خامنه‌ای: انتخابات جلوی دیکتاتوری در ایران را گرفته است

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی با انتقاد از کسانی که خواستار تحریم انتخابات پیش‌رو در ایران شده‌اند، گفت که برگزاری انتخابات جلوی دیکتاتوری و هرج‌ومرج و ناامنی در کشور را گرفته است.

خامنه‌ای روز شنبه دوم دی در یک دیدار عمومی به انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: «عده‌ای برای انتخابات در جمهوری اسلامی اشکال‌تراشی می‌کنند و می‌خواهند مردم را دلسرد کنند.»

او افزود: «بعضی‌ها برای اینکه مردم را از انتخابات دلسرد کنند مشکلات را جلوی چشم می‌آورند. اگر مشکلات وجود دارد، راه‌حل آن انتخابات است؛ اتفاقا برای آنکه مشکلات برطرف شود باید در انتخابات شرکت کرد.»

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که شرکت در انتخابات، فارغ از اینکه با چه گرایش و چه سلیقه‌ای باشد، رای به جمهوری اسلامی است.

تاکنون علاوه بر فعالان سیاسی خارج از کشور، تعدادی از فعالان سیاسی داخل ایران نیز انتخابات پیش‌رو را تحریم کرده‌اند.

پیشتر سعید مدنی، جامعه‌شناس زندانی، در بیانیه‌ای از زندان اوین، انتخابات را فرصتی سیاستی برای به نمایش گذاشتن مقاومت مدنی برشمرد و تاکید کرد: «اگر کمترین نشانه‌ای از پذیرش معیارهای حداقلی برای انتخابات مهیا نشود، گذارطلبان از تحریم انتخابات حمایت می‌کنند.»

مدنی با اشاره به مواضع میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز، در زمینه گذارطلبی و تن ندادن به انتخابات صوری گفت: «زمان آن رسیده تا اصلاح‌طلبان بیشتر به عدالت و حقیقت توجه کنند.»

در مرداد ماه، فائزه هاشمی، فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس که اکنون در زندان اوین محبوس است، در نامه‌ای به حسین مرعشی، اظهارات اخیر دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی درباره انتخابات آتی در جمهوری اسلامی را «متناقض و از سر استیصال» خواند و نوشت که مردم به درستی از اصلاح‌طلبان عبور کرده‌اند.

او از دست رفتن موقعیت‌های رسمی و محو اصلاح‌طلبان در نظام سیاسی کشور را عمدتا به دلیل «پشت کردن آن‌ها به مطالبات عمومی و وعده‌های خود، قرار گرفتن نسبی در کنار حکومت و اعلام نظر شبهه‌دار و دو پهلو نسبت به اعتراضات عمومی از ۱۳۹۶ تا کنون» دانست.

انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است اسفند ماه برگزار شود.

بر اساس آمارهای رسمی، در دوره پیشین این انتخابات بیش از نیمی از واجدان رای‌دهی در آن شرکت نکردند.

درخواست حکومت برای مشارکت در انتخابات در حالی است که بسیاری از داوطلبان از جمله برخی از نمایندگان فعلی و پیشین مجلس رد صلاحیت شده‌اند.

نمایندگانی که رد صلاحیت شده‌اند معتقدند که این حذف، بر اساس رویکرد تنبیه‌گرایانه دولت ابراهیم رئیسی بوده، زیرا این نمایندگان از برخی برنامه‌ها و سیاست‌های دولت انتقاد کرده بودند.

این اولین بار نیست که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوران نمایندگی خود از سوی نهادهای اجرایی یا شورای نگهبان برای نامزدی دوباره در انتخابات مجلس رد صلاحیت می‌شوند.

با این حال، مقام‌های جمهوری اسلامی بر مشارکت مردم در انتخابات تاکید دارند.

پیشتر احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد گفته است: «در راس این نظام، ولی فقیه وجود دارد و هرچه مصلحت باشد، مقام معظم رهبری دستور می‌دهند، لذا به خاطر عدم احراز صلاحیت برخی داوطلبان نباید انتخابات را تحریم کرد.»