شاهزاده رضا پهلوی: هر اتفاقی برای زهره سرو بیفتد، مسئولش علی خامنه‌ای است

شاهزاده رضا پهلوی با اشاره به خبر اقدام به خودکشی زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در ایکس نوشت: مسئولیت هر اتفاقی که برای زهره سرو بیافتد با جمهوری اسلامی و شخص علی خامنه‌ای است. او از این زندانی سیاسی خواست به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

شاهزاده رضا پهلوی با تاکید بر اینکه زهره سرو و همه زندانیان سیاسی-عقیدتی باید بدون قید و شرط آزاد شوند، از شورای حقوق بشر سازمان ملل و کمیته حقیقت‌یاب آن و سایر سازمان‌های حقوق بشری خواست با هدف آزادی زندانیان سیاسی، فشارها را بر جمهوری اسلامی افزایش دهند.

شاهزاده رضا پهلوی خطاب به زهره سرو گفت: «شما در بند جمهوری اسلامی نیز ایستادگی و میهن‌پرستی خود را نشان داده‌اید. به اعتصاب غذای خود پایان دهید. این مبارزه تا آزادی ایران ادامه دارد و نیازمند وجود تندرست شما است.»

هرانا چهارشنبه ۲۲ آذر گزارش داد که زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از طریق بلعیدن قرص دست به خودکشی‌ زده و پس از اعزام به بیمارستان لقمان و دریافت خدمات درمانی، به زندان بازگردانده شده است.

زهره سرو از دوم آذر در بند زنان زندان اوین در اعتراض به «تداوم پرونده‌سازی، جلوگیری از آزادی مشروط یا مرخصی، و محرومیت از حق درمان» اعتصاب غذا کرده است.

سرو که تا پیش از دستگیری در سال ۹۸ با عنوان «ماه فر» در فضای مجازی فعالیت داشت، فروردین ۱۴۰۰ پس از تحمل ۱۵ ماه حبس و اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق از زندان آزاد شد.

این فعال سیاسی ۲ مهر ۱۴۰۰ دوباره بازداشت و به اتهام مشارکت در کمپین «رای‌بی‌رای» به شش سال زندان محکوم شد.

سرو در نامه‌ای که نسخه‌ای از آن به دست ایران‌اینترنشنال رسیده، خواسته خود را برای پایان دادن به اعتصاب غذا «پذیرش درخواستش برای آزادی مشروط» عنوان کرد.

او در نامه‌اش به محرومیت خود از رسیدگی پزشکی مناسب در زندان پرداخت و نوشت: «با توجه به وخامت وضعیت زانویم که در مدارک پزشکی نیز مشهود است و به جهت وجود کیست و توده در سینه و نیاز به درمان فوری و با توجه به شرایط مادرم، درخواست آزادی مشروط داده‌ام.»

به گفته او، بدون در نظر گرفتن شرایط قانونی و مشمولیتش، با این درخواست مخالفت شده است.

زهره سرو متولد سال ۱۳۶۵ و فارغ‌التحصیل رشته مدیریت بازرگانی است.

او در اردیبهشت امسال همراه با گلرخ ایرایی، نسرین جوادی، سپیده قلیان، بهاره هدایت و نرگس محمدی، پنج تن دیگر از زنان زندانی سیاسی در اوین، با انتشار بیانیه‌ای نسبت به موج اعدام‌ها در ایران اعتراض کرد.