برکناری رییس دانشگاه شریف پس از حضور بی‌حجاب اجباری دانشجویان در پردیس کیش

پیامدهای حضور بدون حجاب اجباری دانشجویان دختر در مراسم فارغ‌التحصیلی پردیس کیش دانشگاه شریف ادامه دارد. روز سه‌شنبه ۳۰ آبان گزارش‌هایی درباره برکناری رسول جلیلی، رییس دانشگاه صنعتی شریف منتشر شد.

خبرگزاری مهر نوشت رسول جلیلی با حکم محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری از سمت خود برکنار و عباس موسوی به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه، جانشین او شد.

زلفی‌گل در حکم صادر شده برای موسوی، «پیروی از آموزه‌های اسلامی، مبانی علمی و روحیه انقلابی» را از جمله انتظاراتی خواند که از او می‌رود.

مهر در گزارش خود نوشت این تغییر پیرو «اتفاقات ناهنجار» در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشجویان پردیس کیش دانشگاه شریف انجام گرفته است.

مهدی صارمی‌فر، روزنامه‌نگار حوزه علم، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت رسول جلیلی در جریان اعتراضات سال گذشته اجازه داد لباس‌شخصی‌ها با شاتگان به دانشجویان در پارکینگ دانشگاه شریف حمله کنند.

به گفته او، جلیلی همچنین مشهور به «تئوریسین فیلترینگ هوشمند» است.

پیش از این و در روز شنبه ۲۷ آبان، علی سلک غفاری، رییس پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف در نامه‌ای به رییس دانشگاه و رییس هیات امنای پردیس کیش، از سمت خود کناره‌گیری کرد.

او در نامه استعفای خود «از عدم رعایت مقررات و شئونات دانشگاهی برخی از دانش‌آموختگان این پردیس» ابراز تاسف کرد و گفت به‌منظور «صیانت از ارزش‌های نظام» از مقام خود کناره‌گیری می‌کند.

پیش‌تر علی شمسی‌پور، سخنگوی وزارت علوم در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود زلفی‌گل دستور پیگیری، بررسی و اعلام نتیجه ظرف ۴۸ ساعت صادر کرده است و با «متخلفان در هر سطحی» برخورد قانونی و جدی می‌شود.

ماجراهای مربوط به پردیس جزیره کیش دانشگاه شریف از روز ۲۵ آبان‌ آغاز شد؛ هنگامی که ویدیوهایی از حضور برخی دانشجویان دختر در مراسم جشن فارغ‌التحصیلی، بدون حجاب اجباری منتشر شد.

به دنبال این حضور بدون حجاب اجباری دانشجویان، دانشگاه شریف اعلام کرد با مسببان این «ناهنجاری» برخورد می‌کند.

در بیانیه دانشگاه شریف آمده است رییس و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی از مشارکت در اهدای بخشی از جوایز امتناع کرده و رییس دانشگاه، سالن همایش را ترک کرده است.

سلسله رویدادهایی نیز از سوی وابستگان به حکومت در دانشگاه شریف رخ داد که خبرنامه امیرکبیر از آن‌ها با عنوان «تشنج» یاد کرد.

جمعی از اعضای بسیج که از دست رییس دانشگاه در ارتباط با عدم رعایت حجاب اجباری در جشن فارغ‌التحصیلی دانشجوهای پردیس کیش گله‌مند بودند، با چسباندن پول‌های تقلبی در مقابل دفتر ریاست، اعتراض خود را نشان دادند.

در جریان خیزش انقلابی ایرانیان با شعار «زن، زندگی، آزادی»، دانشگاه شریف از کانون‌های اصلی خیزش دانشجویی هم‌سو با شهروندان بود.

در یکی از این اعتراضات، ماموران امنیتی و لباس‌ شخصی‌ها عصر دهم مهر ۱۴۰۱ دانشگاه شریف را محاصره و به دانشجویانی که قصد خروج از دانشگاه داشتند، تیراندازی کردند.

جمهوری اسلامی در جریان خیزش انقلابی و فعال‌تر شدن جنبش‌های دانشجویی، دست به سرکوب گسترده دانشجویان معترض در دیگر دانشگاه‌ها زد و شماری از استادان منتقد را اخراج کرد.

علی شریف‌زارچی، استاد دانشگاه شریف از جمله استادانی بود که در موج اخراج استادان حامی خیزش انقلابی از تدریس محروم شد.

پس از فروکش کردن موج اعتراضات نیز فشار و سرکوب در دانشگاه‌ها ادامه یافت، طوری‌ که ساعات ورود و خروج دانشجویان کارشناسی محدود و ورود به دانشگاه پس از ساعت شش عصر، نیازمند مجوز شد.