خامنهای تحریم انتخابات آتی را مخالفت با اسلام و جمهوری اسلامی خواند
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، اقدام مخالفان حکومت را در تحریم انتخابات پیشرو «خصمانه» خواند و آنها را به مخالفت با اسلام متهم کرد.
خامنهای روز چهارشنبه ۱۳ دی در دیدار با گروهی از مداحان حامی حکومت، با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه گفت: «یک عدهای نمیخواهند این انتخابات آنچنانی که شایسته این ملت است انجام بگیرد. تلاش میکنند مردم را مایوس کنند، وانمود کنند که انتخابات فایدهای ندارد .... این حرکت خصمانه است. هر کس با انتخابات مخالفت کند، با جمهوری اسلامی مخالفت کرده و با اسلام مخالفت کرده.»
خامنهای و سایر چهرههای مذهبی و سیاسی طرفدار حکومت همواره شرکت در انتخابات را وظیفهای دینی معرفی کردهاند.
حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید حامی جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۸ شرکت نکردن در انتخابات را گناهی کبیره دانست.
ناصر مکارم شیرازی، دیگر مرجع حکومتی نیز شرکت در انتخابات را «واجب عینی» خوانده و گفته است: «اگر به شخص خاصی اعتماد نکردید، میتوانید رای سفید بدهید؛ ولی تا جایی که ممکن است رای سفید ندهید.»
در سالهای اخیر و به دنبال مشکلات شدید اقتصادی، سرکوب گسترده منتقدان و نظارت استصوابی شورای نگهبان، مشارکت مردم ایران در انتخابات به شدت کاهش یافته و این موضوع به بحران مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی دامن زده است.
خامنهای روز شش دی نیز در تلاش برای تشویق زنان به شرکت در انتخابات گفت: «در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرب و کارآمد بهتر و شایستهتری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدی او وجود ندارد.»
آمارهای موجود درباره مشارکت زنان در ساختار قدرت جمهوری اسلامی این سخنان خامنهای را نقض میکنند.
شمار معدود نمایندگان زن در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی در مقابل مردان نماینده از جمله در مجلس یازدهم (۲۶۲ مرد و ۱۷ زن)، از جمله این آمارهاست.
مقامهای جمهوری اسلامی در طول چهار دهه اخیر مکررا کوشیدهاند با بهرهگیری ایدئولوژیک از نمادهای مذهبی و روایات اسلامی-شیعی، برای حاکمیت و سیاستها و نهادهای وابسته به آن مشروعیت بیافرینند.
رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۰ دی در دیدار با خانواده قاسم سلیمانی در همین زمینه اظهاراتی جنجالی درباره سخنگویی از جانب خدا مطرح کرد که با واکنشهای منفی بسیاری همراه شد.
واکنش خامنهای به انتقادات از فساد گسترده در جمهوری اسلامی
علی خامنهای در ادامه دیدار با مداحان، «مبارزه با فساد» را «نقطه قوت» جمهوری اسلامی قلمداد کرد و خواستار مقابله با کسانی شد که به گفته او قصد دارند مردم را در این زمینه «دلسرد» کنند.
روزنامه اطلاعات روز ۱۳ دی در مطلبی مسوولان جمهوری اسلامی را به پیگیری نکردن پروندههای فساد مالی متهم کرد و نحوه رسیدگی به این پروندهها را «بچه گول زنی» خواند.
در یکی از آخرین موارد فساد مالی، از تخلف ۳/۷ میلیارد دلاری در واردات چای، موسوم به پرونده «چای دبش» پردهبرداری شد.
عباس عبدی، فعال سیاسی، روز ۱۵ آذر در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت دست زدن به فسادی در این سطح قطعا با اطلاع مقامهای عالیرتبه دولت جمهوری اسلامی بوده است.
حشمتالله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روز ۲۵ آذر گفت مجموع اختلاسهای صورت گرفته در پروندههای بزرگ فساد در جمهوری اسلامی به ۵۷ میلیارد دلار میرسد.
فلاحتپیشه این رقم اختلاس را برابر با کل وامی دانست که کره جنوبی از صندوق بینالمللی پول دریافت کرد و «ضمن نجات اقتصاد ورشکسته خود»، در جمع ۱۰ اقتصاد برتر دنیا قرار گرفت.
خامنهای در بخش دیگری از دیدار خود با مداحان، آنها را «بخشی از قدرت نرم» جمهوری اسلامی خواند و اضافه کرد آنان باید بدانند چهکاره هستند و وظیفه خود را بدانند.
مداحان از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی و مخصوصا پس از رسیدن خامنهای به مقام رهبری، به نفوذ بیسابقهای در ساختار قدرت دست یافتهاند.
تا کنون گزارشهای بسیاری در مورد تخلفات قانونی و فساد اخلاقی و مالی این گروه منتشر شده است.