اطلاعات هکشده مشتریان ۲۳ شرکت بیمه ایرانی به فروش گذاشته شد
هکرهای ناشناس مجموعهای متشکل از ۱۶۰ میلیون رکورد اطلاعات مشتریان ۲۳ شرکت بیمه ایرانی را در فضای اینترنت به فروش گذاشتهاند.
سامانه ردیابی نشت اطلاعات ایرانیان (لیکفا) که صحت اطلاعات منتشر شده را تایید کرده، میگوید این دادهها از طریق نفوذ هکرها به زیرساخت شرکت «فناوران اطلاعات خبره» که چندی پیش صورت گرفت به دست آمده است.
اطلاعات یاد شده شامل جزئیات مختلفی مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، محل صدور، آدرس، کدپستی، تلفن ثابت، تلفن همراه و موارد دیگر است.
بر اساس گزارش لیکفا، مشتریان شرکتهای بیمه ما، آسیا، البرز، دانا، رازی، آتیه سازان حافظ، معلم، سامان، دی، نوین، کوثر، ایران معین، سینا، کارآفرین، میهن، آرمان، پارسیان، سرمد، تعاون، تجارت، امید، حافظ و کاریزما قربانیان این حمله هکری به حساب میآیند.
خبرهک دههاشرکت بیمه ایرانی اولین بار در تاریخ ۱۹ مرداد توسط یک کانال تلگرامی منتشر شد که نوشته بود به اطلاعات داخلی ۱۹ شرکت بیمهای دسترسی پیدا کرده است. هکرهای اطلاعات هک شده را به مبلغ ۷۵ هزار دلار به فروش گذاشته بودند.
این کانال چند هفته بعد از این ماجرا نیز از نفوذبه شرکت تپسی و دسترسی به اطلاعات خصوصی مشتریان آن خبر داده بود.
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی هفتهها بعد از انتشار خبر هک شرکتهای بیمه و در واکنشی دیرهنگام با انتشار بیانیهای هک شدن سامانههای بیمهای را تکذیب کرده بود. با این حال شهریور ماه گذشته روزنامه اعتماد خبر داد برخی مدیران مرتبط با امنیت شبکه در بیمه مرکزی از ایران خارج شدهاند.
شرکت فناوران اطلاعات خبره که خود را «بزرگترین مجموعه فناوری اطلاعات صنعت بیمه کشور» معرفی میکند از مرداد ماه گذشته پس از انتشار خبر هک این مجموعه دسترسی از طریق اینترنت به وبسایت خود را مسدود کرده است.
مهدی ایمانیمهر، قائممقام این شرکت در گفتگو با وبسایت «دیجیاتو» با زیر سوال بردن موضوع هک سامانههای این مجموعه تاکید کرده بود آنها جایگاه قانونی برای اظهارنظر در این رابطه را ندارند.
تا کنون هیچ یک از نهادهای رسمی کشور مانند حراست بیمه مرکزی، مرکز افتا ریاستجمهوری و پلیس فتا گزارش مستندی درباره شیوه دسترسی هکرها به دادههای خصوصی شهروندان منتشر نکردهاند.