دسترسی به اینترنت محدود در ایران ۳۴ درصد گرانتر شد
خبرگزاری فارس از افزایش ۳۴ درصدی بستههای اینترنت اپراتورها خبر داد. در هفتههای گذشته گزارشهای ضد و نقیضی درباره افزایش تعرفه اینترنت در ایران منتشر شده است. «اینترنت» کاربران در ایران دسترسی محدود به یک شبکه داخلی، همراه لیست سفیدی از سایتهای خارجی مورد تایید حکومت است.
روز پنجشنبه هفت دی رسانههای ایران از برگزاری جلسهای میان مدیران اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در محل این سازمان خبر دادند.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد مدیران اپراتورها در این جلسه با آنچه «افزایش شاخصهای کیفیت شبکه» توصیف شده، موافقت کردهاند.
بر این اساس، اپراتورها موظف شدهاند تا پایان سال ۱۴۰۳ پوشش نسل چهارم را در کشور به ۹۶ درصد و تعداد سایتهای نسل پنجم را به ۱۰ درصد برسانند.
افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده از جمله شروط پذیرفته شده از سوی اپراتورها عنوان شده است.
همزمان وبسایت دیجیاتو تاکید کرد درصد اعلام شده برای افزایش تعرفهها «قطعی نیست» و اپراتورهای همراه خواستار افزایش بیشتر قیمت شدهاند.
به گزارش این رسانه، میزان افزایش تعرفه اپراتورهای ثابت و همراه عدد متفاوتی خواهد بود.
صبح روز پنجشنبه وزارت ارتباطات با ارسال پیامکی اعلام کرد شهروندان میتوانند تا تاریخ ۱۲ دی با مراجعه به سامانه خدمات دولت «بسته اینترنت رایگان اهدایی دولت» را دریافت کنند.
اواخر آذر اخباری درباره موافقت دولت با افزایش قیمت اینترنت در ایران منتشر شد.
این گزارشها تاکید داشتند سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت و افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه فروش پهنای باند شرکت ارتباطات زیرساخت به اپراتورها موافقت کرده است.
آنچه در ایران با عنوان «اینترنت» در اختیار کاربران قرار میگیرد دسترسی محدود به یک شبکه داخلی همراه با لیست سفیدی از سایتهای خارجی مورد تایید حکومت است. همین مساله موجب شده است تا کاربران ضمن مقایسه قیمت این دسترسی با دیگر کشورهای جهان، اعتراض کنند.
سال گذشته اپراتورهای موبایل از جمله رایتل، شاتل و ایرانسل از زیان میلیاردی خود به دلیل محدودسازی اینترنت خبر دادند که در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی روی داد.
شرکت ارتباطات زیرساخت که بهطور انحصاری وظیفه تامین پهنای باند اینترنت در ایران را بر عهده دارد، خود را یکی از مجموعههای زیاندیده از سرکوب دیجیتال سال ۱۴۰۱ معرفی کرد.
اپراتورهای موبایل در حالی بر موضوع عدم افزایش چند ساله تعرفه اینترنت تاکید میکنند که در سالهای گذشته با حذف بستههای حجیم اینترنت خود، هزینه مضاعفی را به کاربران تحمیل کردهاند.
کاهش مداوم کیفیت اینترنت و افزایش بیسابقه فیلترینگ، تنها خروجی خدمات اینترنتی اپراتورها در این بازه بوده است.
دوم دی ماه امسال هشت اپراتور همراه و ثابت ایران با ارسال نامهای به ابراهیم رئیسی، رییس دولت، خواستار افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه بستههای اینترنتی با حجم بیش از دو گیگابایت شدند.
در این نامه «افزایش شدید نرخ ارز» و «تورم بسیار بالا» در ایران از دلایل درخواست افزایش تعرفه اینترنت عنوان شده است.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فنآوری اطلاعات، در واکنش به این نامه گفت «فیلترینگ فلهای» باعث شده تا درآمد اپراتورها سرکوب شود.
او ادعای مطرح شده در این نامه مبنی بر عدم رشد تعرفه اینترنت در پنج سال گذشته را «نادرست» توصیف کرد و گفت حذف بستههای دراز مدت در اپراتورهای تلفن همراه و تغییر حجم مصرف منصفانه در اپراتورهای ثابت موجب افزایش نرخ موثر خدمات این شرکتها شده است.
تابستان امسال انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار گزارشی تاکید کرد اینترنت ایران پس از میانمار دومین اینترنت پر اختلال و پس از چین، دومین اینترنت محدود دنیا به شمار میرود و در فهرست پنج اینترنت کند جهان است.