گستردهتر شدن اعتراضات کشاورزان در کشورهای اروپایی
اعتراضات کشاورزان در بسیاری از کشورهای اروپایی همچنان ادامه دارد. رسانهها گزارش دادند کشاورزان معترض در کشورهای فرانسه، بلژیک و ایتالیا تعدادی از جادهها و بزرگراهها را با تراکتور مسدود کردهاند تا نارضایتی خود را از سیاستهای اتحادیه اروپا به نمایش بگذارند.
گزارش شده که مرز میان بلژیک و فرانسه به وسیله کشاورزان هر دو کشور مسدود شده است.
رسانههای محلی گزارش دادهاند کشاورزان قصد دارند در طول روز موقعیت تراکتورهایشان را حفظ کنند؛ قبل از اینکه فردا راهی بروکسل شوند که قرار است نشست فوقالعاده پارلمان اروپا در آنجا برگزار شود.
روزنامه گاردین نوشت کشاورزان روز ۱۰ بهمن تمامی راههای منتهی به بندر زیبروژ بلژیک را بستند.
به گفته گاردین، این اقدام میتواند واردات و صادرات مواد غذایی به بریتانیا، ایرلند و کشورهای اسکاندیناوی را تحت تاثیر قرار دهد.
یک مقام محلی اعلام کرد به دلیل مسدود شدن جادههای منطقه، هیچ کامیونی قادر به ورود به این بندر نیست.
بر روی تراکتورهای معترضان بلژیکی شعارهایی مانند «بدون کشاورزان نمیتوانید نان، گوشت و سیبزمینی سرخکرده داشته باشید» و «شما برای مدتی وزیر هستید، ما مادامالعمر کشاورز هستیم» دیده میشد.
سندیکای عمومی کشاورزان بلژیک از اعضای خود خواسته است به این اعتراضات ملحق شوند.
مارک وولفرانک، از مقامهای ارشد این اتحادیه گفت کشاورزان «واقعا درمانده» شدهاند.
او افزود سالها به دولت بلژیک این هشدار داده شده بود که ممکن است اعتراضها و تظاهراتی اینچنینی شکل بگیرد.
همزمان رسانهها از گستردهتر شدن اعتراضات کشاورزان ایتالیایی خبر دادند. این اعتراضها در مناطق مختلف ایتالیا از جمله میلان، لچه، راونا، پاویا، لودی و فوجا برگزار شده است.
در بسیاری از این تجمعات، کشاورزان با تراکتورهای خود حضور یافتند.
کشاورزان اروپایی به قیمت پایین محصولات وارداتی و قوانین «دست و پا گیر» اتحادیه اروپا برای حفاظت از محیط زیست معترض هستند.
آنها معتقدند فشار دولتها و خردهفروشان برای کاهش تورم مواد غذایی باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان قادر به تامین هزینههای سنگین انرژی، کود و حمل و نقل نباشند.
به گفته آنها، تاکید بر اجرای کامل «سیاستهای سبز» (قوانین حفاظت از محیط زیست) با هدف تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا در زمینه دستیابی به خودکفایی در تولید محصولات غذایی و سایر کالاهای ضروری همخوانی ندارد.
این اعتراضات بیش از همه فرانسه، بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اروپا را تحت تاثیر قرار داده است.
فرانس۲۴ نوشت هزاران کشاورز معترض فرانسوی روز چهارشنبه ۱۱ بهمن با نادیده گرفتن هشدارهای دولت این کشور مبنی بر احتمال مداخله پلیس، به تظاهرات خود به سوی پاریس، لیون و دیگر شهرهای مهم فرانسه ادامه دادند.
بر اساس گزارشها، آنها با تراکتور بسیاری از بزرگراهها را مسدود کردهاند.
اتحادیههای کشاورزان فرانسه از اعضای خود خواستهاند با پیوستن به تظاهرات، دولت را برای افزایش پرداختیها، کاهش بوروکراسی اداری و محدود کردن واردات محصولات تحت فشار بگذارند.
ژرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه اعلام کرد به کشاورزان اجازه ورود به مرکز پاریس، فرودگاههای این شهر و بازار بینالمللی رانژیس داده نخواهد شد.
او کشاورزان را از حمله به نیروهای پلیس بر حذر داشت.
خشم و اعتراض کشاورزان به هلند، آلمان، رومانی، لهستان و اسپانیا هم رسیده است.
از زمان آغاز جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا کشاورزان این کشور را از سهمیهبندی و پرداخت تعرفه گمرکی معاف کرد.
این تصمیم سبب افزایش حجم واردات از اوکراین به کشورهای اروپایی شده است.
در واکنش به اعتراض کشاورزان، اتحادیه اروپا وعده داده برخی «اقدامات حفاظتی» را به منظور محدود کردن واردات از اوکراین انجام دهد.