باز شدن پرونده ساختمانهای ناایمن و مراکز درمانی ورشکسته با آتشسوزی در بیمارستان گاندی
رسانههای ایران روز شنبه هفتم بهمن به آتشسوزی بیمارستان گاندی تهران و اخطارهایی پرداختند که این ساختمان پیشتر گرفته بود. همزمان سخنگوی اسبق وزارت بهداشت گفت بیمارستانها تبدیل به بخشهای ورشکسته اقتصادی شدهاند که نمیتوانند هزینههای خدماتشان را تامین کنند.
عصر پنجشنبه پنج بهمن ویدیوهای متعددی از حریق بیمارستان گاندی تهران در رسانههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد آتش طبقات متعددی از ساختمان را در بر گرفته است.
این آتشسوزی ساعت ۱۸:۲۰ گزارش و ساعاتی بعد بدون تلفات و جراحات خاموش شد.
در ساعات اولیه پس از این حادثه، مقامهای شهری و شهرداری تهران گفتند بیمارستان گاندی تا کنون بیش از پنج اخطاریه آتشنشانی داشته اما به آنها بیتوجهی کرده است.
مشکلات بیمارستانهای پایتخت اما تنها به ناایمن و قدیمی بودن ساختمانهایشان و نگرانی درباره خطر حریق محدود نمیشود.
خبرگزاری رکنا روز شنبه در گزارشی به وضعیت مراکز درمانی ایران پرداخت و به نقل از کیانوش جهانپور، سخنگوی اسبق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشت بیمارستانها به یک بخش ورشکسته اقتصادی تبدیل شدهاند و نمیتوانند هزینههای استاندارد خدماتشان را از محل بودجه دولتی، بیمه و پرداختی بیمار تامین کنند.
او این مشکلات اقتصادی را به تعرفهها نسبت داد و گفت برآورد این تعرفهها با واقعیتهای اقتصادی جامعه منطبق نیست.
به گفته جهانپور، در شرایطی که تعرفهها با واقعیتهای اقتصادی همگام نیستند، طبیعتا شاهد حذف و تضعیف برخی خدمات جانبی برای بیمار و همراه خواهیم بود.
بیمارستان گاندی که آتشسوزی آن در روزهای گذشته خبرساز شد، مجتمعی دارای ۱۰۰ تخت، ۱۷ اتاق عمل و ۱۰۰ سوییت مسکونی است که بهعنوان یک «هتل بیمارستان» در سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری رسید.
هنوز علت آتشسوزی در این بیمارستان دقیقا مشخص نشده است.
سوده نجفی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران روز جمعه به ایسنا گفت طبقات بالایی که قسمت مهمانپذیر بیمارستان است، آتش گرفت و سپس از نما به پایین ریخت و باعث گسترش حریق به طبقات پایین شد.
مراکز درمانی پایتخت در خطر آتش
روزنامه شرق روز شنبه در همین زمینه گزارشی منتشر و آتشسوزی کلینیک سینا اطهر را در تابستان سال ۹۹ یادآوری کرد که ۱۹ نفر در آن جان باختند.
تابستان سال گذشته نیز بیمارستان ناایمن «رسول اکرم» آتش گرفت که دودگرفتگی برخی از بیماران را در پی داشت.
به گفته این روزنامه، تعداد بیمارستانهای ناایمن در تهران اعلام عمومی نشده است اما سال گذشته فهرست هشت بیمارستانی که در میان اسامی ساختمانهای پرخطر بودند از سوی غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور منتشر شد.
رسول اکرم، خمینی، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافتآباد و فیاضبخش، بیمارستانهایی بودند که نامشان از سوی مرجع قضایی اعلام شد.
روز جمعه ششم بهمن مهدی خسروانی، مدیر بحران منطقه شش شهرداری تهران خبر داد ۴۰ بیمارستان خصوصی و دولتی این منطقه مانند خمینی و شریعتی به دلیل ناایمن بودن تا کنون سه بار اخطار ایمنی دریافت کردهاند.
مهدی پیرهادی، عضو شورای شهر تهران در پی حادثه بیمارستان گاندی به وجود حدود ۲۰ هزار ساختمان «بسیار پرخطر و پرخطر» در پایتخت اشاره کرد و گفت این میزان ساختمان پرخطر هیچ توجیهی ندارد.
شرق در ادامه یادآور شد کامران عبدولی، معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتشنشانی تهران پیشتر به ناایمن و قدیمی بودن ساختمانهای بیمارستانهای تهران اشاره کرده و گفته است اکثر مراکز درمانی قدیمی هستند و زمانی که ساخته شدهاند، آییننامههای ایمنی وجود نداشتهاند یا کامل نبودهاند.