ابلاغ دستور افزایش قیمت اینترنت به اپراتورهای ثابت در ایران بعد از اینترنت موبایل

در پی افزایش ۳۴ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت موبایل در ایران، کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات دستور افزایش تعرفه اپراتورهای ثابت را نیز ابلاغ کرد.

بر اساس تصویر مصوبه‌ای که وب‌سایت دیجیاتو منتشر کرده است، اپراتورهای ثابت اجازه دارند قیمت اینترنت مشترکان خود را تا سقف مشخص‌شده در این مصوبه افزایش دهند. بررسی تعرفه‌های جدید نشان می‌دهد قیمت بسته‌های اینترنت ثابت بین ۷ تا ۳۴ درصد افزایش پیدا خواهند کرد.

مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات که در ۳۰ مهر ۱۴۰۲ به تصویب رسیده همچنین اپراتورها را موظف کرده تا «نسبت به اعمال سقف تعرفه ترافیک داخلی به میزان ۵۰ درصد سقف تعرفه ترافیک بین‌الملل» اقدام کنند.

این ماده نشان می‌دهد شهروندان ایران کماکان برای دسترسی به اینترنت باید دو برابر دسترسی به شبکه کنترل‌شده داخلی پول پرداخت کنند.

به دنبال ابلاغ مصوبه جدید، شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی آسیاتک نیز با ارسال نامه‌ای به اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس، از افزایش قیمت بسته‌های اینترنت خود خبر داده است. بررسی این نامه که توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شد نیز نشان می‌دهد قیمت اشتراک اینترنت ثابت این شرکت تا ۳۴ درصد افزایش پیدا کرده است.

امیر لاجوردی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در واکنش به اخبار منتشر شده گفت این موضوع مربوط به خبر افزایش ۳۴ درصدی اینترنت است که در روزهای قبل هم اعلام شد و خبر جدیدی نیست. او همچنین تاکید کرد مصوبه افزایش تعرفه مشمول ترافیک داخلی نمی‌شود.

پیش از این عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش تعرفه اینترنت را صرفا به دریافت تضمین از سوی اپراتورها برای افزایش کیفیت شبکه مشروط کرده بود.

چندی پیش سازمان تنظیم مقررات در توجیه افزایش قیمت اینترنت همراه گفته بود اپراتورها را موظف کرده تا پایان سال ۱۴۰۳ پوشش نسل چهارم در کشور را به ۹۶ درصد، تعداد سایت‌های نسل پنجم را به ۱۰ درصد برسانند و میانگین سرعت اینترنت را طی شش ماه آینده ۳۰ درصد افزایش دهند.

با این حال مشخص نیست آیا دستور افزایش قیمت بسته‌های اینترنت اپراتورهای ثابت نیز با دریافت تضمین افزایش کیفیت شبکه همراه بوده است یا خیر.

دوم دی امسال تعدادی از اپراتورهای همراه و ثابت ایران با ارسال نامه‌ای به ابراهیم رئیسی درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه بسته‌های اینترنتی با حجم بیش از دو گیگابایت را مطرح کردند.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به این موضوع گفت اظهارات مطرح‌شده در این نامه مبنی بر عدم رشد تعرفه اینترنت در پنج سال گذشته «نادرست» است. او تاکید کرد اپراتورهای ثابت با تغییر تعریف حجم مصرف منصفانه در عمل نرخ موثر خدمات خود را افزایش داده‌اند.

شرکت‌های اینترنت ثابت در ایران به دلیل استفاده از فناوری‌هایی که در کشورهای پیشرفته منسوخ‌شده به حساب می‌آید، یکی از ناکارامدترین خدمات را به مشترکان خود ارائه می‌دهند. وجود سرعت ذو مگابیتی در میان بسته‌های ارائه‌شده این اپراتورها آن هم با در نظر گرفتن کیفیت دسترسی به اینترنت در ایران از عقب افتادگی فناوری این حوزه در کشور خبر می‌دهد.