گزارش ایران‌اینترنشنال از فساد در اطلاعات سپاه؛ بازجوها از متهمان کلان باج می‌گیرند

مجتبا پورمحسن
مجتبا پورمحسن

ایران‌اینترنشنال

ایران‌اینترنشنال به سندی از یک پرونده قضایی دست یافته که نشان می‌دهد مجموعه‌ای از بازجوهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از متهمان «دانه‌درشت» اقتصادی رشوه‌های کلان می‌‌گیرند.

براساس این سند، محمدمهدی بادی، با نام مستعار دکتر عبادی، بازجوی معاونت اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه، از رسول دانیال‌زاده، معروف به سلطان فولاد، ۴۰۰ هزار دلار و ۶۰ هزار یورو رشوه گرفته است.

رسول دانیال‌زاده، از ابربدهکاران بانکی با چهار هزار میلیارد بدهی به سیستم بانکی، متهم ردیف چهارم پرونده اکبر طبری، معاون پیشین دو رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی بود که حکم او چند ماه پس از صدور نقض شد.

آبان‌ماه ۱۳۹۸، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با انتشار یک فیلم، گفت دانیال‌زاده را به ایران بازگردانده است.

او پیشتر متهم شده بود که به حسین فریدون، برادر حسن روحانی، رییس جمهور پیشین ایران، سه میلیارد تومان رشوه داده است.

براساس سند رسیده به دست ایران اینترنشنال، محمدمهدی بادی، از اسماعیل خلیل‌زاده، دیگر متهم اقتصادی هم دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رشوه گرفته بود.

اسماعیل خلیل‌زاده، رییس پیشین هیات مدیره باشگاه استقلال تهران و مالک هتل بزرگ گیلان بود که اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ به اتهام فساد مالی در پرونده کارخانه ابریشم گیلان، به دست سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شد.

بازجوی ارشد اطلاعات سپاه، از هادی درویش‌وند، مالک پالایشگاه کرمانشاه هم ۴۷ هزار دلار، ۴۸ هزار یورو و ۱۵۰ سکه بهار آزادی رشوه گرفته بود.

سال ۱۳۹۵، هادی درویش‌وند، ۵۷ درصد سهام پالایشگاه کرمانشاه، دومین پالایشگاه بزرگ کشور را از طریق شرکت لبنیات بیستون به قیمت تنها ۲۱۰ میلیارد تومان، با پیش پرداخت ۲۱ میلیارد مابقی در اقساط ۸ ساله با دوره تنفس دو ساله، خرید.

سازمان بازرسی کل کشور قیمت این پالایشگاه را دو هزار ۴۰۰ میلیارد تومان ارزیابی کرده است.

طبق اطلاعاتی که گروه هکری «بک‌دور» در اختیار ایران اینترنشنال قرار داده، محمدمهدی عبادی متولد آبان‌ماه ۱۳۶۵ در مشهد است و در خیابان میرداماد تهران سکونت دارد.

در پرونده باج‌گیری از اسماعیل خلیل‌زاده، علاوه بر محمدمهدی عبادی، چهار بازجوی دیگر اطلاعات سپاه هم شریک هستند.

سیدمجید طباطبائی، متولد سال ۱۳۶۲، اهل شهرری و ساکن خیابان هلال احمر در این شهر، محمدعلی غنچه، ۴۹ ساله، متولد آذرشهر و ساکن خیابان طالقانی تهران، مجید جهان‌پرتو، متولد بهمن‌ماه ۱۳۴۰، اهل تهران ساکن بلوار اندرزگو، و آریا یگانگی، ۴۱ ساله اهل تهران و ساکن نیاوران، هویت این بازجویان است.

سند رسیده به دست ایران اینترنشنال، بخشی از پرونده رسیدگی به شکایت سینا استوی، موسس صرافی کریپتولند و رمزارز بریج از چند بازجوی سازمان اطلاعات سپاه است.

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، سینا استوی را به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق ایجاد توکن بدون پشتوانه و کلاهبرداری دستگیر کرد. پرونده او بیش از ۵۱ هزار شاکی دارد.

براساس حکم دادگاه، بهنام حاجی‌پور خیره مسجدی، بازجوی سازمان اطلاعات سپاه، با سرقت کیف پول دیجیتال سینا استوی، حدود ۶ میلیارد واحد توکن بی‌ارزش بی‌آرجی را به حساب‌هایی ناشناس منتقل کرده بود. او با استوی قرار گذاشت تا در ازای دریافت ۶۰ هزار دلار، بخشی از رمزارزها را به او برگرداند.

دادگاه اعلام کرده که او در بازه زمانی خرداد تا بهمن ۱۴۰۰، دو آپارتمان در سهرودی تهران، یک آپارتمان در پروژه خرازی سپاه و یک آپارتمان هم در شهر گلستان، همراه با خانه ویلایی در رباط کریم، سه خودرو، بیش از یک کیلو طلا و سرمایه‌گذاری در دو شعبه یک رستوران، جمعا به ارزش ۷۰ میلیارد تومان خریداری کرده بود. درحالی‌که پیش از آن ارزش کل دارای‌هایش کمتر از یک میلیارد تومان بود.

اوایل آذرماه گذشته، خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد استوی، متهم ردیف اول پرونده صرافی کریپتولند با وجود ممنوع‌الخروج بودن از ایران گریخته است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت که با توجه به همکاری استوی در «بازپرداخت و رد مال مطالبات ۲۴ هزار نفر از شکات»، او با تعیین قرار وثیقه و به صورت تحت‌نظر، آزاد شده بود.

براساس حکم دادگاه، محمدمهدی بادی با بهنام حاجی‌پور در این پرونده همدستی کرده است.