اختصاصی؛ یک مقام آمریکایی حمله‌ راکتی را به نیروهای این کشور در بغداد تایید کرد

یک مقام نظامی آمریکایی در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال حملات راکتی متعدد به نیروهای کشورش و ائتلاف بین‌الملل را در منطقه سبز بغداد تایید کرد. او که خواسته است نامش فاش نشود، تاکید کرد این حملات خسارتی نداشته‌اند.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، روز جمعه ۱۷ آذر از نیروهای امنیتی این کشور خواست کسانی را که پشت حمله به سفارت ایالات متحده در بغداد بوده‌اند، تعقیب کنند.

او گفت که هیچ توجیهی برای این حمله وجود ندارد.

به گفته سودانی، «تضعیف ثبات، امنیت داخلی و شهرت سیاسی عراق "اقدامات تروریستی" هستند».

نخست‌وزیر عراق همه فرماندهان امنیتی را در همه حوزه‌های استحفاظی، مکلف به تعقیب و پیگرد عوامل حمله به سفارت آمریکا در عراق و تحویل آن‌ها به دستگاه قضایی کرد.

السودانی گفت: «هدف قرار دادن هیات‌های دیپلماتیک امری غیر‌قابل توجیه است که نمی‌توان آن را تحت هیچ شرایطی و با هیچ ادعا و اوهامی پذیرفت. عاملان این حمله‌ها به عراق و ثبات و امنیت آن تعرض می‌کنند. این گروه‌های قانون‌شکن به هیچ وجه نماینده اراده ملت عراق نیستند و رویکرد ملی کشور را که دولت بارها در مناسبات رسمی بیان کرده، زیر پا می‌گذارند.»

پیش از این شبکه تلویزیونی المیادین، وابسته به حزب‌الله لبنان، از حمله راکتی به اطراف منطقه سبز بغداد و سفارت آمریکا خبر داده بود.

طبق ویدیوها و گزارش‌های منتشر شده در فضای مجازی، صدای بیش از ۱۰ انفجار در این منطقه شنیده شده است.

هفتم آذر ماه، لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، تهران را به دست داشتن در حمله‌های صورت گرفته به نظامیان آمریکایی در سوریه و عراق متهم کرد.

گرینفیلد با محکوم کردن این حملات گفت که نیروهای آمریکایی در راستای تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با تهدیدهای داعش در این کشورها مستقر هستند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز ۱۳ آذر حضور نیروهای آمریکا در منطقه را «مخل امنیت» برشمرد و دست داشتن تهران در این حملات را ادعاهایی «بی‌سند و مدرک» و «فاقد ارزش پاسخگویی» دانست.

اواسط آبان امسال یک مقام وزارت دفاع آمریکا به ایران‌اینترنشنال گفت از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل، ۴۰ حمله از سوی گروه‌های شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی علیه مواضع آمریکا و ائتلاف بین‌المللی در منطقه انجام شده که تعدادی از آن‌ها خسارت‌های مالی در پی داشته است.

او گفت که نیروهای آمریکایی و ائتلاف مجموعا ۲۲ بار در عراق و ۱۸ بار در سوریه هدف قرار گرفتند.

این مقام وزارت دفاع ایالات متحده تاکید کرد اکثر این حملات موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و از سوی نیروهای آمریکایی دفع شده‌اند.

ناظران می‌گویند جمهوری اسلامی از دخالت مستقیم در مناقشه خاورمیانه اجتناب می‌کند اما هم‌زمان می‌کوشد از طریق گروه‌های نیابتی خود مانند حزب‌الله، حشد الشعبی و حوثی‌های یمن، منافع اسرائیل و آمریکا را در منطقه هدف قرار دهد.

جمهوری اسلامی این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید این گروه‌ها مستقل از تهران فعالیت می‌کنند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ماه گذشته اعلام کرد تهران هیچ گروه یا جنگ نیابتی‌ای در منطقه ندارد.

آمریکا در پاسخ به حملات گروه‌های شبه‌نظامی متحد تهران، مواضع این گروه‌ها را در سوریه و عراق هدف قرار داده است.