تجمعات اعتراضی کارگران، پرستاران و بازنشستگان در ایران ادامه دارد

تجمعات صنفی و معیشتی در ایران ادامه دارد و بازنشستگان تامین اجتماعی و صنایع فولاد، کارکنان نفت فلات‌قاره و نفت‌وگاز آغاجاری، کارگران شهرداری زاهدان و پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اعتراض تهران کردند. کارگران ذوب‌آهن اصفهان هم در اقدامی اعتراضی از دریافت غذای شرکت امتناع کردند.

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی

بازنشستگان تامین اجتماعی روز یکشنبه ۵ آذر در شهرهای اراک، کرمانشاه، تهران، اهواز و شوش، بار دیگر در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و رسیدگی نشدن به خواسته‌هایشان مطابق با یکشنبه‌های اعتراضی دست به تجمع زدند.

تجمع این افراد مقابل سازمان تامین اجتماعی در شهرهای خود صورت گرفت.

بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفت‌تپه در تجمع خود در شوش پلاکاردهایی با شعارهایی از جمله «تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار»، «حقوق بازنشسته، فقط واسه یه هفته» «سفره بی‌نان ما، چه می‌خواهید از جان ما» و «حقوق نصف‌ونیمه، سکوت کنی همینه» در دست داشتند.

ویدیوهای منتشرشده از این تجمع نشان می‌دهد تجمع‌کنندگان شعارهایی ازجمله «تامین رو غارت کردن، ما رو بیچاره کردن»، «یخچال بازنشسته، خالی‌تر از گذشته»، «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» و «فقط کف خیابون،به دست میاد حق‌مون» سر دادند.

در تهران و اهواز حاضران در تجمع شعارهایی ازجمله «هم مجلس هم دولت، ظلم می‌کنن به ملت» سر دادند.

بازنشستگان در سال‌های گذشته تا امروز بارها در اعتراض به محقق نشدن مطالباتشان در شهرهای مختلف ایران تجمع و راهپیمایی کرده‌اند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد

در ادامه تجمعات روز یکشنبه جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان در شهرهای اصفهان و تهران تجمع کردند.

بازنشستگان صنایع فولاد تهران، مقابل ساختمان صندوق فولاد کشور واقع در خیابان وزرا جمع شدند.

بر اساس ویدیوهای منتشرشده از این تجمع، تجمع‌کنندگان شعار «ای مجلس، ای دولت، بسه دیگه خیانت» سر دادند.

بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان نیز مقابل ساختمان صندوق فولاد اصفهان واقع در خیابان نشاط تجمع کردند.

تجمع کارکنان شرکت نفت فلات‌قاره و شرکت نفت و گاز آغاجاری

روز ‌یکشنبه کارکنان رسمی شرکت نفت شاغل در منطقه عملیاتی جزیره سیری متعلق به شرکت نفت فلات قاره ایران واقع در استان هرمزگان بار دیگر تجمع کردند.

آنها روز یکشنبه ۲۱ آبان در اقدامی مشابه دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

گروهی از کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری نیز روز یکشنبه با تجمع در محل کار خود خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

کارکنان شرکت نفت فلات‌قاره و کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری خواسته‌های خود را «حذف کامل سقف حقوق، حذف محدودیت حق سنوات بازنشستگی، عودت کسورات مازاد مالیات، اجرای کامل ماده ۱۰ با وجود ظرفیت‌های قانونی و اختیاراتی مانند افزایش درصد گرید و اپریزال و پرداخت بک‌پی ناشی از تاخیر در اجرای آن و عدم دست‌درازی به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت» عنوان کردند.

به گزارش سایت حال‌وش، کارگران و کارمندان رسمی و قراردادی شهرداری زاهدان، روز یکشنبه ۵ آذرماه در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند.

حال‌وش به نقل از منابع مطلق نوشته: «کارگران معترض مدت سه ماه است که حقوق ماهیانه خود را دریافت نکرده‌اند.»

تجمع اعتراضی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی تهران

ویدیوی منتشرشده نشان می‌دهد روز یکشنبه پرستاران دانشگاه علوم پزشکی تهران مقابل ساختمان این دانشگاه برای احقاق حق خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.

تجمع‌کنندگان به وضعیت تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و مشکلات معیشتی خود اعتراض کردند و شعار «تعرفه ما کجاست، زیر عبای شماست» سر دادند.

کارگران ذوب‌آهن اصفهان از دریافت غذای شرکت امتناع کردند

روز یکشنبه ۵ آذرماه، کارگران ذوب‌آهن اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان و طبق فراخوان از پیش اعلام شده، اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرده و از دریافت نهار شرکت امتناع سر باز زدند.

بنا بر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شاغل در بخش‌های فولادسازی، کنورتور، ریخته‌گری و کوره بلند به‌طور کامل از رفتن به رستوران برای دریافت وعده غذا خودداری کردند.

کارگران ذوب‌آهن اصفهان به پایین بودن دستمزد‌ها به نسبت دیگر شرکت‌های فولادی و عدم اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل معترض هستند.

آنها در سال‌های اخیر چندین مرتبه تجمع اعتراضی برگزار کرده و اعلام کرده‌اند که در صورت عدم اجرای خواسته‌هایشان در آینده بار دیگر دست به اعتراض خواهند زد.

عدم رسیدگی به مطالبات صنفی و معیشتی کارگران و برگزاری تجمع‌های اعتراضی در شرایطی است که برخی رسانه‌ها و تحلیل‌گران از حرکت صنایع مادر مانند فولاد و پتروشیمی به سمت رکود خبر می‌دهند.

تداوم نرخ کاهنده سرمایه‌گذاری، توقف پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فولاد و پتروشیمی و ریزش کم‌سابقه و پیاپی شاخص بورس و «دوپینگ‌های مکرر» از منابع ملی صندوق توسعه ملی از جمله نشانه‌های رکود مورد اشاره ناظران است.