طرح افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های پزشکی برای سال آینده تصویب شد

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۵

طرح افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های پزشکی و خدمات درمانی در سال ۱۴۰۳، در شورای عالی بیمه سلامت کشور تصویب شد و این مصوبه پس از تایید در دولت ابراهیم رئیسی ابلاغ خواهد شد.

خبرگزاری ایلنا با اعلام این خبر نوشت: «به این ترتیب، در سال آینده درآمد پزشکان از محل تعرفه‌ها، حدودا یک و نیم برابر خواهد شد.»

یک فعال صنفی پرستاران در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه «همیشه برای زحمتکش‌ترین‌ها و آن‌هایی که کار اصلی را انجام می‌دهند، پول و بودجه در بساط نیست»، از تصمیم جدید شورای عالی سلامت انتقاد کرد.

به گفته محمدزاده، اعتبار تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری باید بیش از چهار یا پنج برابر افزایش یابد تا عادلانه شود. او اضافه کرد که «وقتی این پول را اختصاص نمی‌دهند چطور درآمد پزشکان را یک‌و نیم برابر می‌کنند؟!»

این فعال صنفی، تبعیض آشکار در نظام درمان کشور را نشانه‌ بی‌عدالتی محض می‌داند و می‌گوید: «هیچ کجای دنیا فاصله درآمد پزشکان و پرستاران این اندازه نیست؛ با این حال بازهم به این فاصله می‌افزایند!»

او در پایان افزود: «یک ماه تعرفه‌گذاری پرستاران یک میلیون تومان هم نمی‌شود، آن‌وقت باز هم تعرفه پزشکان را بالا می‌برند!»

محمد شریفی‌‌مقدم، دبیر‌کل خانه پرستار، آذرماه امسال گفته بود که فاصله درآمدی و تبعیض بین کادر درمان از جمله پزشکان و پرستاران بر افزایش نارضایتی پرستاران تاثیر دارد.

او در توصیف این شرایط گفت: «متوسط حقوق یک پرستار تازه استخدام ۹ میلیون تومان است که حتی کفاف اجاره خانه را هم نمی‌دهد، در حالی که درآمد یک پزشک متخصص فقط در بخش دولتی بیش از ۱۴۰ میلیون تومان در ماه است. همه این مسایل روی نارضایتی شغلی، ترک شغل و مهاجرت پرستاران تاثیر دارد.»

بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه، در صورت آزادسازی نرخ ارز ترجیحی برای سرفصل‌های ارائه خدمت (به استثنای دارو)، میزان رشد جز فنی، لوازم مصرفی پزشکی و هتلینگ تعرفه های خدمات تشخیصی درمانی بازنگری می‌شود.

وزیر بهداشت، معاون درمان وزارت بهداشت، نمایندگان بیمه‌ها، نماینده سازمان برنامه، سازمان امور اداری-استخدامی، رییس کل سازمان نظام پزشکی و معاون فنی و نظارت نظام پزشکی، به عنوان اعضای این شورا حضور داشتند.

در سال‌های گذشته مسائل صنفی، معیشتی و شغلی باعث مهاجرت گسترده پزشکان و پرستاران از ایران و افزایش نگرانی‌ها درباره آینده فضای درمانی کشور شده است.

علاوه بر مسائل صنفی، معیشتی و شغلی، شدت گرفتن فشار بر جامعه پزشکی و پرستاری به دلیل حمایت بسیاری‌شان از خیزش انقلابی مردم ایران در سال ۱۴۰۱ باعث شده، بسیاری از آنان عطای کار در ایران را به لقایش ببخشند.

علی جعفریان، رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز ۲۳ دی‌ماه با تایید مهاجرت گسترده پزشکان و پرستاران از ایران گفت اکنون ۸۰۰ صندلی دستیاری پزشکی خالی است و ۵۰ درصد رزیدنت‌های بی‌هوشی بعد از قبولی انصراف می‌دهند.

جعفریان در گفت‌وگو با خبرآنلاین به چالش‌ها و تبعاتی که با مهاجرت کادر درمان رخ داده اشاره کرد و فشار کاری و دستمزد پایین را از عوامل مهاجرت نیروهای متخصص دانست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها