مولوی عبدالحمید وضعیت فقر و گرانی را در ایران بحرانی و فساد را سیستماتیک خواند

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه هشتم دی ماه زاهدان، وضعیت فقر و گرانی را در ایران بحرانی و فساد را سیستماتیک خواند. او گفت مسوولان باید به‌جای همسایگان به فکر مردم خود ایران باشند. گزارش‌ها از این شهر حاکی از جو سنگین امنیتی و نظامی به ویژه در اطراف مصلی و مسجد مکی بود.

ویدیوها و گزارش‌های منتشر شده از زاهدان در روز جمعه حاکی از حضور گسترده نیروهای نظامی و سرکوب‌گر در خیابان‌های این شهر همچون ماه‌های گذشته بود.

پس از برگزاری نماز جمعه، شهروندان در زاهدان راهپیمایی سکوت کردند.

مولوی عبدالحمید:‌ مسوولان به‌جای همسایگان به فکر مردم خود ایران باشند

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز خود بار دیگر به مشکلات اقتصادی اشاره و تاکید کرد: «این مسوولیت دولت و نظام است که برای ملت فکر جدی کنند و به فریاد مردم برسند.»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی به اعتراضات پیوسته معلمان، کارگران،‌ کارمندان، ‌بازنشستگان و دیگر اقشار اشاره کرد و گفت که تورم روز به روز و افزایش قیمت چند برابری کالاها، باعث شده است حقوق مردم با وجود اضافه‌کاری و مشاغل دوم،‌ جواب‌گوی خرج‌های ساده زندگی‌شان نباشد.

او در ادامه گفت: «همسایگان ایران در طول تاریخ از این کشور ثروتمند سود برده‌اند اما حالا خود ملت ایران فقیر هستند که یکی از علت‌هایش از بین رفتن ارزش پول ایرانی است.»

مولوی عبدالحمید، «علاج فقر» و سازماندهی اقتصادی را آسان دانست و تاکید کرد سیاست‌های داخلی و خارجی باید به نفع مردم و منافع ملی مورد تجدید نظر قرار گیرند.

او با تاکید بر اینکه به‌جای همسایگان، مسوولان باید اول به فکر ملت ایران باشند، گفت: «بدون تغییر سیاست‌ها، مشکلات روز به روز عمیق‌تر می‌شوند.»

هم‌زمان با تاکید مولوی عبدالحمید بر مشکلات اقتصادی و گره زدن آن با ناکارآمدی سیاست‌های نظام، احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، در خطبه‌های نماز روز هشتم دی ماه خود به مشکلات معیشتی از زاویه‌ای دیگر اشاره کرد.

علم‌الهدی که پدرِ همسر ابراهیم رئیسی، رییس‌ دولت جمهوری اسلامی است، گفت: «اگر مردم مشکل معیشتی دارند باید در انتخابات شرکت کنند چون در غیر این صورت معلوم نیست چه کسی بر سرنوشت این ملت مسلط می‌شود و چه سیاستی را در پیش می‌گیرد.»

انتقاد از افزایش مالیات‌ها و فساد سیستماتیک

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در خطبه‌های یک سال اخیر خود بارها به «شرایط بسیار سخت اقتصادی» و «تورم و گرانی کمرشکن» اشاره کرده و آن را ناشی از نقص سیاست‌های جمهوری اسلامی خوانده است.

او در خطبه‌های امروز خود به سیاست جدید دولت در افزایش دادن مالیات‌ها در بودجه سال آینده با هدف جبران کسری بودجه اشاره کرد و هشدار داد مردم توان پرداخت این مالیات سرسام‌آور را ندارند: «مردم نباید تحت فشار قرار بگیرند و نباید هزینه‌های سنگین به آنان تحمیل کرد.»

مولوی عبدالحمید تاکید کرد دولت برای تامین کسری بودجه خود به جای افزایش دادن مالیات، فساد را برطرف کند.

او در ادامه گفت که رفع فساد گسترده در ایران با مجازات افراد فاسد و اختلاس‌گران ایجاد نمی‌شود و باید «ساختار تغییر کند» و «همه دست‌های گرفتار فساد در ایران» قطع شوند.

اسماعیل‌زهی اواسط آذر امسال نیز با اشاره به اختلاس ۳/۷ میلیارد دلاری چای دبش گفته بود: «فساد آن قدر وسیع شده که کسانی جرات کرده‌اند این مبلغ را برای خود بردارند.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان با بحرانی خواندن اوضاع کشور و ضرورت تامین منافع ملی، به شکل تلویحی درباره ادامه‌دار شدن اعتراضات خیابانی مردم در زاهدان و دیگر نقاط کشور به مسوولان جمهوری اسلامی هشدار داد و گفت تا مردم گرسنه باشند، حرف هیچ‌ کسی، حتی او را قبول نمی‌کنند.

در طول چند هفته گذشته، شهروندان زاهدانی پس از یک سال اعتراض و تجمع خیابانی پیوسته به توصیه مولوی عبدالحمید، راهپیمایی سکوت برگزار کرده‌اند.

جمعه‌های اعتراضی زاهدانی‌ها از هشت مهر سال گذشته و پس از جمعه خونین این شهر آغاز شد.

در جریان جمعه خونین زاهدان ماموران نظامی و امنیتی با گلوله‌های جنگی به سمت شهروندان و نمازگزاران شلیک کردند و بیش از ۱۰۰ نفر را کشته و ده‌ها تن دیگر را نابینا، قطع نخاع و مجروح کردند.