۲۹۷ هزار نفر در ۵ ماه اول امسال به دلیل درگیری به پزشکی قانون مراجعه کردند

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۲

بر اساس داده‌های سازمان پزشکی قانونی کشور، در پنج ماه اول سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۹۷ هزار نفر به ‌دلیل نزاع و درگیری به پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند. آمار ارائه شده نشان می‌دهد از سال ۱۳۹۸ تا کنون، شمار کسانی که به دلیل دعوا به پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند، همواره افزایش یافته است.

بر اساس آمار ارائه شده، بیش از ۴۶ هزار تهرانی در دو فصل ابتدای سال جاری، به ‌دلیل دعوا راهی پزشکی قانونی شده‌اند و به این ترتیب استان تهران در صدر آمار قرار دارد.

در استان خراسان رضوی بیش از ۲۶ هزار نفر به ‌دلیل دعوا و نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند و این استان در رده دوم بیشترین نزاع قرار گرفته است.

رده سوم این جدول با بیش از ۲۰ هزار نفر مراجعه متعلق به استان اصفهان است.

نگاهی به جدول ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در این بازه زمانی نشان می‌دهد در استان تهران ۱۷ هزار و ۴۴۴ نفر از مراجعان را مردان و ۲۹ هزار و ۲۸۴ تن را زنان تشکیل می‌دهند.

در خراسان رضوی ۹ هزار و ۶۹۶ مراجعه از سوی مردان و ۱۶ هزار و ۵۷۳ مراجعه از سوی زنان صورت گرفته است.

در اصفهان، مردان شش هزار و ۷۸۵ بار و زنان ۱۳ هزار و ۵۹۷ بار بر اثر نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند.

این آمارها حاکی از مراجعه بیشتر زنان درگیر در نزاع‌ها به پزشکی قانونی است.

ایلام با هزار و ۵۲۰، بوشهر با هزار و ۷۹۷ و خراسان جنوبی با هزار و ۸۳۳ مراجعه، کمترین میزان درگیری منجر به حضور در پزشکی قانونی را داشته‌اند.

آمار مراجعان به پزشکی قانونی بر اثر نزاع در پنج ماهه نخست ۱۴۰۲

افزایش آمار نزاع در تهران

روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران ۲۰ آبان امسال از افزایش آمار‌های مراجعه به ‌دلیل نزاع به پزشکی قانونی خبر داد.

به گفته مهدی فروزش، رییس سازمان پزشکی قانونی تهران، در شش ماه اول سال جاری ۵۵ هزار و ۲۹۹ نفر به دلیل آسیب‌های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی این استان مراجعه کرده‌اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه پارسال نیم درصد افزایش یافته است.

آمار درگیری در کشور از سال ۱۳۹۸ تاکنون روند افزایشی داشته است

نگاهی به آمار سال‌های اخیر سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می‌دهد شمار درگیری‌های منجر به مراجعه شهروندان به پزشکی قانونی از سال ۱۳۹۸ تا امروز همواره با سیری صعودی همراه بوده است.

بر اساس این آمارها ۵۷۴ هزار نفر در سال ۱۳۹۸، ۵۸۵ هزار نفر در سال ۱۳۹۹، ۵۸۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ و ۵۹۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ به دلیل نزاع و درگیری به پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند.

افزایش میزان خشم در جامعه ایران

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در یک نظرسنجی که اسفند ماه ۱۴۰۰ انجام گرفت و نتایج آن در مرداد ماه ۱۴۰۱ منتشر شد، بر این نکته تاکید کرد که میزان خشم در جامعه ایران در حال افزایش است.

بر اساس این نظر‌سنجی، آستانه‌ تحمل و تاب‌آوری مردم تا حد قابل توجهی کاهش یافته و در بسیاری موارد تنش‌های نه چندان جدی نیز می‌تواند به منازعات جدی منتهی شود.

۵۶/۷ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی به میزان کامل، زیاد و تا حدودی در معرض خشم قرار می‌گیرند. ۵۷/۹ درصد شرکت‌کنندگان در حوزه روابط اجتماعی دچار خشم می‌شوند.

بر اساس نتایج به ‌دست‌آمده از نظرسنجی ایسپا، ۳۳/۶ درصد از پاسخگویان اظهار کرده‌اند به میزان زیاد یا کاملا موافق‌اند که «معمولا زود از کوره در می‌روند»، ۱۵/۲ درصد گفته‌اند اطرافیانشان آنان را افرادی عصبانی می‌دانند و ۲۳/۴ درصد در زمان عصبانیت شروع به داد و فریاد می‌کنند.

۵/۱ درصد از افراد شرکت‌کننده در این نظرسنجی گفته‌اند اقدام به پرتاب کردن یا شکستن اشیا می‌کنند، ۳/۶ درصد گفته‌اند هنگام عصبانیت طرف مقابلشان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند، ۳۱/۴ درصد گفته‌اند در صورتی که دیگران رفتار خشمگین با آن‌ها داشته باشند، رفتار متقابل در پیش می‌گیرند و ۱۱/۳ درصد اشاره کرده‌اند احساس می‌کنند در همین لحظه از دست کسی یا چیزی عصبانی هستند.

خشونت در مرحله بحران

روزنامه اعتماد در شماره روز سه‌شنبه نهم خرداد خود در گزارشی با طرح این پرسش که «شرايط اقتصادی رفتارهای اجتماعی را چطور تغيير می‌دهد؟»، نوشت که «گرانی و تورم ايرانی‌ها را عصبانی‌تر كرده است.»

اعتماد برای بررسی اثر تورم و افزایش گرانی‌ها بر جامعه، به شاخص «نزاع ثبت شده در پزشکی قانونی» مراجعه کرده بود.

آمار پزشکی قانونی می‌گوید در بهار سال گذشته (۱۴۰۱) میزان دعوا هشت درصد نسبت به بهار ۱۴۰۰ بالاتر بوده اما به ازای افزایش «یک درصد» به تورم، موارد نزاع هزار و ۲۰۰ مورد بالا رفته است. یعنی اگر تورم ۱۰ درصد در یک بازه زمانی رشد کرده، موارد نزاع ۱۲ هزار مورد بالا رفته است.

این روزنامه به نتایج پژوهشی استناد کرده که پژوهشگرانش با ارائه پرسش‌نامه‌هایی به جوانان در سن کار، تلاش کرده‌اند فضای اقتصادی و تاثیر تورم بر سطوح و لایه‌های مختلف اجتماعی را تحلیل کنند.

این پژوهش نشان می‌دهد شرایط تورمی و رشد بالای آن، متولدان دهه ۷۰ و حتی ۸۰ را با دوران جوانی کوتاه، گذرا، اندوه‌بار و یک نوع «بزرگسالی سریع و سخت و پرچالش» روبه‌رو می‌کند.

نگرانی‌ها درباره افزایش میزان خشم و عصبانیت مردم ایران به دلیل بحران‌های اقتصادی در ماه‌های گذشته شدت بیشتری گرفته و بسیاری از کارشناسان درباره تبعات آن هشدار داده‌اند.

مجید ابهری، آسیب‌شناس اجتماعی، در گفت‌وگویی با روزنامه اعتماد در شماره روز یکشنبه ۲۵ دی‌ ماه ۱۴۰۱، با استناد به آمار احکام زندان‌ و پرونده‌های نزاع، ضرب و جرح، نقص عضو و قتل، نتیجه گرفت که آرامش ذهنی و روحی در جامعه کاهش و خشونت به‌طور روزانه افزایش یافته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
زنده‌باد زندگی

شنیداری

پادکست‌ها