ادامه واکنش‌ها به آتش‌سوزی بیمارستان گاندی؛ سیستم اطفای حریق آب نداشت

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۹

با گذشت چهار روز از آتش‌سوزی در هتل بیمارستان گاندی تهران، روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت طبق آخرین اخطار آتش‌نشانی به بیمارستان گاندی، سیستم اعلام حریق بیمارستان نقص داشت و تاسیسات آب برای اطفای حریق نداشت، اما مسوولان بیمارستان برای اصلاح این نقص اقدام نکرده بودند.

همزمان، مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی پنج اخطار و شهرداری منطقه سه نیز دو اخطار به بیمارستان گاندی ابلاغ کرده بودند، گفت رییس بیمارستان از ناایمن بودن ساختمان مطلع بوده است.

بابایی اضافه کرده که شبکه اعلام حریق و اطفاء، هیچ‌یک فعال نبوده و کپسول هم به اندازه کافی در بیمارستان وجود نداشته است.

رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورا منطقه سه باید در مراجع قضایی از بیمارستان شکایت کند، گفت فرآیند رسیدگی به شکایت در مرحله اول اطلاع‌رسانی، سپس قطع انشعاب آب، برق و گاز و درنهایت مهر و موم است.

عصر پنج‌شنبه پنج بهمن ویدیوهای متعددی از حریق بیمارستان گاندی تهران در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد آتش طبقات متعددی از ساختمان را در بر گرفته است.

این آتش‌سوزی ساعت ۱۸:۲۰ عصر به وقت محلی گزارش و ساعاتی بعد بدون تلفات خاموش شد.

وجود ۲۰ هزار ساختمان ناایمن سازه‌ای در تهران

روزنامه اعتماد در شماره روز دوشنبه نهم بهمن در گزارشی نوشت با گذشت سه روز از آتش‌سوزی در هتل بیمارستان گاندی، جلسه علنی روز دوشنبه شورای شهر تهران به بررسی این حادثه و حوادث احتمالی در باقی ساختمان‌های ناایمن پایتخت اختصاص داشت.

در این جلسه، قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران علت انتقال و گسترش آتش به سایر طبقات این هتل بیمارستان را استفاده از نمای ناایمن کامپوزیت اعلام کرد.

محمدی گفت: «در عملیات اطفای حریق این ساختمان ۱۶ طبقه، نمی‌توانستیم لوله‌کشی کنیم و باید از سامانه‌های اطفای حریق طبقات استفاده می‌شد که البته فیزیک و تاسیسات سامانه وجود داشت ولی تاسیسات آب برای اطفای حریق نداشت.»

بخش دیگری از صحبت‌های مدیرعامل آتش‌نشانی تهران به هشدار درباره سرنوشت مشابه بیمارستان گاندی برای ساختمان‌ها و سازه‌های ناایمن اختصاص داشت و محمدی افزود ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی و وزارتخانه‌های ناایمن هستند و ۲۰ هزار ساختمان ناایمن سازه‌ای در تهران داریم ولی برای بازدیدها ما را راه نمی‌دهند و باید پرسید که چرا ساختمانی که تاییدیه آتش‌نشانی ندارد، بیمه می‌شود.

در ادامه گزارش اعتماد آمده آتش‌سوزی در هتل بیمارستان گاندی، دومین مورد از این دست بعد از حادثه مرگباری است که تیر ماه سال ۱۳۹۹ در مرکز جراحی سینامهر در خیابان شریعتی تهران رخ داد و به جان‌ باختن ۱۹ نفر منجر شد.

تابستان سال گذشته نیز بیمارستان ناایمن «رسول اکرم» آتش گرفت که دودگرفتگی برخی از بیماران را در پی داشت.

۲۴ درصد ساختمان‌های پرخطر در تهران نمای کامپوزیت دارند

اعتماد در ادامه نوشت از دیگر هشدارها در جلسه علنی شورای شهر تهران، مربوط به آمار بالای ساختمان‌های دارای نمای کامپوزیت در پایتخت بود که اعلام شد ۲۴ درصد ساختمان‌های پرخطر در شهر تهران، نمای کامپوزیت دارند.

همزمان، مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، در پاسخ به این پرسش که با توجه به سهم ۲۴ درصدی نمای کامپوزیت از ساختمان‌های پرخطر پایتخت، آیا برنامه‌ای عاجل برای برخورد با مالکان ساختمان‌ها و تغییر نما وجود دارد یا خیر، گفت تمام ساختمان‌هایی که نمای کامپوزیت داشتند، اخطار دریافت کرده‌اند، اما مساله مهم در این حوزه تشکیل پرونده قضایی است و تا روزی که تشکیل پرونده صورت نگیرد امیدی به اتفاق خاصی نیست.

مشکلات بیمارستان‌های تهران اما تنها به ناایمن و قدیمی بودن ساختمان‌هایشان و نگرانی درباره خطر حریق محدود نمی‌شود.

سایت خبری رکنا روز شنبه در گزارشی به وضعیت مراکز درمانی ایران پرداخت و به نقل از کیانوش جهانپور، سخنگوی اسبق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشت بیمارستان‌ها به یک بخش ورشکسته اقتصادی تبدیل شده‌اند و نمی‌توانند هزینه‌های استاندارد خدماتشان را از محل بودجه دولتی، بیمه و پرداختی بیمار تامین کنند.

او این مشکلات اقتصادی را به تعرفه‌ها نسبت داد و گفت برآورد این تعرفه‌ها با واقعیت‌های اقتصادی جامعه منطبق نیست.

پیش از این روزنامه شرق در شماره روز هفتم بهمن خود نوشته بود که تعداد بیمارستان‌های ناایمن در تهران اعلام عمومی نشده، اما سال گذشته فهرست هشت بیمارستانی که در میان اسامی ساختمان‌های پرخطر بودند از سوی غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور منتشر شد.

رسول اکرم، امام خمینی، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، یافت‌آباد و فیاض‌بخش، بیمارستان‌هایی بودند که نامشان از سوی مرجع قضایی اعلام شد.

روز ششم بهمن مهدی خسروانی، مدیر بحران منطقه شش شهرداری تهران خبر داد ۴۰ بیمارستان خصوصی و دولتی این منطقه مانند خمینی و شریعتی به دلیل ناایمن ‌بودن تاکنون سه بار اخطار ایمنی دریافت کرده‌اند.

مهدی پیرهادی، عضو شورای شهر تهران در پی حادثه بیمارستان گاندی به وجود حدود ۲۰ هزار ساختمان «بسیار پرخطر و پرخطر» در پایتخت اشاره کرد و گفت این میزان ساختمان پر‌خطر هیچ توجیهی ندارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها