کره شمالی از پرتاب سه ماهواره جاسوسی، ساخت پهپاد و جنگ‌افزارهای الکترونیک در ۲۰۲۴ خبر داد

حزب حاکم در کره شمالی در پایان نشست کمیته مرکزی این حزب، از پرتاب سه ماهواره جاسوسی جدید، ساخت پهپادها و توسعه قابلیت‌های جنگ الکترونیک در سال ۲۰۲۴ خبر داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، کیم جونگ، اون رهبر کره شمالی نیز روز یکشنبه ۱۰ دی ماه تهدیدهای جدیدی مبنی بر حملات هسته‌ای علیه کره جنوبی مطرح کرد.

او دستور تسریع آمادگی‌های نظامی برای «جنگی که هر لحظه ممکن است» در شبه جزیره کره آغاز شود، صادر کرد.

رهبر کره شمالی در پایان نشست پنج‌روزه کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی در یک سخنرانی طولانی بار دیگر به آمریکا تاخت.

پس از دو شکست پی‌درپی در ماه مه و ژوئن سال جاری میلادی، کره شمالی با موفقیت اولین ماهواره جاسوسی نظامی خود را در نوامبر امسال در مدار زمین قرار داد.

سرویس‌های اطلاعاتی کره جنوبی بر این باورند که پیونگ‌یانگ از روسیه، کشوری که کیم جونگ اون در ماه سپتامبر از آن بازدید و با ولادیمیر پوتین دیدار کرد، کمک‌هایی در زمینه فن‌آوری این نوع ماهواره‌ها دریافت کرد تا تا با موفقیت این ماهواره، در مدار زمین قرار دهد.

همچنین کره شمالی در سال ۲۰۲۳ آزمایش‌های موشکی بی‌سابقه‌ای انجام داد که این امر خلاف قطعنامه‌های متعدد سازمان ملل است که چنین آزمایش‌هایی را منع می‌کند.

رهبر کره شمالی گفت: «این یک واقعیت است که هر لحظه ممکن است در شبه جزیره کره به دلیل تحرکات بی‌پروای دشمنان برای تهاجم به ما، جنگی رخ دهد.»

او افزود: «ما باید به سرعت به یک بحران هسته‌ای احتمالی واکنش نشان دهیم و با بسیج همه ابزارها و نیروها، از جمله نیروی هسته‌ای، در مواقع اضطراری، برای آرام کردن کل قلمرو کره جنوبی آماده باشیم.»

رهبر کره شمالی پیشتر نیز به دلیل آنچه «وضعیت وخیم سیاسی و نظامی» به دنبال مانورهای آمریکا و متحدانش توصیف کرد، خواستار تسریع آماده‌سازی نظامی کشورش از جمله در برنامه تسلیحات هسته‌ای شده بود.

به گزارش رسانه‌های دولتی کره شمالی، کیم روز هفتم دی در جریان نشست عمومی کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی که یک نشست بزرگ سالانه حزب حاکم به شمار می‌رود، به ارتش این کشور دستور داد فعالیت صنعت مهمات‌سازی، تسلیحات هسته‌ای و بخش‌های دفاع غیرنظامی را برای تدارکات جنگی شتاب دهند.

اوایل آذرماه، کره شمالی اعلام کرد توافق پنج‌ ساله با کره جنوبی را که برای کاهش تنش‌های نظامی میان دو کشور به امضا رسیده بود، به حالت تعلیق در می‌آورد. این اقدام واکنشی است به تعلیق جزیی همین توافق از سوی سئول پس از پرتاب ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ.