انجمن قلم آمریکا: محکومیت مهدی یراحی بیانگر قدرت هنر در برابر جمهوری اسلامی است
انجمن قلم آمریکا صدور حکم زندان و شلاق برای مهدی یراحی، خواننده معترض را به دلیل ترانه «روسریتو» محکوم کرد و همزمان آن را نشانه قدرت هنر در برابر اقدامات جمهوری اسلامی دانست. این انجمن با انتشار بیانیهای خواهان رفع فوری همه اتهامهای وارد شده به یراحی شد.
زهرا مینویی، وکیل مهدی یراحی، روز سهشنبه ۱۹ دی خبر داد این خواننده معترض به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده است که یک سال از حکم حبس او اجرا میشود.
انجمن قلم آمریکا در بیانیه خود با اشاره به این حکم نوشت: «سخت است درک کردن حکومتی که یک آهنگ را چنان تهدیدی میبیند که بهخاطرش یک موسیقیدان محبوب را به حکمی ظالمانه محکوم میکند اما متاسفانه در ایران امروز چنین حکمی جای تعجب ندارد.»
این بیانیه تاکید کرد مقامهای جمهوری اسلامی همچنان به آزار و اذیت هنرمندان، موسیقیدانان، فیلمسازان و نویسندگانی ادامه میدهند که بدون ترس از حملات اقتدارگرایانه آنان، به نبود آزادیهای اساسی از جمله حق آزادی هنری انتقاد میکنند.
جولی تربو، مدیر گروه ارتباط با هنرمندان در معرض خطر انجمن قلم آمریکا از همبستگی این انجمن با مردم ایران خبر داد و خواهان رعایت اصول آزادی بیان برای آنان شد.
این انجمن اوایل شهریور ماه نیز با انتشار بیانیهای دستگیری مهدی یراحی را نشاندهنده «سرکوب سیستماتیک و وحشیانه آزادی بیان دموکراتیک» به دست جمهوری اسلامی توصیف کرده بود.
مهدی یراحی که در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی آثاری اعتراضی منتشر کرده بود، روز ۲۵ مهر امسال با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
به گفته زهرا مینویی، این هنرمند اکنون با وثیقه ۱۵ میلیارد تومانی به طور موقت آزاد است.
سندی که پیشتر در اختیار ایراناینترنشنال قرار گرفته بود نشان میداد مهدی یراحی به «تولید، ارسال، توزیع و انتشار آثار مستهجن و مبتذل به وسیله سیستمهای رایانهای و مخابراتی و تشویق مردم به فساد و فحشا» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.
یراحی از آغاز «جنبش ژینا» به دنبال کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، چهار ترانه را در همبستگی با خیزش انقلابی مردم خلق کرد. او در شهریور ۱۴۰۱ اثر «قفس بس» را با ترانه شهیار قنبری منتشر کرد و یک ماه پس از آن نیز ترانه «سرود زن» را خلق کرد.
یراحی اندکی بعد سومین ترانه انقلابی خود به نام «سرود زندگی» را منتشر کرد.
این هنرمند معترض در سالهای گذشته نیز به دلیل حمایت از معترضان علیه جمهوری اسلامی دورههایی از ممنوعالفعالیت شدن را تجربه کرده بود.
یراحی در دی ۱۳۹۷ به دلیل پوشیدن یونیفورم کارگران بازداشتشده اعتراضات کارگری ۱۳۹۷ خوزستان در کنسرت و انتشار نماهنگ انتقادی پارهسنگ، به مدت شش ماه ممنوع از کار و ممنوعالتصویر شد.
او در بهمن ۱۳۹۸ نیز پس از تقدیم یکی از آثار خود به نام قطعه «وداع بعد از رفتن» به کشتهشدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ ایران و سخنان اعتراضآمیزش در کنسرتهای اهواز و کرج، ممنوعالفعالیت شد.