موافقت کمیسیون سیاست خارجی پارلمان ترکیه با درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۶

کمیسیون سیاست خارجی پارلمان ترکیه با درخواست سوئد برای ملحق شدن به ائتلاف نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موافقت کرد. به دنبال این اقدام، استکهلم یک گام دیگر به عضویت در این سازمان نظامی نزدیک‌تر شد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، کمیسیون سیاست خارجی پارلمان ترکیه روز پنجم دی درخواست سوئد را برای عضویت در ناتو مورد تایید قرار داد. اکثریت اعضای این کمیسیون را حامیان رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، در حزب حاکم «عدالت و توسعه» تشکیل می‌دهند.

بر اساس این گزارش، درخواست استکهلم برای پیوستن به ناتو در مرحله بعدی در صحن عمومی پارلمان مطرح و به رای گذاشته خواهد شد.

دولت اردوغان لایحه پیوستن سوئد به ناتو را در آبان ماه به پارلمان ترکیه ارائه کرده بود.

فواد اوکتای، رییس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان ترکیه به خبرنگاران گفت هنوز زمان بررسی درخواست سوئد در صحن عمومی مشخص نیست و این رییس پارلمان است که باید در این خصوص تصمیم‌گیری کند.

در صورت تصویب نهایی در پارلمان، این لایحه نهایتا در اختیار اردوغان قرار خواهد گرفت تا پس از امضای او، به صورت قانون درآید.

موافقت کمیسیون سیاست خارجی پارلمان ترکیه با درخواست سوئد پس از ۱۹ ماه کشکمش صورت گرفت.

به دنبال حمله روسیه به اوکراین، دو کشور سوئد و فنلاند خواستار پیوستن به ناتو شدند. فنلاند در آوریل سال ۲۰۲۳ به ناتو پیوست اما درخواست سوئد به دلیل مخالفت ترکیه به عنوان یک عضو پیمان آتلانتیک شمالی، به سرانجام نرسید.

آنکارا دلیل مخالفت خود را حضور آزادانه گروه‌های کُرد در سوئد اعلام کرده بود. ترکیه این گروه‌ها را تروریست می‌داند.

روابط آنکارا و استکهلم پس از چندین مورد قرآن‌سوزی در سوئد تیره‌تر شد.

بوراک آکچاپار، معاون وزیر امور خارجه ترکیه روز پنجم دی گفت استکهلم برای برآوردن انتظارات آنکارا گام‌های قابل توجهی برداشته است.

به گزارش آسوشیتد پرس، آکچاپار با اشاره به رفع برخی محدودیت‌ها در زمینه فروش تجهیزات دفاعی به ترکیه و اقدام سوئد در اصلاح قوانین مبارزه با تروریسم، افزود: «کسی پنج یا شش سال قبل نمی‌توانست انجام چنین اقداماتی را تصور کند.»

به گفته او، این انتظار که سوئد تمامی خواسته‌های ترکیه را برآورده کند واقع‌گرایانه نیست و بهبود روابط بین دو کشور نیازمند تلاش‌های مداوم و بلند مدت است.

در حالی که پیش از جنگ اوکراین، سوئد برای دهه‌ها با پیوستن به ناتو مخالف بود، عضویت احتمالی این کشور در ناتو دیوار دفاعی این ائتلاف را در برابر روسیه در دریای بالتیک تقویت خواهد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
تاریخ شفاهی - فصل چهارم
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها