وزارت بهداشت: ۲۶۰۰ مرکز زیبایی را در شش ماه نخست امسال پلمب کردیم
سعید کریمی، معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، به خبرگزاری ایلنا گفت در شش ماه نخست سال جاری، دو هزار و ۶۰۰ مرکز زیبایی «غیرمجاز» را پلمب کردهاند.
کریمی افزود این مراکز به دادسرا و دادگاه معرفی شدهاند اما «ضعف بزرگ قانون» در مواجهه با این افراد که به گفته او در امور پزشکی مداخله میکنند این است که آنها حداکثر پنج میلیون تومان جریمه و سپس رها میشوند.
به گفته او، همین ضعف قانونی باعث شده بسیاری از متخلفان پس از رهایی، دوباره کارشان را تکرار کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت ایران یادآوری کرد که مجازات حبس برای این «تخلف» در سال ۷۹ از قانون حذف شد، اما این وزارتخانه لایحهای به کمیسیونهای دولت فرستاده که در این زمینه بازنگری میکند.
حسین امیرلی، جانشین رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا روز ۲۰ آبان از برخورد پلیس با حسابهای کاربری خبر داده بود که «تبلیغ جراحیهای پیکرتراشی و زیبایی» انجام میدادند و اعلام کرد در این زمینه بیش از ۸۴ نفر بازداشت شدهاند.
به گفته او پلیس فتا ۱۲۵ صفحه اینستاگرامی را با بیش از ۱۱ میلیون نفر دنبالکننده شناسایی کرد و پرونده آنها در فرایند رسیدگی قرار داد.
همان زمان گزارشهایی درباره مرگ سه زن در سه مرکز درمانی تهران حین عمل جراحی زیبایی منتشر شد.
یکی از این سه زن برای انجام عمل پیکرتراشی و ساکشن (تخلیه چربیهای اضافه بدن) تحت جراحی قرار گرفته بود.
با اینحال، پلیس فتا علت برخود با صفحات اینستاگرامی پیکرتراشی را نه مرگ این سه زن یا دیگر قربانیان، که «انتشار تصاویر بیماران بدون اجازه آنان» اعلام کرده بود.
پیش از این هم برخی متخصصان و فعالان جامعه پزشکی درباره فعالیت مراکز و کلینیکهای غیر رسمی و غیر مجاز و پیامدهای جراحیهای آنها هشدار داده بودند.
اوایل مهر امسال ابراهیم رزم پا، عضو هیاتمدیره انجمن راینولوژی گفته بود در این مراکز پزشک فقط مهر خود را میزند، اما عمل جراحی زیبایی به دست افراد غیر پزشک و تکنسینها انجام میشود.
علیرضا صابری، دبیر انجمن علمی جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، نیز در اظهارنظری مشابه گفته بود پزشکان غیرمتخصص وارد حیطه عمل زیبایی شدهاند و به همین دلیل، ریسک و عوارض چنین جراحیهایی در ایران بالا رفته است.