دفاع رهبر جمهوری اسلامی از نهادهای امنیتی با وجود ناکارآمدی در انفجارهای کرمان
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به انتقادات مطرح شده از حکومت به دلیل ناتوانی در تامین امنیت مراسم سالمرگ قاسم سلیمانی، از عملکرد دستگاههای امنیتی دفاع کرد و گفت: «میزان خنثیسازی توطئهها دهها برابر چیزی است که اتفاق میافتد.»
خامنهای روز سهشنبه ۱۹ دی در دیدار با عدهای که رسانهها آنان را «گروهی از مردم قم» خواندند، بر «سرکوب عوامل واقعی و پشت پرده» حمله به مراسم سالمرگ سلیمانی تاکید کرد و از مردم خواست برای «شناسایی عوامل دشمن» و جلوگیری از وقوع حوادثی مشابه با دستگاههای امنیتی همکاری کنند.
روز ۱۳ دی دو بمب به دست عوامل انتحاری در مسیر «گلزار شهدای کرمان»، محل دفن قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس به دست آمریکا منفجر شد که در پی آن حدود ۱۰۰ نفر کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
گروه داعش مسوولیت این حمله را بر عهده گرفت.
در پی این رخداد مرگبار، افکار عمومی و برخی رسانهها، مقامهای جمهوری اسلامی را به دلیل شکست در تامین امنیت کشور مورد انتقاد دادند.
روزنامه جهان صنعت نوشت ظاهرا هیچ فاجعهای در ایران آنقدر بزرگ نیست که احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی را مجاب به استعفا یا دستکم پوزشخواهی کند.
در این گزارش آمده است کوتاهی در برقراری امنیت مراسم سالگرد کشته شدن سلیمانی نیز نتوانست گزینه استعفا را روی میز وزیر کشور بیاورد.
پیش از این تعدادی از مقامهای جمهوری اسلامی اسرائیل و آمریکا را به دست داشتن در این حادثه متهم کرده بودند اما خامنهای روز ۱۹ دی گفت: «اصراری نداریم که این و آن را متهم کنیم.»
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه سخنان خود دشمن را به تلاش برای «خارج کردن مردم از صحنه» متهم کرد و گفت تردیدافکنی درباره احترام ایرانیان به قاسم سلیمانی نمونهای از «سیاست راهبردی دشمن برای بیرون آوردن مردم از میدان» است.
اظهارات خامنهای در حالی مطرح میشوند که بسیاری از کاربران فضای مجازی طی روزهای گذشته اقدامات حکومت را برای ارائه تصویری قهرمانگونه و مردمی از قاسم سلیمانی به چالش کشیدهاند.
همزمان تهدیدها و برخوردهای امنیتی با شهروندان و کاربران شبکههای اجتماعی پس از حملههای انتحاری کرمان شدت گرفته است.
دادستانی تهران به تازگی از تشکیل پرونده قضایی برای شماری از افراد، از جمله هفت «چهره شناختهشده» در این زمینه خبر داد.
غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز ۱۸ دی تاکید کرد «دادستانها نباید از اقدامات کسانی که پس از حادثه کرمان در فضای مجازی و غیرمجازی با دشمن همصدایی و دشمن را کمک کردند، رد شوند؛ بلکه باید مطابق با قانون به تعقیب آنها بپردازند.»
خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود خواستار حضور مردم در انتخابات آتی شد و القای بیفایده بودن انتخابات و تحریم آن را «سیاست راهبردی دشمنان انقلاب و آمریکا» توصیف کرد.
او هفته گذشته هم اقدام مخالفان حکومت را در تحریم انتخابات پیشرو «خصمانه» خوانده و آنها را به مخالفت با اسلام متهم کرده بود.
در سالهای اخیر و به دنبال مشکلات شدید اقتصادی، سرکوب گسترده منتقدان و نظارت استصوابی شورای نگهبان، مشارکت مردم ایران در انتخابات به شدت کاهش یافته و این موضوع به بحران مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی دامن زده است.
خامنهای و سایر چهرههای مذهبی و سیاسی طرفدار حکومت همواره شرکت در انتخابات را وظیفهای دینی معرفی کردهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی در طول چهار دهه اخیر مکررا کوشیدهاند با بهرهگیری ایدئولوژیک از نمادهای مذهبی و روایات اسلامی-شیعی، برای حاکمیت و سیاستها و نهادهای وابسته به آن مشروعیت بیافرینند.
رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۰ دی در دیدار با خانواده قاسم سلیمانی در همین زمینه اظهاراتی جنجالی درباره سخنگویی از جانب خدا مطرح کرد که با واکنشهای منفی بسیاری همراه شد.