آمریکا از توافق با کره جنوبی و ژاپن برای مقابله با تهدیدات سایبری کره شمالی خبر داد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد آمریکا، کره جنوبی و ژاپن توافق کردند ابتکارات جدیدی را برای مقابله با تهدیدهای کره شمالی در زمینه سایبری، از جمله سوء‌استفاده از ارزهای دیجیتال و ماهواره‌های جاسوسی به کار ببندند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مشاوران امنیت ملی سه کشور آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در سئول با یکدیگر ملاقات کردند.

هم‌زمان پیونگ‌یانگ هشدار داد ماهواره‌های جاسوسی بیشتری در فضا مستقر خواهد کرد.

سالیوان گفت که واشینگتن، سئول و توکیو به دنبال تعهدات مطرح شده در اجلاس سه‌جانبه کمپ دیوید به میزبانی جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در ماه اوت هستند.

در آن نشست، رهبران ایالات متحده و دو متحد اصلی آسیایی واشینگتن متعهد شدند همکاری‌های امنیتی و اقتصادی خود را عمیق‌تر کنند.

سالیوان روز شنبه ۱۸ آذر با اشاره به کره شمالی به خبرنگاران گفت: «ما ابتکارات سه‌جانبه جدیدی را برای مقابله با تهدیدات کره شمالی، از جنایات سایبری و پولشویی با ارزهای دیجیتال گرفته تا آزمایش‌های فضایی و موشک‌های بالیستیک بی‌مورد آن، آغاز کرده‌ایم.»

تاکئو آکیبا، مشاور امنیت ملی ژاپن نیز گفت که «فعالیت‌های غیرقانونی سایبری» کره شمالی به عنوان چالش‌های اخیر مطرح شده است.

او این فعالیت‌های کره شمالی را به عنوان «منبع بودجه» برای توسعه موشک‌های هسته‌ای این کشور توصیف کرد.

به گفته سالیوان، تلاش‌های هماهنگ این سه کشور تهدیدات بالقوه اقتصادی را هدف قرار می‌دهد و کار بر روی یک سیستم هشدار زودهنگام زنجیره تامین را در مورد مواد معدنی حیاتی و باتری‌های قابل شارژ تکمیل خواهد کرد.

اساس این همکاری پیش‌تر در نشست کمپ‌دیوید مورد توافق قرار گرفته است.

بایدن در کمپ‌دیوید با یون سوک یول، رییس‌جمهوری کره جنوبی و فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، برای گفت‌وگو درباره یک برنامه مشترک مقابل قدرت رو به رشد چین و تهدیدات هسته‌ای کره شمالی دیدار کرده بود.

سالیوان گفت که این سه کشور «به دفاع از صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان و آزادی دریانوردی در دریاهای چین شرقی و جنوبی ادامه می‌دهند».

دفتر ریاست‌جمهوری کره جنوبی اعلام کرد سالیوان و چو تائه یونگ، همتای کره‌ای او روز شنبه به طور مشترک ریاست اولین گفت‌وگوها درباره نسل بعدی فن‌آوری‌های حیاتی و نوظهور را با هدف همکاری در زمینه تراشه‌ها و سایر فن‌آوری‌های حیاتی بر عهده داشتند.

هم‌زمان خبرگزاری دولتی کره شمالی روز شنبه اعلام کرد پیونگ‌یانگ مصمم است به زودی ماهواره‌های جاسوسی بیشتری را به فضا پرتاب کند.

این خبرگزاری توسعه فضایی را بخشی از حق کره شمالی برای دفاع از خود مانند هر کشور دیگری خواند.

پیونگ‌یانگ از کره جنوبی به دلیل پرتاب ماهواره خود نیز انتقاد کرد و گفت که در این زمینه «استاندارد دوگانه» وجود دارد.

سالیوان این ادعا را رد کرد: «پرتاب ماهواره کره شمالی شامل فن‌آوری‌های موشک بالیستیک است و قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض می‌کند، در حالی که کره جنوبی این کار را نمی‌کند.»

کارشناسان ساز و کار تحریم‌ها می‌گویند که کره شمالی با استفاده از حملات سایبری برای برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود بودجه جمع‌آوری می‌کند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، پیونگ‌یانگ سرقت مالی از طریق ارزهای دیجیتال را در سال گذشته افزایش داده و از تکنیک‌های پیچیده برای سرقت در سال گذشته بیش از هر سال دیگری استفاده کرده است.

کره شمالی اتهامات هک یا سایر حملات سایبری را رد کرده است.