مولوی عبدالحمید: مقامات باید فریاد مردم را بشنوند
عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه ششم بهمن گفت بیش از یک سال است مردم در کشور حرف و مشکل دارند و هوشمندی آن است که صدای مردم شنیده شود. او تاکید کرد که مقامات باید صدای فریاد مردم را بشنوند و این یک سیاست اسلامی است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان با بیان اینکه «برای اجرای خواستههای مردم قدمی برداشته نشده و در مقابل این خواستهها مقاومت شده است»، به مسوولان جمهوری یادآور شد: «روش گذشته جواب نمیدهد و گفتوگو و مذاکره جواب میدهد.»
مولوی عبدالحمید در خطبههای امروز خود تاکید کرد: «قانون اساسی در دوره نسل گذشته تصویب شده و نسل جدید و شرایط و تقاضاهای جدیدی پیش آمده اما قانون هیچ تغییری نکرده است.»
اسماعیلزهی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به مواردی چون نظارت استصوابی شورای نگهبان گفت که در حال حاضر به همین قانون اساسی فعلی هم عمل نمیشود.
او با اشاره به رد صلاحیت حسن روحانی و برخی وزیران و نمایندگان سابق مجلس از مسوولان جمهوری اسلامی پرسید: «دنیا با این رد صلاحیتها درباره ما چه فکر می کند؟»
حسن روحانی، رییسجمهوری پیشین ایران و مصطفی پورمحمدی، از چهرههای امنیتی جمهوری اسلامی و وزیر اسبق دادگستری برای نامزدی مجلس خبرگان رهبری رد صلاحیت شدند.
روحانی شامگاه چهارشنبه چهارم بهمن با انتشار بیانیهای در وبسایت رسمی خود از فقهای شورای نگهبان خواست تا دلایل رد صلاحیتش را صراحتا اعلام کنند.
پورمحمدی که اکنون دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز ایران است، از سال ۱۳۷۰ و به مدت بیش از یک دهه معاون اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات بود و پس از آن در سال ۱۳۸۱ بهعنوان رییس دفتر گروه سیاسی-اجتماعی دفتر علی خامنهای منصوب شد.
او که مدتی وزیر کشور، وزیر دادگستری و رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز بوده، نامش با «هیات مرگ» (کمیته عفو) در رابطه با اعدامهای سیاسی هزاران نفر در ایران گره خورده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوم دی با انتقاد از کسانی که خواستار تحریم انتخابات پیش رو در ایران شدهاند، گفت که برگزاری انتخابات جلوی دیکتاتوری، هرجومرج و ناامنی را در کشور گرفته است.
درخواست حکومت برای مشارکت در انتخابات در حالی است که بسیاری از داوطلبان از جمله برخی نمایندگان فعلی و پیشین مجلس، رد صلاحیت شدهاند.
همچون هفتههای گذشته نیروهای نظامی و سرکوبگر همزمان با برگزاری نماز جمعه زاهدان در خیابانهای این شهر حضور گستردهای داشتند.
سایت حالوش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، در اینستاگرام خود با اشاره به اینکه «پس از جمعه خونین زاهدان دستگاههای نظامی با تشدید جو امنیتی و ایجاد دستکم ۱۵ ایست بازرسی ثابت در مبادی ورودی و خروجیهای شهر زاهدان، اقدام به بازرسی و تفتیش خودروها و شهروندان میکنند»، نوشت: «روز پنجشنبه پنجم بهمن ترافیک سنگین و کیلومتری و معطلی چند ساعته مردم در زاهدان به خاطر ایست بازرسیهای غیراستاندارد ایجاد شد.»
در طول چند هفته گذشته، شهروندان زاهدانی پس از یک سال اعتراض و تجمع خیابانی پیوسته، به توصیه مولوی عبدالحمید راهپیمایی سکوت برگزار کردهاند.
جمعههای اعتراضی زاهدانیها از هشتم مهر سال گذشته و پس از وقایع جمعه خونین این شهر آغاز شد.
در جریان جمعه خونین زاهدان، ماموران نظامی و امنیتی با گلولههای جنگی به سمت شهروندان و نمازگزاران شلیک کردند و بیش از ۱۰۰ نفر را کشته و دهها تن دیگر را نابینا، قطع نخاع و مجروح کردند.