطلاع خانواده و ملاقات آخر در زندان بیرجند اجرا شد.
محمدرضا قربانی، زندانی دیگری است که در این روز بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر در زندان قزلحصار کرج اعدام شد.
در شیراز، روز چهارشنبه چهارم بهمن، دو زندانی به نامهای فاضل شفیعی و مرتضی ندیمی با اتهامات مرتبط با مواد مخدر در زندان عادلآباد و یک زندانی با هویت نامشخص در زندان پیربنو اعدام شدند.
روز سهشنبه سوم بهمن، حکم اعدام فرهاد سلیمی، زندانی کُرد اهل سنت و محمد قبادلو، از بازداشتشدگان خیزش انقلابی در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد. همزمان با اعدام این دو زندانی سیاسی و عقیدتی، یک زندانی به نام احمد عسگرات با اتهام قتل در این زندان اعدام شد.
در زندان زاهدان، روز دوشنبه دوم بهمن یک زندانی به نام مسعود ریگی به اتهام قتل اعدام شد.
حسینعلی شکوریان و ناصر مودت زندانیان دیگری بودند که در این روز در زندان سبزوار اعدام شدند. آنها در پروندههای جداگانه بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.
پیش از آن در روز یکشنبه اول بهمن، یک زندانی با نام مسلم علیاری در زندان شیروان اعدام شد. او چهار سال پیش بابت اتهام قتل بازداشت و از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده بود.
از سوی دیگر هرانا در گزارشی نوشت روز یکشنبه اول بهمن، سلمان سلیمی و احمد حائری بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر در زندان همدان اعدام شدند.
آمار سازمان حقوق بشر ایران نشان میدهد از ابتدای سال جاری میلادی تا زمان تنظیم این گزارش، دستکم ۷۱ تن در زندانهای سراسر ایران اعدام شدهاند.
بر اساس آماربرداری سالانه هرانا، در سال ۲۰۲۳ دست کم ۷۹۱ شهروند از جمله ۲۵ زن و دو کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۳۳ درصد افزایش داشته است.
بر اساس گزارش عفو بینالملل، از یک ژانویه ۲۰۱۲ تا ۳۱ ژوییه ۲۰۲۳ بیش از پنج هزار نفر شامل دستکم ۵۷ کودک در ایران به دار آویخته شدهاند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش ماه آبان خود به مجمع عمومی این سازمان درباره نقض حقوق بشر در ایران، نسبت به سرعت و میزان رشد نگران کننده اجرای احکام اعدام هشدار داد.