پریسا صالحی، روزنامه‌نگار، به حبس و تبعید محکوم شد

در ادامه اعمال فشار بر روزنامه‌نگاران در ایران، پریسا صالحی از سوی دادگاه انقلاب کرج به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و دو سال تبعید به زنجان «جهت ارشاد و اصلاح شدن تحت نظر بزرگ‌ترهای فامیل» محکوم شد.

بر اساس این حکم که به وسیله قاضی سید موسی آصف‌الحسینی، رییس شعبه اول دادگاه انقلاب کرج صادر و روز چهارشنبه چهارم بهمن به صالحی ابلاغ شد، قاضی صادر کننده حکم دلیل صدور حکم تبعید برای این روزنامه‌نگار را «ارشاد و اصلاح شدن تحت نظر بزرگترهای فامیل» عنوان کرده است.

صالحی در اینستاگرام خود با اعلام این خبر نوشت: «حالا چرا تبعید و چرا به زنجان که نهایتا ۳۰۰ کیلومتر از کرج فاصله دارد؟ من در زنجان دنیا آمده‌ام و شش سال اول زندگی‌ام را همان‌جا بودم. هنوز هم خانواده پدرم آنجا زندگی می‌کنند. قاضی آصف‌الحسینی به وضوح دلیل رای خود را این‎‌طور بیان کرده: تا تحت نظر بزرگ‌ترهای فامیل ارشاد و اصلاح گردد.»

این روزنامه‌نگار با بیان اینکه «این همان نگاه غیرانسانی است که سال‌ها به ما داشته‌اند»، در ادامه نوشت: «تمام تلاششان انسان‌زدایی از معترضان و به خصوص زنان معترض است. گویی با مشتی ناقص‌العقل مواجهند‌ که مدام باید برای آن‌ها وصی یا ولی پیدا کرد. حالا هم قصد کرده‌اند من را بفرستند زنجان تا توسط بزرگ‌ترهای فامیل [بخوانید ولی، وصی آن هم نه پدر و مادرم که در کرج زندگی می‌کنند بلکه منظور عمو و عمه و امثال این‌هاست] ارشاد شوم.»

نیروهای امنیتی روز ۱۴ شهریور امسال منزل پریسا صالحی در کرج را تفتیش کردند. او چند روز بعد با دریافت ابلاغیه‌ای به دادسرای کرج احضار شد.

صالحی در تاریخ ۲۹ آبان امسال پس از حضور در دادسرای کرج و تفهیم اتهام «تبلیغ علیه نظام» با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

«ابراز همدردی با زلزله‌‌زدگان هرات و متنی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در مورد اهمیت ملی‌گرایی» از جمله مصداق‌های این اتهام عنوان شد.

او اکنون با بیان اینکه طی چند ماه گذشته اداره اطلاعات کرج مرتبا آزارهای خود را ادامه داده و دو بار منزل شخصی او و خانواده‌اش را تفتیش کرده‌ بدون آنکه دلیل آن را بیان و توضیحی در مورد آن بدهند، نوشت: «برای بیکار شدن من تلاش کردند و حالا هم این حکم عجیب که دادگاه انقلاب صادر کرد ....»

این روزنامه‌نگار با ناعادلانه خواندن این حکم و اینکه به آن اعتراض خواهد کرد، تاکید کرد: «اساسا ما جرمی مرتکب نشده‌ایم تا لایق محاکمه‌ و احیانا مجازاتی باشد. این سرزمین در نهایت برای ملت ایران است و نگرانی و دلبستگی برای ایران و ملت آن به هیچ وجه جرم نیست.»

پریسا صالحی، خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد در دانشگاه تهران است.

جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره روزنامه‌نگاران، نویسندگان و فعالان مدنی و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.

از زمان آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تا کنون، سرکوب روزنامه‌نگاران، نویسندگان، دانشجویان، استادان دانشگاه، فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.

اواخر شهریور امسال فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اعلام کرد پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی، دست‌کم ۱۰۰ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت و شماری از آن‌ها به حبس محکوم شدند.

سازمان گزارشگران بدون مرز اردیبهشت امسال وضع آزادی رسانه‌ها در جمهوری اسلامی را همچنان «بسیار نگران‌کننده» ارزیابی و اعلام کرد ایران به سومین زندان بزرگ روزنامه‌نگاران در جهان بدل شده است.