فرمانده سپاه: خبر مهاجرت انبوه پزشکان و پرستاران جنگ روانی و دروغ است

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برخی گزارش‌های نگران‌کننده در مورد مهاجرت انبوه پزشکان و پرستاران را «جنگ روانی» و «تبلیغات منفی و دروغ» دانست.

سلامی روز ۲۱ آذر در جشنواره علمی-تحقیقاتی باقرالعلوم، وابسته به سپاه پاسداران، گفت: «زمانی نیازمند انبوه پزشکان پاکستانی و هندی بودیم و مردم برای درمان بیماران به خارج از کشور می‌رفتند اما اکنون همه معادلات بر‌عکس شده است».

پیش از این علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در روز ۱۶ آذر موج مهاجرت پزشکان و پرستاران را «برنامه‌ریزی دشمن» خوانده و تاکید کرده بود: «از تک‌تک پزشکان و پرستارانی که رفتند مطلع هستیم؛ می‌دانیم چه بیمارستانی می‌روند و چقدر حقوق می‌گیرند. چون بیشتر از همه مطلع هستیم خیلی بیشتر از همه غصه می‌خوریم.»

موج فزاینده مهاجرت پزشکان و پرستاران در چند ماه اخیر در پی شرایط وخیم اقتصادی و سیاسی در ایران، به نگرانی‌های گسترده در این زمینه دامن زده است.

رضا لاری‌پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی، شهریور ماه امسال گفت میزان مهاجرت پزشکان و پرستاران نسبت به سال‌های قبل از کرونا تقریبا افزایش دو برابری داشته است.

او افزود شاغلان داروساز، ماما، بینایی و شنوایی‌سنج، فیزیوتراپ و سایر رشته‌های پزشکی نیز در حال مهاجرت به کشورهای خارجی هستند.

روزنامه هم‌میهن روز چهارم مهر ماه در گزارشی به موج جدید مهاجرت پزشکان پرداخت و نوشت که بعد از هشدارهای پی‌ در پی درباره ترک ایران از سوی پرستاران، ماماها‌، داروسازان و پزشکان متخصص، مهاجرت‌ها به استادان دانشگاه و مدیران این حوزه در سطوح مختلف رسیده است.

سلامی در ادامه سخنان خود در جشنواره باقرالعلوم اعلام کرد امروزه امکان درمان «همه بیماری‌ها» در داخل کشور وجود دارد و بسیاری افراد از سایر کشورها برای معالجه خود به ایران سفر می‌کنند.

هم‌زمان رسانه‌ها از کمبود نیروهای متخصص در برخی نقاط به دلیل مهاجرت گسترده کادر درمان خبر می‌دهند.

وب‌سایت اقتصاد۲۴ هشدار داد کمبود پزشک متخصص اطفال در ایران به چالشی بزرگ برای نظام درمان در بسیاری از استان‌های کشور بدل شده است.

در اثر این معضل، بسیاری از ساکنان‌ شهرستان‌ها ناگزیرند برای معالجه کودکان بیمار خود به مراکز درمانی تهران مراجعه کنند.

فشار بر جامعه پزشکی به‌ویژه بعد از حمایت بسیاری از آنان از خیزش انقلابی مردم ایران در سال ۱۴۰۱ شدت یافته است و این امر باعث شده بسیاری از آنان عطای کار در ایران را به لقایش ببخشند.

در یکی از آخرین اقدامات سرکوب‌گرانه جمهوری اسلامی علیه پزشکان، ماموران حکومتی فاطمه رجایی‌راد، متخصص جراحی دهان، فک و صورت و استاد دانشگاه را به دلیل شرکت در مراسم روز پزشک در شهر آمل بدون حجاب اجباری، مجبور به ضبط و انتشار یک ویدیوی عذرخواهی کردند.