عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را برای حمایت از معترضان ایرانی معرفی کرد
باربارا لی، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، طرح «قانون همبستگی» را بهمنظور تغییر سیاست واشینگتن در قبال ایران معرفی کرد تا این کشور از معترضان ایرانی و متحدان آنها بهتر حمایت کند و در عین حال جمهوری اسلامی را مسئول بداند.
دفتر خانم لی روز پنجشنبه سیام آذر با انتشار بیانیهای نوشت که قانون همبستگی، تحریمهای جدید و متمرکز بر بدترین سوءاستفادهها در حکومت ایران را با ابزارهای جدیدی هماهنگ میکند.
بر اساس این بیانیه، این ابرازها به ایرانیان آمریکایی اجازه میدهد با عزیزان خود در ایران ارتباط برقرار کنند و از آنها حمایت کنند، و همچنین به معترضان ایرانی دسترسی و خدمات گستردهتری به اینترنت ارائه میدهد.
در بیانیه این عضو کنگره آمریکا آمده که علاوه بر این، این قانون سازوکارهایی را ایجاد میکند که برای بهبود اثربخشی، هماهنگی، تاثیر و نتایج برنامههایی است که به مردم ایران کمک میکند.
باربارا لی در این بیانیه گفت: «ایرانیها شجاعانه برای حقوق اولیه انسانی خود میجنگند. ایالات متحده باید استراتژی ما در قبال ایران را به روز کند تا مردم ایران را در مرکز رویکرد ما قرار دهد.»
او افزود: «ما باید فشار را بر مردم عادی کاهش دهیم و در عین حال رژیم را مسئول بدانیم.»
این عضو مجلس نمایندگان تاکید کرد که این لایحه را به مناسبت جشن یلدا ارائه میکند و امیدوار است این قانون «بتواند نور را برای ایرانیان و خانوادههایشان به ارمغان بیاورد.»
او افزود: «من از شرکای خود در جامعه ایرانی آمریکایی مانند IADC که این موضوعات را به اطلاع ما رساندند و در مورد راهحلهای پیشنهادی مشورت کردند، تشکر میکنم و از همکارانم میخواهم از یک سیاست عادلانهتر و سازندهتر در قبال ایران حمایت کنند.»
در جریان خیزش سراسری که پس از قتل مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد به راه افتاد، حکومت سرکوب گسترده معترضان را شدت بخشید و دستکم پانصد معترض به دست نیروهای امنیتی کشته شدند.
در بیانیه لی آمده که «واکنش وحشیانه رژیم ایران به این اعتراضات که با زور بیش از حد، دستگیریهای خودسرانه، شکنجه و اعدام همراه بود، بسیاری از افراد و خانوادهها را تحت فشار اقتصادی، جسمی و روحی قرار داده است.»
او هشدار داد که سیاست ایالات متحده هنوز با واقعیتها در ایران مطابقت ندارد.
به نوشته این عضو کنگره، تحریمهایی که برای تنبیه رژیم طراحی شدهاند، اغلب چالشهایی را برای طبقه متوسط ایران تشدید میکنند که به دنبال تامین مخارج خانوادههایشان یا سازماندهی علیه دولتشان هستند.
همزمان با معرفی این طرح، تعدادی از فعالان ایرانی-آمریکایی از توقف روند تصویب طرح قانون معروف به «قانون مهسا امینی» در سنای آمریکا ابراز نگرانی کرده و گفتهاند رییس کمیته روابط خارجی سنا از پیشبرد این روند که تحریمهایی را علیه رهبران جمهوری اسلامی وضع میکند، خودداری میکند.
طرح دوحزبی قانون مهسا امینی که هدفش تحریم مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنهای و ابراهیم رئیسی به دلیل نقض حقوق بشر و سرکوب معترضان در ایران است، پیشتر در مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قاطع به تصویب رسیده است.
در شهریور ماه، مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۰ رای موافق و سه رای مخالف به طرح دو حزبی رای داد و همزمان یک طرح دیگر را برای مقابله با صادرات موشکی جمهوری اسلامی و یک قطعنامه را در محکومیت آزار و سرکوب شهروندان بهائی در ایران تصویب کرد.
با گذشت چندین ماه، رایگیری برای تصویب طرح قانون مهسا امینی هنوز در سنای آمریکا برگزار نشده است.