آمریکا یک فرد و ۳ نهاد را بهدلیل انتقال کمکهای مالی ایران به حوثیها تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا یک فرد و سه صرافی را به دلیل تسهیل جریان کمکهای مالی جمهوری اسلامی به شبهنظامیان حوثی یمن تحریم کرد. بنابر اعلام آمریکا، صرافیها در ترکیه و یمن مستقر هستند.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا، با اشاره به تحریمهای جدید این کشور علیه شبکه مالی انتقال پول ایران به حوثیها، گفت: این اقدام نشانگرعزم آمریکا برای محدود کردن جریان غیرقانونی منابع مالی به حوثیها است که به حملات خطرناک علیه کشتیرانی بینالمللی و بیثباتی منطقه ادامه میدهند.
طبق این تحریمها، داراییهای فرد و صرافیهای تحریم شده در آمریکا مسدود شده و شهروندان آمریکایی از معامله با آنها منع میشوند.
به گفته وزارت خزانهداری آمریکا، در این شبکه تحریم شده، سعید الجمال، یک سرمایهدار ساکن ایران که از سال ۲۰۱۱ تحت تحریم آمریکا بوده، پولهای ایران را به دست حوثیهای یمن میرساند.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با اشاره به تحریمهای جدید آمریکا علیه حوثیها گفت: «اشتباه نکنید، ایران به توانمندسازی حوثیها برای حمله به خطوط کشتیرانی بینالمللی و اقتصاد جهانی ادامه میدهد. با هماهنگی متحدان خود به اقدام برای جلوگیری از کمک ایران به حوثیها ادامه میدهیم.»
در آخرین مورد از حملههای حوثیها، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، پنجشنبه هفتم دی ماه اعلام کرد ناوشکن یواساس میسون آمریکا یک پهپاد و یک موشک بالستیک ضدکشتی حوثیها را در جنوب دریای سرخ منهدم کرد.
طبق اعلام سنتکام، با اشاره به اینکه این بیست ودومین حمله حوثیها به خطوط کشتیرانی از ۲۷ مهر است، گفت در این حمله به هیچیک از ۱۸ کشتی حاضر در منطقه و سرنشینان آنها آسیب نرسید.
در این مدت موشکها و پهپادهای حوثیها اهداف مرتبط با آمریکا و اسرائیل و خطوط کشتیرانی در دریای سرخ و خلیج عدن را هدف قرار دادهاند. حوثیها تاکید کردهاند تا زمانیکه اسرائیل به حملههای خود در نوار غزه ادامه میدهد، حملههای خود را متوقف نخواهند کرد.
روز جمعه اول دی ماه، آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در بیانیهای اعلام کرد که جمهوری اسلامی «عمیقا» در طراحی حملهها علیه کشتیهای تجاری در دریای سرخ نقش داشته و اطلاعات استخباراتی آن برای کمک به شبهنظامیان حوثی برای حمله به کشتیها از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است.
در ادامه تلاشهای آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف نظامی بینالمللی برای مقابله با حملههای حوثیها در دریای سرخ، پنتاگون روز جمعه اول دی ماه اعلام کرد که تا کنون بیش از ۲۰ کشور به این ائتلاف پیوستهاند.
وال استریت ژورنال جمعه یکم دیماه به نقل از منابع و مقامهای امنیتی گزارش داد که کشتی جاسوسی ایران به حملات مستقیم شبهنظامیان حوثی یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ کمک میکند و فشارها بر اسرائیل و آمریکا برای اقدام علیه این شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
با وجود هشدار کشورهای غربی درباره حمایت جمهوری اسلامی از حملههای حوثیهای یمن، مقامهای جمهوری اسلامی نقش تهران را در این حملهها انکار میکنند. علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، شنبه دوم دیماه گزارشهای مطرح شده را درباره نقش تهران در حمله به کشتیهای بینالمللی در منطقه رد کرد.