وزارت خارجه استرالیا به ایراناینترنشنال: از موج اعدامها در ایران بهشدت نگرانیم
وزارت امور خارجه استرالیا در پاسخ به ایراناینترنشنال موج اخیر اجرای احکام اعدام در ایران را «وحشتناک» دانست و آن را محکوم کرد. استرالیا همزمان نفوذ جمهوری اسلامی در خاورمیانه را «مخرب» خواند.
وزارت امور خارجه استرالیا روز پنجشنبه ۱۲ بهمن در پاسخ به ایراناینترنشنال درباره اعدامهای گسترده در ایران نوشت: «دولت استرالیا از استفاده وسیع و مداوم ایران از مجازات اعدام از جمله علیه اقلیتهای قومی و معترضان به شدت نگران است.»
در ادامه روند اعدامها در ایران از روز اول تا ۱۱ بهمن دستکم ۲۸ تن در زندانهای ارومیه، سبزوار، کرج، بیرجند، شیراز، زاهدان، شیروان و همدان اعدام شدند.
شش تن از این افراد به نامهای محسن مظلوم، پژمان فاتحی، وفا آذربار، هژیر فرامرزی، فرهاد سلیمی و محمد قبادلو، زندانی سیاسی بودند.
اتهام ۲۲ تن دیگر که طی این مدت اعدام شدند بر اساس گزارشهای منتشر شده در سایتهای هرانا، سازمان حقوق بشر ایران و حالوش، جرایم مرتبط با مواد مخدر و قتل بوده است.
در پاسخ وزارت امور خارجه استرالیا به ایراناینترنشنال درباره اعدامها در ایران آمده است: «استرالیا اعدامهای اخیر یک فرد معترض به نام محمد قبادلو و یک شهروند کُرد به نام فرهاد سلیمی و همچنین اعدام چهار مرد کُرد دیگر را به اتهام جاسوسی به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکند.»
وزارت امور خارجه استرالیا تاکید کرد این کشور با مجازات اعدام در هر شرایطی برای همه مردم مخالف است و از ایران میخواهد اعدامها را متوقف کند.
استرالیا پیش از این و به ویژه در جریان سرکوب خیزش سراسری سال گذشته، تحریمهایی را علیه جمهوری اسلامی در ارتباط با نقض حقوق بشر در ایران وضع کرد.
روز دوشنبه نهم بهمن، حکم اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار، چهار زندانی سیاسی کُرد اجرا شد.
قبل از آن شمار زیادی از فعالان و نهادهای حقوقبشری خواهان توقف اجرای احکام اعدام آنان شده بودند.
شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به اعدام چهار زندانی سیاسی در ایران و کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «جمهوری اسلامی همزمان علیه مردم ایران و جهان اعلام جنگ کرده است.»
او افزود: «برای این معضل تنها یک راه حل وجود دارد: کمک به ملت ایران در مبارزهشان برای رهایی از رژیم اسلامی و پایان دادن به جنگ و درگیری.»
حامد اسماعیلیون در واکنش به اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار، خامنهای را «آدمکش اعظم» توصیف کرد و نوشت: «دشمن جوانی و عشق و زیباییاند. حال چهار خانواده دیگر برای تمام عمر با خاطره آدمهایی که به ظلم کشته شدهاند، باقی میمانند.»
وی افزود: «هر آنکس را که اعتراف اجباری گرفت، حکم داد، به مسلخ برد، طناب انداخت، چهارپایه کشید و آن آدمکش اعظم، علی خامنهای را نه فراموش میکنیم و نه میبخشیم. همه شما که عمله ظلم هستید پاسخگو خواهید شد.»
نازنین بنیادی در واکنش به اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار، جمهوری اسلامی را «خونخوار» توصیف کرد و نوشت: «نمایندگان سازمان ملل نباید به ایران سفر کنند، مگر اینکه امکان دسترسی نامحدود به زندانیان سیاسی وجود داشته باشد و اعدامها به حالت تعلیق درآیند.»
سازمان حقوق بشر ایران اعدام این چهار زندانی سیاسی را شدیدا محکوم کرد و از جامعه جهانی خواست «سکوت خود را در قبال موج اعدامها در ایران بشکنند».
این سازمان همچنین از ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل درخواست کرد سفرش را به ایران در اعتراض به اعدامها لغو کند.
روند اجرای احکام اعدام همچنان در مقیاس گسترده در ایران ادامه دارد.
سایت هرانا در تازهترین گزارش ماهانه خود درباره وضعیت نقض حقوق بشر در ایران نوشت در دی ماه دستکم ۹۰ نفر در ایران اعدام شدند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در این گزارش که روز یکشنبه اول بهمن منتشر شد، با استناد به شمار زندانیان اعدام شده در ماه گذشته نوشت که این وضعیت همچنان بازگو کننده نقض حق حیات در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران است.
ایران به تناسب سرانه جمعیت، رتبه نخست را در اعدام شهروندان خود در دنیا دارد.