روزنامه جمهوری اسلامی: آگهی‌های دولتی ما را به دلیل انتقاد از دولت قطع کردند

مسیح مهاجری، مدیر مسوول روزنامه «جمهوری اسلامی» اعلام کرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آگهی‌های دولتی این روزنامه را به دلیل طرح مواضع انتقادی درباره دولت ابراهیم رئیسی قطع کرده است. به گفته او، این برای دومین بار است که وزارت ارشاد در مورد این نشریه دست به چنین اقدامی می‌زند.

مهاجری گفت: «بیگا‌نه بودن متولیان جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با فرهنگ و مطبوعات، موجب شده آن‌ها هیچ نقدی را برنتابند و تصور کنند رسانه‌ها باید چشم و گوش بسته در اختیار اهداف آن‌ها باشند.»

او افزود تصمیم وزارت ارشاد برای متوقف کردن آگهی‌های دولتی «روزنامه جمهوری اسلامی» پس از آن اتخاذ شد که این روزنامه «حاضر به تمکین نسبت به خواسته‌های غیر‌فرهنگی وزارت مذکور نشد».

مهاجری از دست‌اندرکاران این نشریه خواست «برای ناکام نمودن زورگویان» و «جبران کاهش درآمد»، در جهت جذب آگهی‌های خصوصی گام بردارند.

پیش از این و در روز ۱۴ آذر ماه، سکینه پاد، دستیار ابراهیم رئیسی در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفته بود: «رییس دولت جمهوری اسلامی تمام شعارهای دوره‌های گذشته در آزادی بیان، بر پایی اجتماعات قانونی و حقوق شهروندی را به صورت جدی در دستور کار قرار داده و از شعار به عمل رسانده است.»

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد: «رویکرد رئیسی تلاش حداکثری بر حفظ آزادی بیان بوده است.»

او افزود: «تا کنون خبری از برخورد با رسانه‌ها، حتی چهره‌ها و رسانه‌های تخریب‌گر دولت از جانب دولت نشنیده‌اید.»

پیش از این مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در این کشور نوشت جمهوری اسلامی با نقض «حق آزادی اندیشه و بیان»، سه هزار و ۱۳۰ نفر را در سال ۲۰۲۳ دستگیر کرده است.

بر اساس این گزارش، در این دوره ۱۱۶ مورد بازجویی در نهادهای امنیتی، ۷۹ مورد ممنوع‌الخروجی، ۸۷ مورد اجرای حکم حبس، ۸۵ مورد تفتیش منزل، ۱۸ مورد اختلال در ارتباطات، ۹۵ مورد ضرب و شتم شهروندان، ۲۲ مورد بازنشستگی اجباری، ۵۸ مورد اخراج و تعدیل، ۳۰۰ مورد پلمب تشکل و دفتر، چهار مورد ممانعت از سخنرانی و مراسم، یک مورد اجرای حکم شلاق، ۲۴۶ مورد تجمع و ۲۹ مورد ممانعت از تجمع در حوزه اندیشه و بیان، ثبت شده است.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۳ برای ۵۵۶ نفر به اتهام «جرایم» مرتبط با آزادی اندیشه و بیان، ۲۵ هزار و ۱۲۴ ماه حکم حبس صادر کرد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در شهریور ماه سال جاری اعلام کرد به دنبال خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱، دست‌کم ۱۰۰ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت و بیش از ۲۱ نفر از آنان در مجموع به ۷۷ سال زندان محکوم شدند.