حمله سایبری هکرهای جمهوری اسلامی موجب قطع آب منطقهای در ایرلند شد
حمله سایبری هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی به تجهیزات آبرسانی ایرلند موجب قطع آب دو روزه منطقهای در سواحل غربی این کشور شد. هکرها در این حمله، زیرساخت آبرسانی یک مجموعه خصوصی در منطقه روستایی «اریس» از شهرستان مایو را هدف قرار دادند.
این منطقه حدود هشت هزار نفر جمعیت و هزار کیلومتر مربع وسعت دارد.
سیستم آبرسانی شرکت قربانی این حمله، ساخت یک شرکت اسرائیلی بوده است.
سخنگوی وزارت محیط زیست، اقلیم و ارتباطات ایرلند گفت این حمله برای مدت دو روز موجب قطع آب حدود ۱۶۰ خانوار شد.
دلیل این نفوذ سایبری، وجود آسیبپذیری فنی در یک مدل از تجهیزات کنترل آب عنوان شده است.
مقامات ایرلندی تاکید کردهاند حمله هکری به این نوع تجهیزات آبی در مقیاس جهانی صورت گرفته و تاکنون شواهدی مبنی بر حمله سازمانیافته به این کشور یافت نشده است.
مرکز امنیت سایبری ایرلند مشغول تعامل با مجموعه آسیبدیده برای بررسی جوانب حمله است.
این حمله سایبری تازهترین نمونه در سری حملات گروه هکری «سایبر اونجرز» (انتقامگیرندگان سایبری) به حساب میآید.
گزارش رسانههای محلی نشان میدهد این گروه پیامی روی سیستم قربانی باقی گذاشته و دلیل حمله خود را وجود تجهیزات ساخت شرکت اسرائیلی «یونیترونیکس» (Unitronics) در سیستم آبرسانی منطقه عنوان کرده است.
این گروه اوایل آذر در یک نمونه از سلسله حملات خود به ایالات آمریکا، به تاسیسات اداره آب آلیکوییپا در ایالت پنسیلوانیا حمله سایبری کرده بود که باعث از کار افتادن دستگاه پمپاژ آب دو شهر شد اما آن حمله منجر به قطع آب این مجموعه نشده بود.
دستگاههای کنترل صنعتی ساخت شرکت یونیترونیکس علاوه بر حوزه آب در دیگر صنایع مانند انرژی، مواد غذایی، نوشیدنی و بهداشت و درمان مورد استفاده قرار میگیرد.
کارشناسان امنیت سایبری میگویند این دستگاهها به دلیل ماهیت کنترل از راه دور همواره به اینترنت متصل هستند.
هفته پیش آن نوبرگر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به افزایش نفوذ هکری جمهوری اسلامی به ایالات متحده، حملات گروه سایبر اونجرز به زیرساختهای این کشور را «غیرپیچیده» توصیف کرد.
آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده روز ۱۰ آذر با انتشار گزارشی درباره این حمله، سایبر اونجرز را گروهی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرد.
شواهد فنی نشان میدهد زیرساخت فنی اداره آب آلیکوییپا به دلیل استفاده از گذرواژه پیشفرض تحت نفوذ هکرهای ایرانی قرار گرفته بود.