آمریکا و بریتانیا ۱۸ پهپاد و ۳ موشک ضد کشتی حوثی‌ها را در دریای سرخ سرنگون کردند

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد نیروهای آمریکا و بریتانیا ۱۸ پهپاد، دو موشک کروز ضد کشتی و یک موشک بالیستیک ضد کشتی حوثی‌های یمن را در دریای سرخ رهگیری و سرنگون کردند. این پرتابه‌ها به سوی خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی در جنوب دریای سرخ شلیک شده بودند.

به گفته سنتکام، ده‌ها کشتی تجاری در زمان وقوع حمله در منطقه تردد می‌کردند.

این حمله‌ها آسیب جانی یا خسارتی به همراه نداشته است.

سنتکام تاکید کرد چهار ناوشکن‌ آمریکایی به همراه ناوشکن موشک‌انداز اچ‌ام‌اس دیاموند بریتانیا در تلاشی مشترک این پهپادها و موشک‌ها را ساقط کردند.

این بیست‌ و ششمین حمله حوثی‌های یمن به خطوط کشتی‌رانی تجاری از روز ۲۸ آبان است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان این حمله را یکی از بزرگ‌ترین عملیات حوثی‌های یمن از زمان آغاز مناقشه کنونی خاورمیانه توصیف کرد.

سنتکام هم این حمله را «پیچیده» خواند.

دو منبع امنیتی در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفتند مجموعا ۲۴ پهپاد و موشک از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها پرتاب شده بود.

از زمان آغاز جنگ غزه، حوثی‌های یمن بارها منافع آمریکا و اسرائیل و کشتی‌های بین‌المللی را در منطقه هدف قرار داده‌اند.

رهبران این گروه شبه‌نظامی متحد حکومت ایران اعلام کرده‌اند این حملات در حمایت از مردم فلسطین صورت می‌گیرند.

به دنبال شدت گرفتن حملات حوثی‌ها در هفته‌های گذشته، ایالات متحده ماه گذشته یک نیروی دریایی چند‌‌ملیتی را به منظور محافظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ شکل داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از ۲۰ کشور از جمله بریتانیا، بحرین، کانادا، هلند، فرانسه، یونان، استرالیا، نروژ و مجمع‌الجزایر سیشل به این ائتلاف پیوسته‌اند.

پیش از این آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثی‌ها در حمله به خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنش‌های هسته‌ای، از همه ابزارهای موجود استفاده می‌کند و هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا هفته گذشته هشدار داد کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثی‌ها تردیدی به خود راه نخواهد داد.

شاپس در مقاله‌ای در روزنامه دیلی تلگراف نوشت لندن برای انجام اقدامات بیشتر به منظور جلوگیری از تهدیدات موجود علیه آزادی دریانوردی آماده است.

او افزود: «حوثی‌ها نباید دچار سوءتفاهم شوند. ما متعهد هستیم که بازیگران شرور را در قبال تصرفات و حملات غیرقانونی‌شان پاسخگو کنیم.»

حمله اخیر حوثی‌ها در حالی صورت گرفت که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در چهارمین سفر خود از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل در روز ۱۵مهر (هفتم اکتبر)، راهی خاورمیانه شده است.

سی‌ان‌ان دو محور اصلی مذاکرات بلینکن در منطقه را کنترل جنگ غزه و جلوگیری از افزایش تنش‌ها در منطقه عنوان کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا روز ۱۸ دی هشدار داد «منازعه کنونی به راحتی می‌تواند گسترش یابد و باعث رنج و ناامنی بیشتر شود».

جمهوری اسلامی از مداخله نظامی مستقیم در مناقشه حماس و اسرائیل اجتناب ورزیده اما هم‌زمان کوشیده از طریق گروه‌های نیابتی خود در منطقه، مانند حزب‌الله و حوثی‌های یمن، تل‌آویو و واشینگتن را تحت فشار قرار دهد.